Crasher Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 najgorsze parametry (procek i grafa) a i na bateriach nie trzyma tak długo jak Dothan. Jeśli chodzi o marke to oczywiście najlepsza :) 1417431[/snapback] L10-119 CeleronM-370(Dothan-Celeron 1.5) A bateria trzyma 3 godzinki. A jak z matryca. Chodzi mi o kolory, kat widzenia. Dalej walcze z wyborem miedzy Acerem Aspire 3002NLC, FSC V2010, HP nx6110, ewentualnie wlasnie ta Toshibka. A co powiecie jeszcze o Acerach 2304. Znacie jakies netowe sklepy z akcesoriami do acerow? WIFi, baterie itp. ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) A ja znalazłem i zainteresowałem się tymi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49307100 (słabszy) :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49020046 (mocniejszy) B) Co o nich myślicie ? Parametry,bateria itd. No bo cena baaaaaaaaaardzo zachęca ! A parametry według mnie są dobre. Poprostu nigdy nie miałem laptopa więc co ja tam wiem, pytam się specjalistów :) A sprzęt ten miałby służyć do filmów, grafiki 2D(photoshop itp.), gier !!! :razz: no i typowo biurowych czynności. Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez trybul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 A ja polecam moj ;) Zapraszam do recenzji: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130697 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raistlin Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 hm 3 moim zdaniem odpada bo jest najgorszy. 2 trzyma długo na bateriach ale gry nędza 1 trzyma tak sobie na bateriach (do 3h) ale za to gry dzialają ładnie :) Ja mam takiego asusa ale z gorszą grafą i nie narzekam! 1417067[/snapback] tylko ze asus niema windowsa i nagrywarki dvd, na grach mi niezalerzy, zreszta komu zalerzy na graniu na laptopie?? U mnie faworytem jest ten acer(z tego co zauwazylem ten acer tanieje z dnia na dzien) Jak to wyglada z kupowaniem w Niemczech?? Mieszkam w Gorzowie Wlkp. wiec do Berlina mam blisko ale nieumie niemieckiego tylko angielski. Jest duzo taniej?? Jak tak to moze skusze sie na takiego Acera jak ma spider:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili^^ Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A ja polecam mojhehe - widze, że miałem w wyborze swój udział ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 hehe - widze, że miałem w wyborze swój udział ;)Zgadza się :D Więcej tu nie pisz o nowych laptopach bo zbankrutuje ;) Gdyby nie Ty nawet bym nie wiedział, że taki model istnieje :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulinus Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Witam Jestem w trakcie poszukiwan sensownego notebooka za ok 4kpln dla znajomej przejrzalem (chyba ;) wszystkie oferty rozsadnych firm dostepnych w naszym kraju i nic lepszego niz to: HP Compaq nc6120 PG822EA http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17595 nie znalazlem SRP w HP to ponad 4kpln, tutaj troche taniej "na papierze" wyglada oblednie, CelM (z 1MB cache to chyba juz stare PentiumM nie?), dvd-rw, XPpro, komplet zlacz (nawet serial!), wifi/bt/lan, 5400rpm hdd dolozyc do tego ramu i jest rewelacyjnie mogolbyby byc lzejszy i miec hdd inny niz fujitsu, ale zalozmy ze to szczegoly teraz pytanie - ktos to mial w rekach? rozsypuje sie przy pierwszym otwarciu? klawiatura ma jakies idiotycznie rozstawione klawisze? wifi/bt dziala samo ze soba i niczym wiecej? jakies inne niespodziewajki nie ujawnione przez marketing? i prosze nie piszcie ze hp to shit, bo tak naprwade wszystko ponizej T4x IBMa jest slabe :))) ale budzet z gumy nie jest, trzeba cos wybrac z gory dzieki za support pozdrawiam /ppp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 No ja nie wiem jak można kupić za 4tys zł