Tygryskowaty Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) No właśnie czy ktoś może ma doświadczenia z HP nx8220 lub FS M1437 ? Chętnie bym dowiedział się czegoś więcej o ww. modelach. Edytowane 1 Listopada 2005 przez Tygryskowaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Tygryskowaty rozgladaj sie troszke! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161879 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 No właśnie, rozglądaj się troszeczkę, bo poczuję się jak powietrze :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Czy ktos moglby mi odpowiedziec na pytanie zadane wyzej? :-) Z gory dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygryskowaty Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Karolek i meeho bardziej by mi zależało na wersji z Pentium M ale dzięki za info. :razz: A co z tym FS...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Nimitz - jelsi ma w specyfikacji 1680x1050 to przede wszystkim musi miec panoramiczna matryce - jesli ma to musi sie dac takowa ustawic - jak sie nieda to jakis wal/problem (mozliwe ze sterowniki nie te) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nimitz Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Ma panoramiczna 15,4 i dlatego cos mi tu nie gra :-) Ale poniewaz nie mam doswiadczenia z matrycami panoramicznymi,wiec pytam. ayem: dzieki za zainteresowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolek Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) A co myślicie panowie o tym modelu GERICOM Blockbuster 15'' Procesor: Intel P4M 2.66 GHz Chipset: SiS 645 DX Grafika: ATI Mobility Radeon 9600 128 MB Pamięć: 512 MB DDR Dysk: 60 GB Napęd: DVD-R/RW CENA: 3400 PLN wiecej http://www.euronotebook.pl/index.php?page=product&p_id=124 Czy moze dopłacić do HP nx 8220 Procesor: CM 360 1,4 Grafika : X600 Pamieć: 512 MB Matryca 15' WXGA Dysk: 40 GB Edytowane 2 Listopada 2005 przez karolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Nie dostalem zadnej plytki. Z tego co wyczytalem, to kiedys dawali, ale teraz juz nie :) Angielska, wegierska i polska to dostajesz tylko ksiazeczke. Kupowalem w M1 w Zabrzu. 1730473[/snapback] A miales zapieczentowany karton? Bo watpie zeby im sie zmienilo z miesiaca na miesiac, sam niedawno kupowalem i mam partycje, mam plytki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokis Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 witam znalazlem sobie cos takiego: nx6110 w przeliczeniu za 2800zl. I teraz mam pytanka: czy ktos z forum mial kontakt z ta matryca (1400x1050)? czy ktos mial kontakt z tym dyskiem (40gb 4200rpm)? i czy ktos zna ten sklep internetowy? bede wdzieczny za wszelkie sugestie pozdrawiam PS. czy HP ma gwarancje miedzynarodowa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 (edytowane) A co myślicie panowie o tym modelu GERICOM Blockbuster 15'' Procesor: Intel P4M 2.66 GHz Chipset: SiS 645 DX Grafika: ATI Mobility Radeon 9600 128 MB Pamięć: 512 MB DDR Dysk: 60 GB Napęd: DVD-R/RW 1732480[/snapback] Na niemieckich forach kiedyś wyczytałem, że serwis Gericoma jest, nawet w porównaniu do Mediona, tragiczny. Wystrzegaj się jak ognia, pozatym to wielka grzała takie P4... A miales zapieczentowany karton? Bo watpie zeby im sie zmienilo z miesiaca na miesiac, sam niedawno kupowalem i mam partycje, mam plytki. 