tHe mRuWa Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 5002wlmi :D zdecydowanie a nie grasz wogóle ? Przydałaby sie do niego jakaś grafa :-P 1556282[/snapback] Gdybym bral laptopa dla siebie to wzialbym przynajmniej 4401LMi, ale on wykracza o jakies 300zl ponad zalozony max budzet, wiec niestety odpada. Naszczescie ta osoba raczej nie gra conajwyzej jakies staarsze gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 hi :) moglby sie ktos wypowiedziec odnoscnie laptopa? :D w temacie jestem raczej zielony, a zalezy mi na szybkiej odpowiedzi. Moge to cos miec ponizej 3500 zl, ale pojawia sie pare pytan :D po pierwsze co to za procesor i karta graficzna ;-) (w temacie intela tez jestem zielony :D)1556655[/snapback] nic specjalnego ten notebook- dysk tylko 4200rpm, grafa do bani także lepiej poszukaj czegos lepszego nawet na allegro można poniżej 3500 kupić lapa takiego jak pokazałeś z Radeonem 9600 i szybszym dyskiem, wiec lepiej poszukaj jeśli troche tańsze to najlepszym wyborem byłby 9600/9700 a jak nowsze to X700, X600 a nawet X300 z własnym RAMem i od NV Go6600 czy 6200 ale ważne żeby z własnym RAMem dysk min to 5200rpm, a 7400 trochę bardziej prądożerny ale też wydajniejszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 (edytowane) a jeszcze jedno... znajomy mi mowil ze ogolnie z laptopami jest strasznie duzo problemow, nawet te drogie, najlepszych firm sie czesto sypia itp... zastanawia mnie tez cena na przyklad tego laptopa i tego ;a64 3700+, giga ramu i x600 do centrino 512 ramu (wszystkie banki zajete) i jakas zintegrowana grafa ciagnaca 128 mega z ramu. Teoretycznie duzo gorszy (?) jest drozszy.. a moze jest w tym jakis haczyk? Edytowane 20 Lipca 2005 przez 4ever_anarchy_soldier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Chcę sobie sprawiś lapka za około 4300zł. W Olsztynie od ręki dostępny jest za 4100 ten: http://sklep.benchmark.pl/pelny_19163.html Póżniej jednak szukałem innych firm w podobnej cenie i znalazłem te: http://sklep.benchmark.pl/pelny_18356.html http://sklep.benchmark.pl/pelny_16788.html http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18808 Ja sam nie jestem przekonany do żadnego, nie zanam się na firmach robiących lapki dlatego proszę Was o pomoc. Pytanie główne to jest którego z nich waszym zdaniem powinienem wybrać i dlaczego. A może w podobnej cenie będzie coś lepszego? Będę go używał bardzie do pracy: Office CAD Photoshop i internet, napewno nie gry więc dobra grafika nie jest mi potrzebna. Zależy mi na dosyć dużym czasie na beteriach, 512 ram i dvd-rec. Nie kupuję tego lapka na rok tylko myślę że na trochę dłużej :) i chciałbym kupić coś "wygodnego", a czytałem że FS są zrobione nieergonomicznie, czekam na odp Edytowane 21 Lipca 2005 przez roodin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lcs Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam prosze was o pomoc w wyborze laptopa oraz komentarz dotyczacy powodu 1. http://www.pcnation.com/web/details.asp?item=G07891 2. http://www.pcnation.com/web/details.asp?item=F93987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Lcs >> Z tych dwoch, to jesli chodzi o wydajnosc to na pewno ten z Sempronem, ale bedzie prawdopodobnie glosniejszy i bardziej sie grzal. Ps PC Nation to bardzo drogi sklep. Poszukaj troche to znajdziesz je znacznie taniej. Np tutaj masz to samo ale z widescreen 15.4 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16834115193 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) No odebrałem lapka,robię właśnie format dysku,może jutro naskrobię jakąś reckę.Pierwsze wrażenie: lol,chyba się pomylili i wsadzili mi dwa modele wyższego laptopa.Lapek wygląda niesamowicie ekskluzywnie. Stay tuned :) EDIT: Zainstalowałem windę,stery,film odpaliłem (ok.4 godzin pracy) i wiatrak nie włączył się ani razu.Laptop jest niesamowicie cichy. Edytowane 21 Lipca 2005 przez motofan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 czekamy na wyniki wydajnosci i recenzje :D ogoleni gratuluje zakupu :) nareszcie ktos oprócz mnie kupił asusa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Na razie zdążyłem zobaczyć że karta graficzna ma taktowanie 358/331(efektywne 662).Jak to się ma do specyfikacji ktoś wie??? P.S Matryca jest kapitalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 co do jakosc to fakt, asusy sa fajne. nawet podstawowe modele. ostatnio bylem zaskoczony, jak model za ok 2600zl moze byc tak fajnie wykonany i miec tyle bajerow. