skrzypce Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) poproszono mnie zebym znalazl jakiegos laptopa do 2 000 - 2 200 zl. Za 2200 to chyba tylko uzywany, ale za 2500 mozesz kupic Aristo Smart 210. Zaznaczam, ze nigdy go nie widzialem. Zalety: 2 lata gwarancji door to door TV-out mikrofon pcmcia wyjscie VGA 10 dni gwarancja zadowolenia w przypadku zakupu na aristo.pl Wady: Grafika zintegrowana, ale przy Twoich zastosowaniach to nie powinno miec znaczenia. Zdjecia wysokiej rozdzielczosci i szczegolowe testy (statystyki) masz na chip.pl (w dziale Rankingi). Opisy masz na www.benchmark.pl Nie odpowiem na pytanie Intel czy Amd, bo bylo juz w tym watku. Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez skrzypce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 dzieki za odpowiedzi, widze ze musze zerknac na allegro ;) edit: 2 390 zl - duzy pobor mocy(?) z czytnikiem kart 2 450 zl - 256 MB - grafa = malo na OS(?) co sadzicie o tych 2 modelach? ten maxdata mnie sie spodobal tylko martwi mnie ten ram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 10 dni gwarancja zadowolenia w przypadku zakupu na aristo.pl W sumie laski nie robia, taki przywilej daje kupujacemu ustawa przy kazdym zakupie na odleglosc :) Ladnie to sobie tylko nazwali :) Sklep powinien rzetelnie poinformowac ze taka mozliwosc jest a nie robic z tego jakiejs super-extra wlasnej oferty. Jesli wraz z towarem nie zostanie dostarczona informacja na pismie o mozliwosci odstapienia od umowy w ciagu 10 dni bez podania przyczyny to okres ten przedluza sie do 3 miesiecy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokdar75 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 W sumie laski nie robia, taki przywilej daje kupujacemu ustawa przy kazdym zakupie na odleglosc :) Ladnie to sobie tylko nazwali :) Sklep powinien rzetelnie poinformowac ze taka mozliwosc jest a nie robic z tego jakiejs super-extra wlasnej oferty. Jesli wraz z towarem nie zostanie dostarczona informacja na pismie o mozliwosci odstapienia od umowy w ciagu 10 dni bez podania przyczyny to okres ten przedluza sie do 3 miesiecy. 1576928[/snapback] To istotna rzecz, ktora warto wiedziec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wszysto OK, tylko że zwracany towar ma być fabrycznie zapakowany i w 100% nieużywany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manux Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Wszysto OK, tylko że zwracany towar ma być fabrycznie zapakowany i w 100% nieużywany. 1577330[/snapback] A co to znaczy fabrycznie zapakowany i w 100% nie uzywany? Ustawa stanowi tak "To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu." Czyli np. rozpakowanie towaru z opakowania nie ma tutaj znaczenia bo przeciez inaczej nie mogles go wogole zobaczyc. Oczywiscie zwrocic nalezy w pelnym opakowaniu, choc niekoniecznie nieotwartym. To samo sie tyczy sytuacji, gdzie przy pierwszym uruchomieniu notebooka instaluje sie system, przeciez nie mozesz bez tego sprzetu w pelni uruchomic. Jak mowia interpretacje tych przepisow, stan niezmieniony oznacza, ze towar musi byc kompletny w momencie zwrotu oraz nie moze byc zadnych dodatkowych uszkodzen, ktore nie instnialy w momencie jego dostarczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 W związku z tym że sprzedaje swojego kompa i kupuję laptopa proszę was o pomoc w wyborze. Mam do wydania jakieś 4300zł (i tak sobie VAT odpiszę). Narazie najbardziej podoba mi się Acer Aspire 3023WLMi (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18224), mam go w hurcie za 4299zł. Matryca panorama, grafika wypasiona żeby sobie w Guild Wars grać :) Procek też może być chociaż Centrino było by lepsze (ale droższe). Ramu mi brat przywiezie 1GB z USA (340zl). Co o nim sądzicie ?? A może Acer TravelMate 4401LMi (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18939) ?? Wkońcu to już 64 bitowa platforma tylko że grafa 64mb i brak panoramy :/ 1575161[/snapback] Ktokolwiek mi coś doradzi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dokdar75 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ktokolwiek mi coś doradzi ? 