laptopa, który ma jakąś niewiadomo jaką i zintegrowaną karte graficzną i mniej niż 512 ram. BLE ! :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulinus Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 No ja nie wiem jak można kupić za 4tys zł laptopa, który ma jakąś niewiadomo jaką i zintegrowaną karte graficzną i mniej niż 512 ram. BLE ! :blink: 1419303[/snapback] ok, zapomnialem dodac notebook ma sluzyc do pracy i byc mobilny (bt/wifi jest i wazy ok 2.5kg) zintegrowana karta intela wystarcza do biura, obejrzenia filmu i takie tam a ramu oczywiscie trzeba dolozyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 I co z tego że do pracy, jak miałbym pisać tylko w wordzie a miał wydać ponad 4000 zł to bym kupił to co najlepsze- trochę więcej logiki :) - trochę poszukać, zorientować się, nawet na allegro i można mieć spoko sprzęcik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Gdzie mozna dostac ramke/sanki na hdd do Compaq Armada M700 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A ja znalazłem i zainteresowałem się tymi: 1417513[/snapback] Jak widze takie laptopy, tejze wspanialej firmy :lol: to mnie odrzuca... Chlopie wez nie mysla nawet o tych scierwach... Lepiej najprostszego firmowego lapka wez, a nie ten syf... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhoLeeGuns Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 A powie mi ktos ktora z tych graf jest wydajniejsza??? ATI Radeon XPRESS 200M czy NVIDIA GeForce 4 440 Go?? O ile jeszcze w grafach NVidii sie jeszcze orjetuje o tyle ATI to tak nie specjalnie a juz w wersjach mobilnych wogule. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Wydaje mi sie, ze nie ma roznicy wielkiej... No moze ze wskazaniem na Radeona Xpress 200M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ...a co powiecie o tym modelu za niecałe 5tys: ACer TM4101WLMi Intel 730M (FSB533) Radeon X700 64MB 15,4" WSXGA+ TFT LCD (1680x1050) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ??? gdzie znalazles taka oferte? Z VATEM ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur666 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 O taką odpowiedz jaka udzielił mi TeQuila SunRise mi chodziło. Jeśli chodzi kartę dźwiękową w moim przypadku nie jest mi specjalnie potrzebne ponad przeciętnośc gdyż jakby całą sprawę załatwia Guitar Port. Zdaję sobie sprawę z tych niedogodnosci jakie niesie za sobą posiadanie niedrogiego laptopa, a wychodzę z założenia, ze skoro miałbym tam podłączyć monitor czy myszke i klawiaturę to trzebabyłoby zadać sobie pytanie" Po co wogle to kupuje??"Decyzja jest już jakby kilkukrotnie rozważona i szukam teraz najbardziej optymalnego rozwiązania za niedużą cenę o której wspomniałem. Dzięki za radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A ja znalazłem i zainteresowałem się tymi: 1417513[/snapback] Jak widze takie laptopy, tejze wspanialej firmy :lol: to mnie odrzuca... Chlopie wez nie mysla nawet o tych scierwach... Lepiej najprostszego firmowego lapka wez, a nie ten syf... 1419774[/snapback] Można prosić o jakąś pożadniejszą opinie :) bez urazy, ale słowami:"Chłopie weź nie myśl o tych ścierwach" nie przekona mnie. Czemu ten laptop korporacji MEDION z paramatrami: -512 ddr -Pentium 4 2,6 Ghz -Geforce Fx 5200 64 mb -40 GB hdd za cenę 2700 zł ma być gorszym rozwiązaniem niż jakiś "Firmowy" z parametrami typu: 256 ram, grafika sis lub intel za cenę wyższą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 O taką odpowiedz jaka udzielił mi TeQuila SunRise mi chodziło. Jeśli chodzi kartę dźwiękową w moim przypadku nie jest mi specjalnie potrzebne ponad przeciętnośc gdyż jakby całą sprawę załatwia Guitar Port. Zdaję sobie sprawę z tych niedogodnosci jakie niesie za sobą posiadanie