Skocz do zawartości
Kidzi

Zamiana 9800pro Na 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A jednak założyłem osobny topic, bo mój post zginął w innym temacie ....

Posiadam w tej chwili radka 9800pro (128MB, 256bit, sapphire) i mam okazję praktycznie BEZKOSZTOWO wymienić go na GF 6600GT Winfasta ( http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5749...03047545f313238 ) lub ewentualnie Gainwarda ( http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4741...5313936305f5821 ).

Ma to sens ? Niby 6600GT bardziej przyszłościowy, ale jednak 9800PRO w żadnej grze dotąd mnie nie zawiódł :D

Pomińmy sympatie (lub ich brak) do firm ATi i nVidia :rolleyes:

Co radzicie ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedziec :rolleyes: Czy to ma sens? I tak i nie :D Oblookaj sobie ten test http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 dosc ciekawe porownanie,patrz pod katem w jakie gry grasz :wink:

IMHO jezeli bez doplaty to bralbym tego gainwarda jesli zdecydujesz sie na wymiane :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tak.Ja zmienilem po bardzo niskich kosztach i na grach srednio 5-6 fps wiecej,no i doom to juz wogle miod ;] Poza tym wsparcie pod dx9c zrobi swoje.

Edytowane przez per3z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tak.Ja zmienilem po bardzo niskich kosztach i na grach srednio 5-6 fps wiecej,no i doom to juz wogle miod ;] Poza tym wsparcie  pod dx9c zrobi swoje.

1291367[/snapback]

6600GT jest szybszy od 9800PRO ...

nie wiem jeszcze jak w grach (mam go w kompie 2h) ale w benchach (2003 i 2005) jest szybszy około 25-30%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6600GT jest szybszy od 9800PRO ...

nie wiem jeszcze jak w grach (mam go w kompie 2h) ale w benchach (2003 i 2005) jest szybszy około 25-30%

1291670[/snapback]

Tutaj trzeba sie zgodzic w benchach 6600Gt lepszy ale w grach :rolleyes: Poodpalaj jakies gierki z zdaj relacje jak to chodzi :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze stery 75.90 przynosza ok.150 pkt wiecej w 3d marku 03,na 05 jeszcze nie testowalem.Zauwaz wsparcie dla dx9c i to,ze GT gdy byl porownywany z Radkiem,dzialal na jeszcze niezoptymalizowanych sterach,teraz jest juz spora poprawa,poczytaj newsy,o tym,co maja przyniesc nowe stery(nawet kilka fps wiecej),na nowych sterach juz jest spore zoptymalizowanie wzgledem Colina2005,NFSU2 i Splinter Cella.Dlatego ja bym sie nie zastanawial,Ja doplacilem cos ok.40 zl+wysylka i jestem zadowolony..Mowilo sie,ze Gt nie jest dopracowany,ze ma skoki FPS-ow,ale z kazdymi sterownikami jest lepiej,i okazuje sie ze to byla wybitnie wina niedopracowaniego oprogramowania NVIDII.Co do mojej wymiany:wymienilem prawie polrocznego 9800 pro z polroczna gwarancja na nowego 6600GT z 2 letnia gwarancja,doplacajac symboliczna kwote :).Ktos by sie nie zamienil?:)Moze powiedz nam ile mialbys doplacic,bedzie latwiej doradzic.Pozdrawiam

Edytowane przez per3z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za wypowiedzi, chyba jednak zamienie .... a co do dopłaty to dziś znalazłem w CEi 6600GT Sparkle'a za 739 zł :blink: Wszędzie indziej jest przynajmniej stówę droższy .... Więc przy tej cenie faktycznie wyszło by to bez dopłaty, jak wezmę Winfasta lub Gainwarda to trza będzie te 50-70 dorzucić :mellow:

Jeszcze raz dzięki i pozdrawaim wszystkich

P.S. Co nie znaczy, że inne uwagi nie będą mile widziane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi