Azazel85 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Chce kupić laptopa za około 5500zl i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami: http://www.mobilworld.pl/produkt/aspire_16....php?2,1,10,271 http://www.mobilworld.pl/produkt/aspire_50...2,1,10,271,1406 Skłaniam się w strone tego drugiego. Co myślicie o tych modelach? Jakie są wasze inne propozycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 jak dla mnie to ten 2 ze wzgledu na duzo lepsza grafe - pelne 8 potokow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 i CrystalBrite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) A jakieś inne propozycje w tej samej cenie (to jest około 5500zl). Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Azazel85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudior Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 A jakieś inne propozycje w tej samej cenie (to jest około 5500zl). 1487108[/snapback] Ja tam bym polecił Toshibe - są znacznie bardziej prestiżowe Acer - do tego masz od razu gwarancje 2 letnią (bez żadnych dopłat): Toshiba M40-S129 (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53097406) - te model m naprawdę świetne matryce i audiofilskie:) głośniki Harman-Kardon (mam takie same u siebie i jestem bardzo zadowolony:) albo ewentualnie Sony: SONY VGN-FS115M (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53241160) I wcale nie kierowałbym się tak bardzo częstotliwością zegara - no chyba że będziesz na nim tylko Super Pi odpalał :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Chce kupić laptopa za około 5500zl i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami: 1486837[/snapback] Dziwne,te sklep podaje wagę tego Acera 5024WLMi na 3,0kg a we wszystkich innych sklepach waga jest 3,6kg co jest różnicą bardzo znaczną.Ciekawe kto ma racje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Na oficjalnej polskiej stronie Acer'a też podają, że waży 3 kg, a na www.acer.com - 3.07 kg, więc chyba to jest prawda. Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Azazel85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0nick Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Acer'y ktore sa sprzedawane z systemem winxp home - czytalem ze taki sys instaluje sie na ukrytej partycji? czy podczas instalacji nie mozna ingerowac w strukture dysku, tzn usunac tej partycji i utrzowyc swojej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonestp Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Z tych dwóch: http://notebook.strefa.pl/main/asus_a6g_-_...726gu.php?log=Y http://tanienotebooki.pl/note_one.php?id=1142 którego polecacie???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookieee Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 zalezy ile masz kasy, jezeli mozesz wydac pod 5 k to wez asusa, a najlepiej poszukaj czegos na sonomie, za 5tys pewnie znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihash13 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Witam. Właśnie rozpocząłem szukanie laptopa i prosze o sugestie na temat wymienionych poniżej modeli, może macie jakieś propzycje, bo nie wiem co mam kupić. 1. MAXDATA 4200x - CENA 2599 PLN - http://www.maxdata.pl/?site=productInfo&id=Eco%204200X 2. FUJITSU AMILO L7300 - 2683 PLN, NAGRYWARKA DVD, TORBA GRATIS, 12 M-CY GWARANCJI, HDD 30GB, 256 RAM, 1,3 GHz CELERON M350 3. FUJITSU AMILO M7405 - CENA 3660, 512 RAM, INTEL 1,5 GHz, HDD 40GB, NAGRYWARKA DVD, WI-FI, WIN XP HOME, 24 M-CE GWARANCJI 4. MAXDATA - http://www.maxdata.net.pl/sklep/product_in...products_id/104 Generalnie zależy mi na nagrywarce DVD, możliwości rozszerzenia RAM do minimum 512 i WI-FI w standardzie. Chce wydać nie wiecej jak 3 tyś, ale im mniej tym lepiej. Lapek będzie służył do typowych prac biurowych, internetu, P2P, słuchania muzy i czasami oglądania filmów. Grać nie gram więc tutaj nie ma problemu. Na koniec powiedzcie mi, czy tak na prawde sugerowanie się firmą ma znaczenie, pomijając Toshibe, IBM czy Della. W każdym sklepie, do którego nie pójde to narzekają na Acera, HP (tutaj faktycznie seria 6110 jest jakaś wadliwa) czy Fujitsu, ale tak sie zastanawiam czy czasem nie jest to wymysł sprzedających, żeby wypychać droższe laptopy. Napaliłem sie na tego maxdata ale nie wiem czy to firma warta ryzyka. Dzięki za odzew i pomoc!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudior Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Witam. Właśnie rozpocząłem szukanie laptopa i prosze o sugestie na temat wymienionych poniżej modeli, może macie jakieś propzycje, bo nie wiem co mam kupić. 1. MAXDATA 4200x - CENA 2599 PLN - 1487967[/snapback] Do 3000 zł?? A może: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54056863 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54006266 (bez nagrywarki DVD, ale jaka cena:) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53043817 (model chyba idealny dla Ciebie - no i gwara 24m) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