niedrogiego laptopa, a wychodzę z założenia, ze skoro miałbym tam podłączyć monitor czy myszke i klawiaturę to trzebabyłoby zadać sobie pytanie" Po co wogle to kupuje??"Decyzja jest już jakby kilkukrotnie rozważona i szukam teraz najbardziej optymalnego rozwiązania za niedużą cenę o której wspomniałem. Dzięki za radę. 1421293[/snapback] nikt Ci nie kazal w poradzie kupowac monitora, klawiatury czy myszki.To byla tylko informacja, ze tak sobie mozna radzic w przypadku jakis tam niedogodnosci. Jesli tak jak pisales bedziesz uzywal laptopa glownie w domu do tworzenia stron to z pewnoscia bedziesz zmuszony predzej czy pozniej korzystac z myszy zewnetrznej.Nie wyobrazam sobie pracy w aplikacjach graficznych korzystajac z touchpad'a :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Można prosić o jakąś pożadniejszą opinie :) bez urazy, ale słowami:"Chłopie weź nie myśl o tych ścierwach" nie przekona mnie. Czemu ten laptop korporacji MEDION z paramatrami: -512 ddr -Pentium 4 2,6 Ghz -Geforce Fx 5200 64 mb -40 GB hdd za cenę 2700 zł ma być gorszym rozwiązaniem niż jakiś "Firmowy" z parametrami typu: 256 ram, grafika sis lub intel za cenę wyższą ? Ech a znasz pojecie jakosc? Co z tego, ze bedziesz mial tanio laptopa, skoro bedzie ci huczal jak odkurzacz i trzeszczal? Ilu bym nie spotkal uzytkownikow Mediona, to kazdy narzeka. Ja wole dac powiedzmy ten tysiac wiecej i miec pewnosc, ze bede zadowolony za pol roku z zakupu B) ...Nie wyobrazam sobie pracy w aplikacjach graficznych korzystajac z touchpad'aZa uzywanie touchpada powinni karac ;) Polecam myszke Logitecha V500. Niby do laptopow ale tak mi sie spodobala, ze wzialem ja tez do stacjonarnego B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur-dent Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 witam .jak wiekszosc osob tutaj zastanawiam sie nad kupnem lapka w zwiazkuz tym mam kilka pytan gdyz w temacie lapkow jestem kompletnym laikiem a informacji na ich temeat tez niewiele.jak wiekszosc interesuje mnie cena w okolicy 4-5k.wtrakcie przeszukiwania stron natknalem sie na dwiepozycje : http://www.acernotebooks.co.uk/Acer_Travel...Laptop/prod.asp cena 660f wiec po przeliczeniu na polskie wychodzi okolo 4300zl i teraz pytanie .jest tojeden z niewielu lapkow z kartagraficzna radek x600 czyktosmoze wie jaka to ma wydajnosc w porownaniu z np.r9700 nigdzie moge znalezc info na ten temat wiec moze ktos mi udzileodpowiedzi drugapozycja : https://sslrelay.com/s77548008.oneandonesho...ndex.shopscript praktycznie to samo ale roznica jes tze to jest sonoma \ roznica jest okolo 100 funtow wiec pytanie jest czy warto dorzucic takie pieniadze za sonome skoro to jest proceko tej samej czestotliwosci? czy wydajnosc bedzie lepsza czy generalnie dokladnie taka sama tylko ma nowsza nazwe? czy w porownaniu z takim np.wielerazyopisywanym acerem travelmate4002 wypadaja lepiej czygorzej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur666 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Kupuję laptopa min. z powodu tego, ze jest nieduzy w porownaniu do kompa. A ja mam ten problem, ze mam wielki, stary monitor compaq i mimo tego, ze nigdy mnie nie zawiódł strasznie mnie irytuje jego rozmiar. Dlatego prawdopodobnie tak zareagowałem na rade podłączania do laptopa monitora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niusia Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam, wybacznie za laicka nute mojego postu, ale nie znam sie na temacie. Stoje przed wyborem nowego (pierwszego) laptopa i mam juz mniej wiecej wybrane jego parametry. Niedawno przeszlam sie po sklepach, zeby zobaczyc jak te wszystkie cudenka wygladaja na zywo. I okazalo sie, ze jednej rzeczy kompletnie nie bralam do tej pory pod uwage: wyswietlacza. Jak