Menthos Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 powiedzcie mi, czy duża jest różnica między 2x256 czy 1x 512? bo jak tak patrze to dużo jest wlaśnie z 2x256 (nawet do 4000zł tak jak szukam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyluka Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 a ja z kolei mam pytanie dotyczące ACER'a Czy Aspire.. czy Travel Mate?? Jakie są różnice, poza baterią?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 powiedzcie mi, czy duża jest różnica między 2x256 czy 1x 512? bo jak tak patrze to dużo jest wlaśnie z 2x256 (nawet do 4000zł tak jak szukam) 1635882[/snapback] pamiec pracuje wtedy w trybie dual channel ale on w sumie z tego co wiem nie wiele daje, lepije kupic 1x512 mb bo pozniej latwiej rozszerzyc o dodatkowa... a tak trzeba jedna kosc sprzedac i kupic druga, opcja 1x512mb mimo ze na pocztaku nie obsluguje duala to mimo to jest lepsza... moje skromne zdanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 dobra chlopaki, a jak oceniacie roznice w wydajnosci pomiedzy turionem z 1MB cache i 512KB cache? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gordi Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Dla wszystkich którzy chcą kupić laptop do 3000 zł polecam PC Format nr wrześniowy... Tam macie supertest. ( HP 6110 rulez B) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platon_pl Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam Chciałbym kupic laptopa ktory zastąpi mi stacjonarnogo kompa. To znaczy ma mi słuzyc do wszystkiego do internetu, gier itp. Juz sie prawie przekonałem do TM4102WLMi 15,4WXGA PMC 740 1.7GHz/2M 2x256 DDRII 80GB DVD-Dual ATI XP Home PL. Tylko denerwuje mnie w nim wygięta klawiatura i brak powłoki cristal brite. Wiec pomysłałem o Aspire5024WLMi TurionML34/512MB/80GB/15,4/DVD-dual,Home PL [LX.A4605.040] ale on jest na turionie i własnie nie jestem za bardzo do niego przekonany. A moze kupic ACER AS 1692WLMi PM1.7_1024_15.4WXGA_100_DVD-DUAL_WLAN_XPH [LX.A6605.087]??? Co doradzici???? A moze macie jakąs propozycje o podobnych parametrach?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platon_pl Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam, mam male pytanie. Pojawil sie u mnie potezny dylemat, ktory zawezi sfere poszukiwan. Co brac Turiona, czy Centrino? Co polecacie? Co wydajniejsze? Wiem, ze turion to 64bity, lecz czy jest to wystarczajacy argument aby brac taki procesor? Aktualnie zastanawiam sie nad wyborem jednego z ponizszych notebookow: 1. 1635578[/snapback] Mam podobny problem ! Turion czy Centrino??? 1.http://www.rewolt.pl/?p=pokaz_produkt&nr=444 2.http://www.rewolt.pl/?p=pokaz_produkt&nr=468 3.http://www.rewolt.pl/?p=pokaz_produkt&nr=470 Co doradzicie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam Chciałbym kupic laptopa ktory zastąpi mi stacjonarnogo kompa. To znaczy ma mi słuzyc do wszystkiego do internetu, gier itp. Juz sie prawie przekonałem do TM4102WLMi 15,4WXGA PMC 740 1.7GHz/2M 2x256 DDRII 80GB DVD-Dual ATI XP Home PL. Tylko denerwuje mnie w nim wygięta klawiatura i brak powłoki cristal brite. Wiec pomysłałem o Aspire5024WLMi TurionML34/512MB/80GB/15,4/DVD-dual,Home PL [LX.A4605.040] ale on jest na turionie i własnie nie jestem za bardzo do niego przekonany. A moze kupic ACER AS 1692WLMi PM1.7_1024_15.4WXGA_100_DVD-DUAL_WLAN_XPH [LX.A6605.087]??? Co doradzici???? A moze macie jakąs propozycje o podobnych parametrach?? 1638271[/snapback] Podaj kwotę do jakiej jesteś ograniczony.Poza tym na twoim miejscu brałbym coś ze 128MB pamięci na grafice jeśli to ma być zamiast desktopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iskas Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 witam ja poszukuje laptopa do ok 4500 ale bez podatku VAT. to bedzie moj pierwszy laptop, w ogole to nie znam sie jakos swietnie na komputerach... poki co znalazlem cos takiego: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19710 czytalem troche o tych laptopkach, sporo ludzi go poleca. i tak sam juz nie wiem... pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmic Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Witam Chciałbym kupic laptopa ktory zastąpi mi stacjonarnogo kompa. To znaczy ma mi słuzyc do wszystkiego do internetu, gier itp. Juz sie prawie przekonałem do TM4102WLMi 15,4WXGA PMC 740 1.7GHz/2M 2x256 DDRII 80GB DVD-Dual ATI XP Home PL. Tylko denerwuje mnie w nim wygięta klawiatura i brak powłoki cristal brite. Wiec pomysłałem o Aspire5024WLMi TurionML34/512MB/80GB/15,4/DVD-dual,Home PL [LX.A4605.040] ale on jest na turionie i własnie nie jestem za bardzo do niego przekonany. A moze kupic ACER AS 1692WLMi PM1.7_1024_15.4WXGA_100_DVD-DUAL_WLAN_XPH [LX.A6605.087]??? Co doradzici???? A moze macie jakąs propozycje o podobnych parametrach?? 1638271[/snapback] Chlopie nie kupuj tego badziewia tylko wez sobie Dell 9300 na allegro masz z geforcem 6800 i panoramicznym ekranem 17 calowym. I polska gwarancja oczywiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthos Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 witam, mam taki problem. Musze kupić laptopa do max 3400zł (chyba, jeszcze jutro podam dokładnie). Nie może być ani grosza więcej. Tylko tyle moge jednorazowo wydać, aby odpisać vat jednorazowo. Dlatego szukam laptopka, który będzie miał nawet najmniejszy dysk (nawet 20gb), 256 ram. Ale zeby był dobry procek no i grafa tez nie za słąba (moze ATI). Znajde taki sprzęt? oczywiście w październiku kupił bym sobie 1024RAM no i dysk 80GB. I teraz mam drugie pytanko. W takim układzie raczej w grę nie wchodzi sklep internetowy, no bo jak rozkręce laptopa to gwarancja przepadnie. Moze znacie jakiś dobry sklep w Wawie lub okolice, który ma rozsądne ceny i dobry sprzęt? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 digicomp. wielokrotnie od pawła kupowałem i nigdy sie nie zawiodłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Co o nim sadzicie? Jest do dobry lapek jak na taka kwote (ja bede mial cos okolo 4400) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18348 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) Co o nim sadzicie? Jest do dobry lapek jak na taka kwote (ja bede mial cos okolo 4400) 1638891[/snapback] Tak jeśli zależy ci na maksymalnej wydajności (zamiast PC-ta) ale moze tu ?? Edytowane 8 Września 2005 przez Haquim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Tak jeśli zależy ci na maksymalnej wydajności (zamiast PC-ta) 1638924[/snapback] wlasnie mam go w podobnej cenie bo mam rabat 5% a ze sklepu internetowego wole nie kupowac poniej kapa z jakas reklamacja albo cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Co o nim sadzicie? Jest do dobry lapek jak na taka kwote (ja bede mial cos okolo 4400) 1638891[/snapback] duza wydajnosc ponad cisze, czas pracy na baterii i ogolna mobilnosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 duza wydajnosc ponad cisze, czas pracy na baterii i ogolna mobilnosc 1639030[/snapback] widze ze TY tez masz acera i jak sie sprawuje ?? nie nazekasz ze cos nie tak? bo slyszalem o firmie acer rozne zeczy i sie tak zastanawiam ale za ta kase lepszego nie umie znalezc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iskas Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 jak pisalem wczesniej planuje zakup laptopka Aspire5024WLMi 100GB/1024mb/x700 128ram od razu chcialbym rozbudowac pamiec do 2048mb tylko zastanawialem sie jakie pamieci tam zaladowac 333,400 czy moze 533. bo slyszalem ze te firmowki powinny chodzic 166 ale chodza 133, tak czy siak wolno wiec oplaca sie chuba wymienic jak mam pieniazki.. nie pytajcie czemu wymieniam, mam w domu sporo ramu i ciezko bedzie mi sie przestawic na 1024mb mniej. mam jeszcze jedno pytanko apropo grafiki, czy sie kreci w tym lapku jakos dobrze lub czy w ogole sie kreci.. to bedzie moj pierwszy laptop, kupuje go bez podatku VAT. jezeli ktos posiada tego Acerka chetnie bym wysluchal opini. *mimo ze przeczytalem juz sporo recenji, opini na innych stronkach i forach. ogolnie strasznie sie napalilem na jego zakup, wydaje mi sie ze nie jest to zly wybor za taka cene.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 widze ze TY tez masz acera i jak sie sprawuje ?? nie nazekasz ze cos nie tak? bo slyszalem o firmie acer rozne zeczy i sie tak zastanawiam ale za ta kase lepszego nie umie znalezc :) 1639058[/snapback] nie mam zadnych powodow do narzekan bo wszystko chula jak nalezy.Polecam model Travelmate 4102WLMI bo mojego ciezko juz dostac a rozni sie tylko taktowaniem procesora 1,73GHz zamiast 1,6GHz w 4101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 o jejku :mur: :mur: :blink: :blink: :unsure: :unsure: 41 stron do czytania ?? Proszilbym Was o pomoc ... Dziewczyna moja chce kupic laptopa do 3000 pln .. wiadomo bvez kosmosow bedzie .. Ale komp ma sluzyc glownie do netu ..moze jakas muzyczka ...filmy ...ogoolnie to komunikacja ze swiatem.. ( ze mna bo bedziemy rozdzieleni przez dluzsza chwile :(:(:(:( ) , a w niedlugiej przyszlosci jakis CAD ..czy cos takiego :? Prosilbym Laskawie Was o pomoc w wyborze najlepszego... w oczy rzucil mi sie hp nx6110 dell inspiron 1200 .. jeszcze cos tam ...( z radkiem ) fajnoby bylo jakby mial 512 ramu i nie stara karte graf .. Po prostu doradzcie rodacy bo ja juz siwieje od tego tematu ...a rozstajemy sie za dwa tygodnie i musze jej cos znalesc ... DZIEKI WIELKIE... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 jak pisalem wczesniej planuje zakup laptopka Aspire5024WLMi 100GB/1024mb/x700 128ram od razu chcialbym rozbudowac pamiec do 2048mb tylko zastanawialem sie jakie pamieci tam zaladowac 333,400 czy moze 533. bo slyszalem ze te firmowki powinny chodzic 166 ale chodza 133, tak czy siak wolno wiec oplaca sie chuba wymienic jak mam pieniazki.. nie pytajcie czemu wymieniam, mam w domu sporo ramu i ciezko bedzie mi sie przestawic na 1024mb mniej. mam jeszcze jedno pytanko apropo grafiki, czy sie kreci w tym lapku jakos dobrze lub czy w ogole sie kreci.. to bedzie moj pierwszy laptop, kupuje go bez podatku VAT. jezeli ktos posiada tego Acerka chetnie bym wysluchal opini. *mimo ze przeczytalem juz sporo recenji, opini na innych stronkach i forach. ogolnie strasznie sie napalilem na jego zakup, wydaje mi sie ze nie jest to zly wybor za taka cene.. 1639151[/snapback] faktycznie pamięć potrafi chodzić na 133 mimo że jest 166 :) u mnie tak było w dwóch egzemplarzach. nie warto wstawiać 533 bo będzie chodziło asynchronicznie z prockiem. wstaw 400 i będziesz bardzo zadowolony. możesz zrobić update biosu i wtedy powinno ci jużbez problemu widzieć 166. grafika standardowo 370/330 kręci się spokojnie na 400/350. dalej też pójdzie ale nie miałem czasu testować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) o jejku :mur: :mur: :blink: :blink: :unsure: :unsure: 41 stron do czytania ?? DZIEKI WIELKIE... 1639234[/snapback] Wystarczy przeczytac ostatnie 4 strony :D . Za 3000 to ... Jeśli zależy ci na 512 MB Ramu Amilo Pro v2010 Travel Mate2 304Wlmi 5002LM Jesli chcesz miec mocna baterię : hp nx6110 Jeśli zalęży ci na dużej ilości złącz ,czytników itp. HP nx9105 Maxdata Asus A2D Acer Travel Mate 2203 Edytowane 9 Września 2005 przez Haquim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKURAT Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 wiadomo :D ale jesli chcesz w cos pograc konkretnego to nei bardzo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 mam pytanie. Czy ten radeon "ATI Mobility Radeon 9200 64MB" jest w miare dobry? chodza jakieś gierki te nowsze? a jak w odtwarzaniu filmów sie sprawuje? Oraz ile kosztuje np do ATI x700? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Co do tego Radka 9200 mobilnego to jest on lepszy niż zintegrowane Intele ale mimi to jest kartą słabą,na 90% jeszcze jest to wersja 64-bitowa. Ogólnie szukaj lepiej czegoś na mobilnym radku 9600 i w górę. A czym czyścicie matryce w laptopach? Może znacie jakiś dobry środek czyszczący i zabezpieczający ,żeby się tak ekran nie kurzył???? Edytowane 9 Września 2005 przez motofan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 a Intel Graphics Media Accelerator 900 lepszy jest od 915? bo tak słyszalem/czytalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 sory, że tak zanudzam, ale jak uklasyfikować Intel 910GML integrated 3D graphics up to 128MB miedzy tamtymi kartami.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 sory, że tak zanudzam, ale jak uklasyfikować Intel 910GML integrated 3D graphics up to 128MB miedzy tamtymi kartami.? 1640811[/snapback] ponad nimi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menthos Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) dzięki wielkie. ale musze zadać jeszcze jedno pytanko bo nie daje mi to spokoju. A co sądzicie o kartach SIS ? ______________ edit. lepiej brać WXGA CrystalBrite czy WXGA WideScreen 16:10? Ja uważam ze ten lepszy, no ale ... ___________________ edit.2 mam do wyboru z: -TravelMate 4401 LCi (turion 1,6) - tutaj jest radeon x700 ale 64ram -nie za mało? -TravelMate 2403 WXMi (celeron 1,5) -TravelMate2413WLMi (celeron 1,5) -Aspire 3613WLMi (celeron 1,5) w celeronach jest 910GML dodam jeszcze ze dodatkowo, odrazu kupuje 1024ramy i dysk większy. co wybrać? Edytowane 9 Września 2005 przez Menthos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 dzięki wielkie. ale musze zadać jeszcze jedno pytanko bo nie daje mi to spokoju. A co sądzicie o kartach SIS ? 1641035[/snapback] sa porownywalne z IEG2 czyli bardzo cieniutkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...