opiq Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Mam na laptopie WIN2K wersję angielską, mam również płyty z polską wersją (płyty dostarczone przez Compaq'a). Chciałbym przeinstalować na polską wersję, ale podczas próby reinstalki, krzyczy że wersja obecna (czyli ang) nie zgadza się z tą na płycie, no niby logiczne. Ale jak to obejsć. Gościu z HP powiedział, że niestety ale się nie da, bo teraz to już można tylko ang. A ja mam nawet wersję grecką :lol: i co myślę że jakoś sie da, jak tam fachowcy? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Mam na laptopie WIN2K wersję angielską, mam również płyty z polską wersją (płyty dostarczone przez Compaq'a). Chciałbym przeinstalować na polską wersję, ale podczas próby reinstalki, krzyczy że wersja obecna (czyli ang) nie zgadza się z tą na płycie, no niby logiczne. Ale jak to obejsć. Gościu z HP powiedział, że niestety ale się nie da, bo teraz to już można tylko ang. A ja mam nawet wersję grecką :lol: i co myślę że jakoś sie da, jak tam fachowcy? :wink: 1291123[/snapback] Ale w czym problem ? 1. Chkdsk lub PQmagic (ten jest płatny) lub jakikolwiek darmowy program do pratycjonowania (cały zestaw darmowych utilitesów jest na najnowszym Ultimate Boot CD). 2. Wywalasz partycję - i wszystko co na niej (nich) jest 3. Odpalasz kompa z płytki i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 wojwar, chkdsk? Coś ci się pokręciło. To jest program do sprawdzania poprawności file systemu. Może myślałeś o fdisku? opiq, w trakcie instalacji sformatuj partycję, nie trzeba jej usuwać i zakładać na nowo. Wybierz szybkie formatowanie, będzie szybciej. Zapisz tylko wcześniej dane, na jakich Ci zależy, na innej partycji. Instalacja systemu na system, to nie jest zbyt szczęśliwy pomysł. Zawsze zostaje jakiś syf z poprzednio zainstalowanej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 wojwar, chkdsk? Coś ci się pokręciło. To jest program do sprawdzania poprawności file systemu. Może myślałeś o fdisku? sorka masz rację to Fdisk... pomyliło mi się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opiq Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Dzięki Panowie, też mysłałem w tym duch, ale gościu z HP trochę mnie zmylił, nie bardzo wiedzoiałem co oni umieścili na tych płytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...