sie okazalo, moge miec taki klasyczny "matowy" ekran, albo elegancko blyszczacy (jak w Sony Vaio). Moje pytanie: czy te ekrany sie jakos nazywa konkretnie? (nie chodzi mi tutaj o nazwy wlasne technologi typu Xblack czy jakos tak w Sony) I czy ktorys z tych typow jest lepszy? Taki blyszczacy wyglada kuszaco, jest tez jasniejszy ale moze bardziej wzrok mecza czy cos. Dzieki za wszelkie uwagi Niusia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A powie mi ktos ktora z tych graf jest wydajniejsza??? ATI Radeon XPRESS 200M czy NVIDIA GeForce 4 440 Go?? O ile jeszcze w grafach NVidii sie jeszcze orjetuje o tyle ATI to tak nie specjalnie a juz w wersjach mobilnych wogule. 1420064[/snapback] tu masz linki ktore przybliza ci wiedze na temat jednego z tych ukladow a co sie usmialem czytajac to co tam naskrobali :P http://sprzet.pclab.pl/news14682.html http://hslab.pl/modules.php?op=modload&nam...rticle&sid=3019 porownajcie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) ??? gdzie znalazles taka oferte? Z VATEM ? 1420533[/snapback] Tak z Wat'em, w firmie w której pracuję można takie kupić. ;) Z fajnych w tej samej cenie (5tys z Vat'em i fakturką) jest jeszcze jest jeszcze Aspire 5012WLMi i Aspire 5021WLMi. Aspire 5012WLMi 15,4" WXGA CrystalBrite AMD® 64 3000+ 2x256MB 80GB DVD-Dual DL 64MB ATI Mobility X700 Microsoft® Windows® XP Home EN/PL Aspire 5021WLMi 15,4" WXGA CrystalBrite AMD® Turion ML28 (1.xGHz/1M/HypTr) (35W) 2x256MB 80GB DVD-Dual DL 128MB ATI Mobility X700; XP Home EN/PL Edytowane 1 Maja 2005 przez lspider Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Gdzie mozna dostac ramke/sanki na hdd do Compaq Armada M700 ? 1419337[/snapback] hehehehe też chciałem kupić tego lapciaka z allegro ;) ale zniechęciło mnie dokupywanie wszystkiego! i jak policzysz wszystkie dodatkowe częsci to juz nie jest tak tanio! no i jeszcze te sanki :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Toshiba Satellite M30X-156 - Klasa procesora Intel Celeron M Kod procesora 370 Prędkość procesora 1,5 GHz Częstotliwość szyny FSB 400 MHz Pojemność pamięci podręcznej 1 MB Pojemność dysku 40 GB Zainstalowana pamięć 512 MB Przekątna ekranu LCD 15,4 cali Typ ekranu WXGA TFT Maksymalna rozdzielczość LCD 1280x800 pikseli ATI Mobility Radeon 9700 64 MB Napędy wbudowane DVD Super Multi drive (DVD-RAM, DVD±R/±RW Co sadzicie o tym laptopie i ile jest wart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) Wreszcie zamówiłem laptopa FS amilo pro 2010 jak mi przyślą to zaraz testuje i piszę recenzję B) Toshiba Satellite M30X-156 - (...) Co sadzicie o tym laptopie i ile jest wart 1423228[/snapback] Do pracy biurowej bomba (wyjść tyle że można się udławić) z tego co ludzie piszą na forum LCD powinien być OK ale cena jak na celerona spora i nie ma WLAN-u :sad: - nowy kosztuje min 4,5 tys A jak długo używany ? :) Edytowane 2 Maja 2005 przez Haquim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 cena 2.5 tys , prawie nowka , a jak z grami itp , chyba ten mobility radeon 9700 da rade ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Tak z Wat'em, w firmie w której pracuję można takie kupić. ;) Z fajnych w tej samej cenie (5tys z Vat'em i fakturką) jest jeszcze jest jeszcze Aspire 5012WLMi i Aspire 5021WLMi. Aspire 5012WLMi 15,4" WXGA CrystalBrite AMD® 64 3000+ 2x256MB 80GB DVD-Dual DL 64MB ATI Mobility X700 Microsoft® Windows® XP Home EN/PL Aspire 5021WLMi 15,4" WXGA CrystalBrite AMD® Turion ML28 (1.xGHz/1M/HypTr) (35W) 2x256MB 80GB DVD-Dual DL 128MB ATI Mobility X700; XP Home EN/PL 1421902[/snapback] Ten konfig prezentuje sie ciekawie... Ciekawe czy ten X700 jest na PCI-E, chyba tak... Moze jakies szersze info bedzie niedlugo dostepne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...