1732599[/snapback] W którymś ze sklepów internetowych znalazłem notke: brak recovery CD. Więc to raczej prawda, taki musi być teraz shippment. Pozatym, IMHO co z tego, że recovery CD nie ma? Dawno temu wymyślono coś takiego, jak nagrywarki płyt. Licencje masz na winde kupioną, wieć w czym problem? Edytowane 2 Listopada 2005 przez grogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 witam znalazlem sobie cos takiego: 1732716[/snapback] matryca - ja mam WSXGA+ czyli 1680x1050 na 15.4" cala czyli tak jak 1440x1050 na 15" (jest troszke bardziej kwadratowa) matrycja w takiej rozdzialce jest idealna jesli pracujesz na crt 17" w rozdzialce 11xx albo 1280x1024. w dellu mam tez 60gb 4200rpm - w zupelnosci wystarcza ddo lapka - trasfer dpo wlozeniu do kieszenii usb - do 20MB/s. zaleta dyskow niskoobrotowych - znacznie wieksza wytrzymalosc na wstrzasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. A ja próbuje znaleźć laptopa na intel centrino, ze znosną grafiką, DVD-RW +/- i FireWire za 4tys. złotych, ewentualnie trochę droższy jesli byłby dobry. Narazie moje typy padają na te (jak widać ponad 4tyś.) typ 1-szy typ 2-gi typ 3-ci Prośba do was, doradźcie który bedzie lepszy. Do gier nie będzie przeznaczony abo wogóle albo sporadycznie. Ale to nie jest dla mnie i byłoby fajnie żeby za półroku nie okazał się starym gratem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Witam. A ja próbuje znaleźć laptopa na intel centrino, ze znosną grafiką, DVD-RW +/- i FireWire za 4tys. złotych, ewentualnie trochę droższy jesli byłby dobry. Narazie moje typy padają na te (jak widać ponad 4tyś.) 1732782[/snapback] Jak nie do Gier to lepiej kupić HP nx6110 z Pentium M/256 DDR. Wszystkie te srebrne obudowy to jeden wielki szajs.Tylko się rysują . A jak chcesz pograć w jakies FPS-y to typ 1 lub 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 No własnie, tyle że jak już pisałem to nie dla mnie. Koles uparł się na Toshibe o słyszał że są wytrzymałe niesamowicie...nie chce się przekonać :/ A toshiby są drogie, tym bardziej że najbardziej pasowałby na Pentium M Centrino i musi mieć tego FireWire. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 Powiedz mi ZeroSuper gdzie można znaleźć informacje o tym notebooku i gdzie go kupiłeś (bardzo interesująca propozycja jako alternatywa dla Acera Aspire 3023). 1729968[/snapback] Kupiłem bezpośrednio w optimusie w cenie dealerskiej, czyli bez marzy (przywilej pracy w branży). http://www.sklep.optimus.pl/C1256BFE0044EC...F5?opendocument - tutaj jest specyfikacja tego notebooka, tylko zawiera dwa błędy. 1. Nie ma tam 6200Go tylko IGMA 900 z możliwością rozszerzenia do 6600Go 2. Karta Wi-Fi to nie Gigabyte tylko MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Kupiłem bezpośrednio w optimusie w cenie dealerskiej, czyli bez marzy (przywilej pracy w branży). 1734742[/snapback] To ma byc altneratywa dla acera 3023? To chyba jakis zart, nawet z 6200 go to nie moze konkurowac z acerkiem. Jeszcze ta cena i parametry??? Przecierz to sie nie umywa do acera 3023. Musze wspomniec ze ten model to jakis zart, cena 3700(optimus) do 4100(acer 3023) a w acerku 2x wiecej ramu, 2x wiekszt hdd, o wiele wydajniejszy procek, roznica w grafikach taka ze brak mi slow. No i jeszcze optimus, acer moze super marka nie jest, ale w porouwnaniu z optimusem to super markowy sprzet. Jesli ktos uwaza to za konkurencyjna oferte dla acera 3023, sorry ale ja go musze skierowac na porade psychiatryczna :D Edytowane 3 Listopada 2005 przez marioking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 ee ? sorki ale optimus jest 150 razy lepsza marka niz plastikowy acer ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) ee ? sorki ale optimus jest 150 razy lepsza marka niz plastikowy acer ! 1735230[/snapback] hahhaahah, takiego dobrego dowcipu to dawno nie slyszalem :PPPPP optimus lepszy od acera, ludzie litoscci, niech ktos mu przemowi do rosadku. kolego nawet nie bede sie kontr-argumentowal tego absurdu. Edytowane 3 Listopada 2005 przez marioking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 hahhaahah, takiego dobrego dowcipu to dawno nie slyszalem :PPPPP optimus lepszy od acera, ludzie litoscci, niech ktos mu przemowi do rosadku. kolego nawet nie bede sie kontr-argumentowal tego absurdu. 