42ne Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Acer'y ktore sa sprzedawane z systemem winxp home - czytalem ze taki sys instaluje sie na ukrytej partycji? czy podczas instalacji nie mozna ingerowac w strukture dysku, tzn usunac tej partycji i utrzowyc swojej? 1487577[/snapback] Na tej małej ukrytej partycji są tylko sterowniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 cze zastanawiam sie nad notebookiem do 4000 +- 500zl ma byc do pracy i filmow moze jakies niewymagajace gry np. far cry :lol: (zart) sklaniam sie ku amd ale wszystko mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 przy tej klasie sprzetu brak S-Video to wstyd 1486508[/snapback] wydaje mi sie ze to pomyłka na stronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 wydaje mi sie ze to pomyłka na stronie 1488495[/snapback] moze i pomylka np. na sirius i afg tez nie jest uwzglednione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pauli Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Znajomy, który zajmuje się zawodowo dostarczaniem internetu bez kabli ma hot-spoty ustawione na 1 Mbps, dzięki czemu przy karcie z dobrą antenką łapie sygnał nawet w piwnicy (hot-spot na 10-tym piętrze :) ). 1486179[/snapback] zaraz zaraz, czy ja dobrze rozumiem, ze zmniejszenie transferu = mocniejszy sygnal?? nie slyszlam o tym wczesniej a brzmi bardzo interesujaco :) mozesz napisac cos wiece na ten temat? pozdr paulina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0nick Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jaki lapek bardziej sprawdzi w okresie ok 3-5 letniej pracy: internet, word, mp3 ? Toshiba Satellite L10-119 vs. Acer TravelMate 2354LM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Ja bym z tych dwóch brał zdecydowanie Acera,więcej ramu i większy dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudior Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jaki lapek bardziej sprawdzi w okresie ok 3-5 letniej pracy: internet, word, mp3 ? 1489306[/snapback] Ram zawsze możesz dołożyć, a dysk włożyć jeszcze wiekszy - skoro komp ma dzialac dobre pare lat postawilbym na jakosc wybralbym Toshibe - mam znajomego lekarza, ktory od lat korzysta z notebookow i zawsze kupuje Toshibe - nigdy nie narzekał i dlatego m.in mnie przekonal do tej marki. Co do Acera - to to forum promuje tę firme jak sie da....ja miałem bardzo krotka stycznosc i nie wspominam jej dobrze...nie wydaje mi sie zeby wytrzymal 5 lat (niestety do tylu sobie na niego gwarancji nie rozszerzysz)..zreszta najlepiej zrobisz jak poczytasz zagraniczne fora.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0nick Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 a taki IBM ThinkPad R50e UR0GSPB jest wart uwagi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 hm każdy ibm jest wart uwagi bo to ibm!! Trwałość sama w sobie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 bede strzelal... ACER?!? :D :D :DPredzej DELL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Witam Jak w temacie poszukuje laptopa. A chce żeby był do 2000zł Oczywiście używany. Z Zasilaczem i baterią i żeby trzymał powyżej 1,5godziny. Niespodziewam się Athlona 64 ale nieinteresuje mnie sprzęt poniżej 400mhz. Co do ramu to 128 wsytarczy. Grafika i matryca to średnio mnie interesuje byle niebyła jakiś badziew i żeby można było w coś tam pograć np. w dooma 3d no i żeby filmy dało się oglądać :) Twardy powyżej 4GB Cd lub DVD lub Cd-r Co do obudowy to mam w ..... czy będą jakieś rysy byle trzymała się ku... B) No i to chyba wszystko. No może żeby miał jakieś tam głośniczki i dźwiękówke stereo :) No i dodam to że musi być kompletny. A co do allegro to tam już byłem no i na ebay też. Może ktoś z was ma coś takiego na zbyciu. Edytowane 11 Czerwca 2005 przez siwy_bos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakk Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam! Moze doradzicie... Zastanawiam sie nad dwoma modelami: ASUS A3529LB http://tanienotebooki.pl/note_one.php?id=1190 FUJITSU - SIEMENS Amilo Pro V2010 http://tanienotebooki.pl/note_one.php?id=1281 Powiedzcie, co byscie wybrali? Podobna cena, w obu 2 lata gwarancji (w asusie miedzynarodowa, a wlasnie za granica bede korzystal glownie z tego laptopa). W Asusie jedyne czego mi brakuje to tv-out'a (bo z wi-fi nie bede raczej korzystal) Czy jednak oplaca sie tylko z powodu tego wybierac amilo? Powiedzcie, co byscie wybrali? Prawde mowiac, bardziej jestem przekonany do Asusa, ale moze poznam jeszcze Wasze zdanie... Dzieki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zastanawiam się nad 2 modelami: ACER ASPIRE 5021 WLMi z Turionem 1,6 i ATI Mobility X700 (128MB) a ACER Travel Mate 4002 WLMi lub ACER ASPIRE 1682 WLMi z Pentium M 1,6 i ATI Mobility Radeon 9700 (64MB) Reszta parametrów jest bardzo zbliżona jak i cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 nie zastanawiaj sie tylko bierz turiona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Ale dlaczego turiona :) ?? Co jest za tym że akurat jego?? Podobno grzeje się bardziej od Pentiuma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 64bity i lepsza karta graficzna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Widzę wiele osób napaliło się na Turiona, ale chyba nie ma czym - zwłaszcza jeżeli mowa o wersji ML (35W). Sam byłem już praktycznie zdecydowany na Acer Aspire 5024WLMi, ale ostatecznie stanęło na Acer TravelMate 4651 LMi. Zalety nad Turionem: Rozdzielczość 1450x1050 (w sumie Turion ma matryce CrystalBrite, ale tylko 1280x800) Wbudowany bluetooth Trzymanie baterii 5h zamiast 2,5-3h Windows XP Professional Rozmiary, waga Do wad można zaliczyć na upartego Pentium M 730 ("tylko" 1,6) i 64 MB pamięci dla Go 6600... ale czy ja wiem. IMO bluetooth, bateria, Windows Pro to wieksze zalety. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...