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Hehe,nie po wakacjach bedę stacjonarkę sprzedawał :).A teraz właśnie ściągam 3DMarka 2003 ale coś słabo idzie :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Recka pełna bedzie wieczorem,nie mam tylko gdzie zdjęć wrzucić.Może coś zaproponujecie? P.S. Limerro--->podświetlenie jest równomierne,tylko przy ekranie POST na początku widać troszkę jaśniejsze brzegi,ale tylko jak jest ciemno.A tak wszystko ok.Więcej w recenzji :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Motofan >> http://www.imageshack.us/ Asusy sa kul. Gratuluje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Piękne dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Nie wiem,ale w porównaniu do CrystalBright Acera Asus wypada lepiej.Obie matryce widziałem. Asus minimalnie mniej odbija. I troszkę większą jasnośc ma.Ale to drobne różnice. Edytowane 22 Lipca 2005 przez motofan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Entombet Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam! Zwracam sie do was z prosba o rade co do kupna laptopa :). Niestety moje fundusze sa bardzo ograniczone i moge wydac na niego okolo 2500zl. Ma to byc zwykla maszynka biurowa dla studebta :), czyli Office, Excel jakies programy do rachunkowosci oraz filmy. Niestety w tym przedziale cenowym nie ma wiele do wyboru :) i chcialbym sie zwrocic do was o opinie na temat takich laptopow: ASUS A3L-5010 info lub LG GS50-5EY info Szczegolnie interesuje mnie ten LG bo cena jest niska a komputer dobry, najbardziej powala mnie dlugosc pracy na bateriach. Wiecie cos moze na temat laptopow firmy LG jak jest z ich jakoscia? Wazne jest dla mnie to zeby mozna na nim bylo bez problemow ogladac filmy. I tu wlasnie pojawia sie moje kolejne pytanie, nigdzie nie moge znalezc pelnych specyfikacji paneli. Czy te matryce TFT XGA bez problemow obsluguja filmy bez smuzen? Pozdrawiam Entombet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiur Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam. Potrzebuje kupićlaptopa do jakichś 3300-3400zł. Jak na razie wybieram z trzech: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=48&grupa=424 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=48&grupa=483 http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=48&grupa=473 Najbardziej to chyba pasuje mi ASUS, myślę że nie jest to zły sprzęt za tą kasę. Doradzcie prosze jednak, a może coś zupełnie innego ? Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c_p Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 motofan narobiles mi apetytu na tego Asusa ale niestety musze sie liczyc z kasa :-| znalazlem Asusa ktorego cena jest juz bardziej akceptowalna przeze mnie z ta sama matryca --> Asus A6K-B004 co o nim myslicie? uprzedam ze w gry nie gram :-P dla mnie podstawa to net, office, PS a takze takie dodatki jak 4 in 1 czy bluetooth :) i czy ktos slyszal czy w najblizszym czasie pojawia sie nowe modele? w Asusuach sa dwie matryce crystal shine i color shine - czy cos pomieszalem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiur Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 hmmm cośte linki nie chcą wchodzić. Chodziło mi o wybór notbooków : ASUS A6L-B003 Fujitsu-Siemens AMILO Pro V8010 Notebook TOSHIBA L10-192 Doradzcie coś...