1735254[/snapback] on ma racje pod warunkiem, ze optimus ma obudowy tytanowe ewentualnie aluminium lub jakas nierdzewka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 on ma racje pod warunkiem, ze optimus ma obudowy tytanowe ewentualnie aluminium lub jakas nierdzewka :lol: 1735341[/snapback] Acer Maxdata Gericom Optimus to jedna liga Ale Acer 1 miejsce w lidze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) on ma racje pod warunkiem, ze optimus ma obudowy tytanowe ewentualnie aluminium lub jakas nierdzewka :lol: 1735341[/snapback] dla mnie to absurd pchac w lapa co ma obudowke co przezyje bez rysy 3-5 lat jak juz w momencie sprzedazy sprzetowo to jakis low-end, budowlancy i ludzie z ciezka reka moze to potrafia docenic i przeplacac za cos takiego, ale mowmy o normalnych ludziach(jakis 9,9/10 posiadaczy laptopow), zreszta udzily w rynku mowia same za siebie, optimus jest porownywalny z jakimis gericomami i california acess jesli mowimy o wiekszosci jego oferty, moze ma pare modeli o wysokiej jakosci wykonania ale cena jest nieporywnywalna do wydajnosci. Napewno ten przedstawiony model nie jest rzadna konkurencja dla acera 3023. Na dobra sprawe wysoka trwalosc i ultra pancerne opakowania laptopow maja marginalne znaczenie i wyzywyzszanie takiej tyckiej firmy co wiekszosc oferty to totalny low-end porywnywalny z california i podobnymi to smiech na sali. Rozumiem jak ktos wywyzsza ibm nad acera albo hp czy della ale stawianie na rowni z acerem optimusa, to dowcip pierwszej wody. Badzmy powazni to jest tycka firma co ma na dobra sprawe marginalna sprzedaz i mizerne doswiadczenie w porownaniu z acerem. Biorac pod uwage pozycje na rynku, acer to istny goliat, a optmius szoruje na bardzo odleglym miejscu rankigu wzgledem niego. Edytowane 3 Listopada 2005 przez marioking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko_ Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 pewniw już wiecie: asus a6va q039 wymiata! :) pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 czołem! chciałbym się dowiedzieć czegoś o fujitsu-siemensie amilo pro V8010. czy to dobry sprzęt, godny uwagi, czy można za około 3200 zł dostać coś ciekawszego ?? sprawa dość pilna!!!!!! :unsure: chciałbym żeby miał matryce chociaż 15.1 :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 czy ktoś w koncu zna jakąś Toshibe z firewire, dvd-rw i centrino na pokładzie za jakies 4tyś. zł ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) ciekawe czy ktokolwiek z Was mial mozliwosc porownania optimusa & acera, jezeli chodzi o wykonanie. Ja mialem i powtarzam: plastikowego acera dotykac nawet nie chcem. Jezeli ktos uzywa laptopa w celu w jakim zostal stworzony (do pracy w kazdym miejscu) a nie do lansowania sie wsrod znajomych to acer niestety najlepiej wygladac nie bedzie.... Przejdzcie sie obejzec jakiegos optibooka - jak dla mnie to mozna je porownywac wlasnie do hp, no ale to tylko moje zdanie.... i tak kazdy zrobi to co mu bedzie pasowac ;) Nie napisalem ze ten optimus dorowna acerowi jezeli chodzi o wydajnosc bo tego nie zrobi i to jest chyba oczywiste. Wytlumaczcie mi jednak co ma ilosc sprzedawanych notebookow, czy doswiadczenie na rynku - jak nie wiecie to optimus produkowal laptopy juz wiele lat temu i uzytkownicy byli z nich raczej zadowoleni (ja sam mialem kiedys p75 - nie przypominam sobie zeby wtedy wogle acer istnial.... ale moge sie mylic) jezeli tak bedziemy patrzec na sprawe to