Fog Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Mam zwyklego bartona 2500+ i plyte jak w podpisie, ale moge za niewielka doplata wymienic na mobilnego bartonka. Dlugo bym sie nawet nie zastanawial, ale jedna rzecz mnie martwi. Na tej plytce jest mozliwosc podnoszenia napiecia tylko o 5%, 7,5% i 10%, a jak wiadomo mobile ma napiecie 1,45, wiec maxymalnie uzyskam napiecie 1,6v. Jak myslicie czy kupujac procka z serii IQYHA 0408 i z batchami ponizej 50 takie napiecie bedzie wystarczajace? Czy moze moge jakos inaczej podniesc napiecie tego mobile? Czy dac sobie wogole spokoj z ta przesiadka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Nie wiem jak jest na Gigabytach ale na Asusie napięcie jest domyślne ustawiane na 1,575V. Mobile mają inaczej kodowane napięcia i na Gigabytach też pewnie tak będzie (no chyba że Mobile są wspierane przez firmowe Biosy w co bardzoi wątpię). Moim zdanie będzie regulacja ale jako podstawa będzie 1,575V. Dla pewności niech jakiś właściciel Gigabyta się wypowie, albo poszukaj w topicu o Mobilku kogoś kto ma GB w podpisie i się zapytaj bezpośrednio. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 a drutmoda mozna zrobic zawsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 nawet się wysilę http://www.ocinside.de/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...