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 hmmm cośte linki nie chcą wchodzić. Chodziło mi o wybór notbooków : ASUS A6L-B003 Fujitsu-Siemens AMILO Pro V8010 Notebook TOSHIBA L10-192 Doradzcie coś...... 1561822[/snapback] wybierz ten który najbardziej spełnia Twoje wymagania i Ci sie podoba wizualnie(użyte materiały) każda z tych marek jest godna polecenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiur Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgadza się, masz racje ale ja siępo prostu to za bardzo nie znam i wole sięporadzić. Ale chyba kupię tego asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgadza się, masz racje ale ja siępo prostu to za bardzo nie znam i wole sięporadzić. Ale chyba kupię tego asusa 1561922[/snapback] Asus z pewnoscia najlepiej wykonany z tych trzech i najlepiej wyposazony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Entombet Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam! Ponawiam moje pytanie :) bo jakos przeszko bez echa czy godne polecenia sa laptopy ASUS A3L-5010 i LG GS50-5EY. Jak juz pisalem ma to byc zwykla maszynka biurowa dla studenta. Zadnych gier, no moze Fallout2 leb Counter-strike :) ale chyba wytrzyma ten sprzet takie ekstrawagancje :). Ale bardzo mi zalezy zeby ktos z Was objasnil mi jak rozroznic matryce w laptopach, bo nic na ten temat nie moge znalezc. A bede ogladal sporo filmow wiec zalezy mi aby te laptopy obslugiwaly filmy bez smuzen. Pozdrawiam Lu_Ki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 motofan narobiles mi apetytu na tego Asusa ale niestety musze sie liczyc z kasa :-| znalazlem Asusa ktorego cena jest juz bardziej akceptowalna przeze mnie z ta sama matryca --> Asus A6K-B004 co o nim myslicie? uprzedam ze w gry nie gram :-P dla mnie podstawa to net, office, PS a takze takie dodatki jak 4 in 1 czy bluetooth :) i czy ktos slyszal czy w najblizszym czasie pojawia sie nowe modele? w Asusuach sa dwie matryce crystal shine i color shine - czy cos pomieszalem? 1561761[/snapback] Tak,Crystal Shine mają modele najwyższe z grawancją ZDB a ColroShine mam ja.W sumie nie wiem czym się różnią :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nailea Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Witam!! Po wielu nieprzespanych nocach i dlugim zastanawianiu sie kupilam w koncu laptopa. Wybralam Acera 4102WLMi. Mam go dopiero 3 dni wiec na razie sie bateria formatuje no ale juz teraz moge powiedziec ze jestem z niego bardzo zadowolona chociaz do konca bede wiedziala za jakis czas. Gry chodza dobrze, filmy tez ladnie smigaja a o to mi glownie chodzilo ;) Mam tylko jedna dobra rade dla kupujacych Acery... Zawsze sprawdzajcie specyfikacje na stronce producenta!!! Na stronach sklepow internetowych sa bledne dane!!!! Np moj model rzekomo posiada czytnik kart a w rzeczywistosci nie ma. :( POzdrawiam wszystkich!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 >Entombet: mialem w lapkach tego asusa i musze powiedziec ze zrobil na mnie duze wrazenie, organoleptycznie ze sie tak wyraze:) za ta cene jest naprawde fajnie zrobiony. niesety nie mialem okazij popracowac na nim w windowsie, gdyz sprawdzalem je przed wyslaniem do klienta i nie bylo czasu. w przyszlym tygodniu beda nastepne, moze uda mi sie jednego przetestowac, ale to przez duze "moze":) pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiur Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Może ktoś jeszcze się wypowie na temat ASUSA A6L-B003 o tórego się dopytuje. Może jednak coś innego zakupić? Dziś jeden koleś powiedział mi w sklepie że ten Asus to krowa i stary model??--miał racje???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jedno jest pewne :) asus ma ładną jakosc wykonania a co do reszty to parametrami zwyklarski. ja bym wolał asusa od LG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiur Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 jedno jest pewne :) asus ma ładną jakosc wykonania a co do reszty to parametrami zwyklarski. ja bym wolał asusa od LG 1563346[/snapback] szczerze mówiąc to o LG wogle nie myslałem i chyba przy tym asusue zostane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 bierz asusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...