1577758[/snapback] Koniecznie musialby to byc Acer Aspire 3023 :rolleyes: : http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=1819 ? Zobacz Aspire 5021 :rolleyes: : http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=produkt&pid=1845 . Procesor 64-bit, grafa dobra, matryca - panorama, cena - o jakies 150 zl wiecej niz przy 3023. W softonie obecnie jest promocja. takze cena brutto 5021 to: 4428,82 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 tak na marginesie to uzytkownikom lapow i nie tylko polecam przesiasc sie na Windows MCE 2005, bo ten system chodzi jak zloto :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 tak na marginesie to uzytkownikom lapow i nie tylko polecam przesiasc sie na Windows MCE 2005, bo ten system chodzi jak zloto :] 1578583[/snapback] mozna jeszcze poczekac do 16 wrzesnia na polska premiere MCE 2005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 No niewydaje mi się żeby wszystko na tym nowym systemie działało bezproblemowo, pewnie nie jest na dzisiejszą chwolę dość kompatybilny- chyba, że się mylę. A jak taki super to zapodaj linka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak narazie to u mnie dziala wszystko - w koncu to przerobiony XP Pro, pomijajac swietny wyglad i Media Center, ktorego nie zastapi nawet freeware'owy MediaPortal - niestety ten projekt ma sporo bledow, chodzi koszmarnie wolno, choc nie powiem, ze pare rzeczy mi sie w nim podoba jak mozliwosc uzywania pluginow, zmiana skinow itd. Poczciwy starusienki Matlab 5.3 ruszyl bez zmiany kompatybilnosci na Win98, jak to musialem uczynic w XP Pro. Sterowniki do grafiki ATi sa standardowe (u mnie NGO 1.5.7), wiec tez nie ma problemu. KX drivers tez chodza bez problemu. Po zainstalowaniu wszystkich programow systemik chodzi wg mnie wyraznie zwawiej niz XP Pro. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez limerro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Koniecznie musialby to byc Acer Aspire 3023 :rolleyes: : 1578334[/snapback] DZIĘKI !! W komputroniku w hurcie kosztuje on 4590zł :| Na 100% zdecyduję sie na niego !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Dzisiaj kupuje Asusa a6l-b003 w Action. Jak tylko dorwe go w swoje lapki i potestuje, to napisze recke. Ale mam pytanko - czy istnieje mozliwosc jakiegos sprawnego przekonwertowania Win Xp w Xp MCE? Tak samo czy nie bedzie problemow ze sterownikami, jesli wgram na tego lapka czysty system z desktopa Xp Pro (lapek jest bez systemu)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybul Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Przecież ten windows MCE to nic innego jak normalny XP z media centerem- do multimediów :blink: - chyba, że sie mylę to niech ktoś mnie poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Macie jakies adresy recek opisow tego systemu albo jakis link do tematu na forum?? Sorki za lenia ale dostep do kompa mam teraz tak zadko ze nie mam zbytnio czasu na szukanie :( Dzieki!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doczarny Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Mam pytanie. Co sadzicie o tym sprzecie http://www.wiss.pl/esklep/product_info.php?products_id=450 Nie potrzebuje komputera do grania. A duzy dysk, 512 RAM i wifi bardzo mi odpowiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Mam pytanie. Co sadzicie o tym sprzecie 1584213[/snapback] jesli takze nie denerwuje Cie halas i krotki czas pracy na baterii to jak najbardziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doczarny Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 jesli takze nie denerwuje Cie halas i krotki czas pracy na baterii to jak najbardziej 1584248[/snapback] Co to znaczy halas?? Czy jest az tak dokuczliwy?? Kuzyn ma cos podobnego i co prawda slychac wentylatorek ale jak dla mnie nie jest to uciazliwe. A co do baterii to nie jest mi potrzebna. Jak z wydajnoscia tego laptopa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 a co sadzicie o CA S260? - http://www.karen.pl/KatItem.asp?id=18&KatItemCId=2819 - moze nie koniecznie o tej wersji z Celeronem ale ogolnie o tym modelu - dla CA robi go MSI. Co wogole sadzicie o marce CA? Jakies doswiadczenia? Powiedzcie mi czy w Warszawie znajde jakis sklep/salon etc gdzie moglbym obejrzec kilka modeli Asusa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisu Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 