mozna napisac ze power booki od appla rowniez sa do [gluteus maximus] bo sprzedaz ich jest mala (w Polsce przynajmniej....) nie wspomne o alienware etc.... naprawde totalnie nie potrafie zrozumiem Waszych argumentow. Przeciesz wiadomo ze 80% laptopow jakie powstaja w tej chwili na rynku sa skladane w 5 na krzyz fabrykach i tyle... odsylan do recenzji: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130697 porownajcie sobie real fotki.... marioking jak nie jesteś w stanie zrozumieć do czego służy forum internetowe to z takowego nie korzystaj. Licz sie również ze słowami, gdyż rozmawiasz z innym człowiekem i kultura obowiązuje. jeszcze jedno w nawiązaniu do zreszta udzily w rynku mowia same za siebie, optimus jest porownywalny z jakimis gericomami i california acess jesli mowimy o wiekszosci jego oferty, moze ma pare modeli o wysokiej jakosci wykonania ale cena jest nieporywnywalna do wydajnosci. wstaw sobie w miejsce optimus IBM, tam w laptopie za 5 tys zl dostajesz radka 7500... Edytowane 3 Listopada 2005 przez qbusek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 od kiedy optimus sam cokolwiek produkuje ? acer przynajmniej sam projektuje ;-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 pozwole sam siebie zacytowac :P Przeciesz wiadomo ze 80% laptopow jakie powstaja w tej chwili na rynku sa skladane w 5 na krzyz fabrykach i tyle... wiadomo ze optimus sam swoich laptopow nie produkuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 (edytowane) Czy ja obrazam? Zwracam uwage tylko jakie to swietne dowcipy opowiadasz :P Przerzyj sobie chocby to forum, wyszukaj fraze Optmius i zobacz potege marki :PP Chyba jestes na liscie plac Optmusa, bo tylko pracownicy moga wychwalac te laptopy :D Ja sie nie spotkalem jeszcze z posiadaczem lapka Optmius, tak na dobra sprawe jak kupowalem swoje poprzednie to praktycznie nigdzie nie zetknalem sie z tymi swietnymi laptopami. Sa tak renomowane ze doslownie nikogo na nie nie stac :P Gdyby zamiast optimusa wstawic ibm to mialoby sens, solidna marka, z doswiadczenieim i wyrobiona marka, ktora jest gwarantem jakosci za ktora mozna zaplacic. O dziwo znajdziesz je w kazdym sklepie z laptopami, nie wiem czy Optimusa znajdziesz w jednym na sto. Osobiscie nieprzedam za IBM, bo sa za drogie, mimo swietnej jakosci. Optimus w zadnym razie nie moze sie pochwalic taka renoma czy jakoscia, za to ceny o dziwo ma niegorsze :P. Optimus moze i sprzedaje juz lapki jakis czas ale to modele zaprojektowane i stworzne przez jakies firmy co sie pojawiaja pod tuzinem szyldow, a acery sa zaprojektowanymi i wykonanymi konstrukcjami przez acera i podwykonawcow dla acera. Wiec bardziej go cenie jako producenta i marke, a nie jakis optimus, ktory conajwzyej posredniczy dorzucajac swoja marze, wiec oczywste ze sobie dorabia filozofie uzasadniajaca te ceny. Widac ja wychodze z dziwnego zalozenia ze laptopy ma byc funkcjonalny, wydajny, niezadrogi, ale fakt zapoamnialem ze najwazniejsza kwestia to wyglad, i jak sie prezentuje :P esz no to jest najwazniejsze. :P Edytowane 3 Listopada 2005 przez marioking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 acer to istny goliat 1735440[/snapback] A optimus to Dawid :D A tak na poważnie, każdy ma swoje zdanie i nie ma co robic o to wojny. Jeden woli Acera i uzna go za ładnego inny Optimusa. Ja wolę optimusa. Może dlatego że nie leży mi kolorek Acera. :wink: Zresztą dzisiaj potestuje mojego Optimusa i porównam sobię z wynikami Acera 3023. A co do jakości tych dwóch marek, to jednak nieco lepsze podzespoły w swoich notebookach montuje optimus. Dlatego w identycznych konfiguracjach wyszedłby drożej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...