KGB Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 KeinXor tak Linux w 98roku obslugiwal HT :lol: - moze obslugiwal dwa procki ,ale nie HT bo jak wyjasnisz ze win2000 obsluguje 2 proce ale nie obsluguje HT ?? co do linuxa to niedawno sie dowiedzialem ze dopiero jadro 2.6 i nowsze obsluguja HT ,a 2.6 nie bylo w 98roku <hahaha> stycznosc z Linuxem mam ,choc na moim komputerze go nie mam ,zastanawiam sie czy nie zainstalowac bo ostatnie wersje juz sa znacznie mniej uciazliwe w eksploatacji ,ale kiedys ,hmm ,po co CI tam bylo HT skoro wiekszosc popularnych programow na linuxie nie chodzila mam tez cd z Novell i UnixWare - tam tez do HT jeszcze dluga droga (wersje z 99 roku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 wybierz 4, a nie pożałujesz. Intel przewyższa AMD o wiele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 wybierz 4, a nie pożałujesz. Intel przewyższa AMD o wiele... 1295402[/snapback] powiedz w czym tak przewyzsza?? bo jestem ciekawy... technologicznie?? wydajnoscia?? czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 KeinXor tak Linux w 98roku obslugiwal HT :lol: - moze obslugiwal dwa procki ,ale nie HT bo jak wyjasnisz ze win2000 obsluguje 2 proce ale nie obsluguje HT ?? co do linuxa to niedawno sie dowiedzialem ze dopiero jadro 2.6 i nowsze obsluguja HT ,a 2.6 nie bylo w 98roku <hahaha> stycznosc z Linuxem mam ,choc na moim komputerze go nie mam ,zastanawiam sie czy nie zainstalowac bo ostatnie wersje juz sa znacznie mniej uciazliwe w eksploatacji ,ale kiedys ,hmm ,po co CI tam bylo HT skoro wiekszosc popularnych programow na linuxie nie chodzila mam tez cd z Novell i UnixWare - tam tez do HT jeszcze dluga droga (wersje z 99 roku) 1295285[/snapback] @KGB Pokaż mi gdzie ja napisałem coś o obsłudze HT w 98 roku :mur: (może HT było na deskach kreślarskich) jak już to wieloprocesorowość... sprawa następna, poczytaj o mps ctrl for os 1.4 to zobaczysz jaką różnicę widzi system między procesorem z technologią HT a maszyną 2XCPU (fizyczne), wcześniejsze wersje kernela też obsługują HT nawet od wersji 2.4.x bez przekompilowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcos Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 P4 630 jest niewiele szybszy od 530 i równocześnie droższy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...