proszę o wypowiedzi na temat laptopów LG mam zamiar kupić http://www.tajne.pl/index.php?d=produkt&id=1478 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 i jeszcze bym zapytal co byscie wybrali hp nx6110 czy toshiba L10-202 (nastepca L10-119) - oba na celeronie M, wyposazeniowo podobne, cena ok 2800-2900 brutto oba. Wiec glownie dla mnie do rozwazenia pozostaje kwestia hp czy toshiba i generalnie mam tutaj pytanie tego typu - czy ktos z was korzystal z serwisow tych dwoch marek? Kazdy sprzet sie psuje nawet IBMy i Mercedesy dlatego sama marka nie jest dla mnie wazna a serwis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Miałęm podobny dylemat tylko z drozszymi modelami. Wybrałem (jak widać w podpisie) Toshibę, zdecydowała ergonomia i wykończenie, ale to już zalezy od gustu, najlepiej iśc do sklepu i oba je "pomacać" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 >xslimakx: pod wzgledem serwisu w Polsce to raczej HP. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag^^ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zastanawiam sie nad kupnem tego laptopa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59253106 Czy moglby mi ktos cos wiecej powiedziec o tej firmie, czy ta cena jest adekfatna do jakosci oraz ewenualne inne propozycje w podobnej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zastanawiam sie nad kupnem tego laptopa: 1588330[/snapback] to zalezy na co chcesz polozyc nacisk w sprzecie.Strzez sie niemarkowych wynalazków! Poczytaj forum a z pewnoscia znajdziesz cos dla siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mag^^ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zastanawialem sie nad nim, bo dla mnie nie jest to najwiekszy teraz wydatek, a ma rok gwarancji, mi by wystarczylo, zeby chociaz ten rok pochodzil, bo potem i tak zamierzam zmienic , wiec jak tutaj sie ma cena do jakosci? moze prosciej, czy ten laptop przy normalnym uzytkowaniu (czyt. 3-4 h dziennie) jest w stanie wytrzymac bezproblemowo rok? btw. sorry za brak polskich znakow, ale pisze z kafejki internetowej w IrlandiI, a tu nie ma polskich znaczkow:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zastanawialem sie nad nim, bo dla mnie nie jest to najwiekszy teraz wydatek, a ma rok gwarancji, mi by wystarczylo, zeby chociaz ten rok pochodzil, bo potem i tak zamierzam zmienic , wiec jak tutaj sie ma cena do jakosci? moze prosciej, czy ten laptop przy normalnym uzytkowaniu (czyt. 3-4 h dziennie) jest w stanie wytrzymac bezproblemowo rok? btw. sorry za brak polskich znakow, ale pisze z kafejki internetowej w IrlandiI, a tu nie ma polskich znaczkow:P 1588445[/snapback] nie zawracaj sobie glowy tym szmelcem. Biorąc pod uwage ostatnie opinie sprzetu ponizej 3000zl na chwile obecna furore robi HP nx6110.Poczytaj sobie recenzje http://www.sirius.pl/art.php?id=202&typ=test&aid=171&pid=2 http://www.benchmark.pl/notebooki/przeglad.../HP_nx6110.html http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=135291 Z pewnoscia bedzie to duzo lepszy wybor zwazajac na to chociazby, ze latwiej bedzie Ci sprzedac go w przyszlosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Czy ktoś wie czym się różnią te dwa laptopy: http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=14842&sid=6 http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=15538&sid=6 Z tego co widzę to praktycznie niczym. Dlaczego Travelmate jest tańszy? Ta seria chyba jest droższa niż Aspire. W ogóle czy to dobre laptopy. Byłbym wdzięczny za pomoc. edit: tak sobie szukałem i zauważyłem, że Aspire 1692 ma matryce Crystalbrite, ale mógłby mi ktoś powiedzieć co to jest? Jeszcze jedno jeśli ktoś posiada 1692 to czy ma on wyjście s/pdif? Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Luk@s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Czy ktoś wie czym się różnią te dwa laptopy: 1588559[/snapback] procz tego Aspire ma dodatkowo czytnik kart 4in1 i wiecej pamieci w grafice bo 128.Crystalbrite podobno poprawia odwzorowywanie kolorow oraz jasnosc odtwarzanego obrazu.Matryca nie jest matowa jak w wiekszosci tylko jest lustrzana.Spdif nie ma zaden. Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez vitucky Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...