GreenAngel Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 1. Czy windows NT 4.0 obsługuje USB? 2. Jaką trzeba mieć podstawową partycję żeby uruchomić NT4.0 Server (NTFS, FAT czy inne) 3. Jakie rodzaje partycji obsługuje NT4.0 (czy obsługuje fat16,32 i HPFS Jeżeli jest tu jakiś spec od NT to proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlado Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Ad1. Nie obsługuje USB Ad2. NTFS Ad.3 Fat 16 napewno ale czy NT 4.0 obsłuzy inne to juz nie jestem pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 1. nie 2. ntfs 3. fat16 spec od nt powiedziałby postaw w2k... potrzebuje mocniejszej maszyna ale odpowiedz byłaby taka: 1. tak 2. ntfs lub fat32 (ale lepszy jest ntfs... przy fat32 tracisz mozliwosc nadawania uprawnien, zabezpieczeń itp.) 3. ntfs, fat16, fat32 (zapis i odczyt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 1. Czy windows NT 4.0 obsługuje USB? 2. Jaką trzeba mieć podstawową partycję żeby uruchomić NT4.0 Server (NTFS, FAT czy inne) 3. Jakie rodzaje partycji obsługuje NT4.0 (czy obsługuje fat16,32 i HPFS Jeżeli jest tu jakiś spec od NT to proszę o odpowiedź Koledzy juz Ci odpowiedzieli na wiekszosc pytan. Dodam tylko tak: 2. MOZNA rowniez na Fat16 Nalezy rowniez pamietac ze NTFS z W2K+ nie jest w pelni kompatybilny z tym z NT 4 3. FAT16, istnieje komercyjny program/sterownik do obslugi FAT32 (darmowy readonly) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Czyli żeby poprawnie uruchomić NT4.0 SERVER to czeba mieć NTFS? 2. czyli nt obsługuje fat16, fat32 nie (sam system bez dodatkowego softu), a HPFS Czy jest taki system plików jak NFS? Bo chyba nie ale nie jestem pewien / nie spotkałem się Czy jest servis pack do nt w wer.6 a jeśli tak to czy on wprowadza obsługę USB Te pytania to do testu z informatyki w szkole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Czyli żeby poprawnie uruchomić NT4.0 SERVER to czeba mieć NTFS? 2. czyli nt obsługuje fat16, fat32 nie (sam system bez dodatkowego softu), a HPFS Czy jest taki system plików jak NFS? Bo chyba nie ale nie jestem pewien / nie spotkałem się Czy jest servis pack do nt w wer.6 a jeśli tak to czy on wprowadza obsługę USB Te pytania to do testu z informatyki w szkole Tak jak mowilem MOZNA na FAT16 NFS - Network File System - raczej tylko w unices. NT 4 napewno nie Najnowszy SP to 6a, z tego co wiem zaden SP nie wprowadzal nowych funkcji ( nie liczac SP3 zamieniajacego IISa na 3.0 oraz jakis-tam-pack z IIS 4 i MMC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 to znaczy że podstawowa partcja musi być NTFS dla nt4.0SERVER a nie workstation a ten USB w SP6 ( proszę zorientujcie się to ważne) no i co z tym HPFS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Nie ma hpfs (chociaz byl chyba jeszcze w nt3.51), nie ma usb, podst. partycją nt4 server moze byc fat16. Są implementacje usb i nfs (i prawdopodobnie rowniez hpfs) ale od firm trzecich, których nazw niepamiętam (poza nfsaxe - klient nfs dla win32). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 czyli HPFS na 100% nie obsługuje w końcu NTFS to FAT+HPFS, jak FAT jest to i HPFS powinno być obsługiwane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...