Skocz do zawartości
FastlY

Liga Mistrzów oraz Piłka Nożna

Rekomendowane odpowiedzi

Milan w eliminacjach Champions League!

O godzinie 21 prezydent Corte Federale, Piero Sandulli, ogłosił ostateczne wyroki w aferze Calciopoli, które zapadły po odwołaniach zainteresowanych klubów. Milan zostął ukarany odjęciem 30 punktów w poprzednim sezonie i został sklasyfikowany na trzecim miejscu w tabeli. Oznacza to, że rossoneri zagrają w eliminacjach Champions League! Dodatkowo Milan został ukarany 8 punktami karnymi na starcie nowego sezonu. Juventus pozostał w Serie B z 17 punktami karnymi, Lazio i Fiorentina przywrócone zostały do Serie A odpowiednio z 11 i 19 punktami karnymi. Adriano Galliani został zdyskwalifikowany na 9 miesięcy, a Leonardo Meani na 2 lata i 6 miesięcy.

Wiedzialem ze LM bez Milanu to rzecz niemozliwa! Na szczescie we Włoszech tez tak mysla... uffff

FORZA MILAN ! ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mysle ze Legia wygra bo... na www.legia.net pisze cos takiego:

"Mistrz kraju z dwóch ostatnich sezonów to drużyna złożona z amatorów. Wszyscy zawodnicy na pierwszym planie stawiają pracę zawodową (jest tam m.in. bankowiec, kelner czy sprzedawca butów)"

... więc 2:0 to chyba minimum ;p

Jezeli Milan bedzie gral w eliminacjach to moze spotka sie z Wisla czy Legia i bedzie cala ekipa Rossonerich w Polsce ... <marzyciel>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xpektor napisał(a):

No ja mysle ze Legia wygra bo... na www.legia.net pisze cos takiego:

"Mistrz kraju z dwóch ostatnich sezonów to drużyna złożona z amatorów. Wszyscy zawodnicy na pierwszym planie stawiają pracę zawodową (jest tam m.in. bankowiec, kelner czy sprzedawca butów)"

... więc 2:0 to chyba minimum ;p

Jezeli Milan bedzie gral w eliminacjach to moze spotka sie z Wisla czy Legia i bedzie cala ekipa Rossonerich w Polsce ... <marzyciel>

Z Wisła raczej nie zagra w eliminacjch LM :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Anglia: Bramka Rasiaka

Napastnik Southampton FC, Grzegorz Rasiak strzelił gola w towarzyskim meczu z Bristol City.

Reprezentant Polski wpisał się na listę strzelców w 18. minucie spotkania. Rasiak minął bramkarza rywali i skierował piłkę do pustej bramki.

Dzięki tej bramce jego drużyna zremisowała 1:1. Polak został zmieniony w 75. minucie przez Dextera Blackstocka.

Rasialdo!! :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem w necie kilka filmikow z Rasiakiem w roli glownej, na ktorych bylo widac jego brameczki. Nie powiem, calkiem niezle w porownaniu z tym co zwykle serwuje sie nam o Rasiadle ;p

Chlopak stal sie ofiara mediow, chociaz czesciowo na to zasluzyl...

Moj blad z ta Wisla... ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak na razie Legia daje [gluteus maximus] na całej linii. Remisuje bezbramkowo po 1 połowie z amatorami z Isladii FH Hafnarfjoerdur. Jestem zły i zawiedziony. Bo jak prawie 40 mln kraj może remisować z takimi liliputami jak Islandia, w której tak na dobrą sprawę boiska piłkarskie można policzyć na palcach 1 ręki. A i w Islandii żyje ok 300 tysięcy ludzi. To w ogóle jakiś paradoks. Bez względu na to z kim się gra, trzeba szanować przeciwnika i podejść poważnie do meczu. Kopaczom Legii wydaje się, że są gwiazdorami na tle amatorów z Islandii, a tak na dobrą sprawę to też grają jak amatorzy.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon napisał(a):

No i jak na razie Legia daje [gluteus maximus] na całej linii. Remisuje bezbramkowo po 1 połowie z amatorami z Isladii FH Hafnarfjoerdur. Jestem zły i zawiedziony. Bo jak prawie 40 mln kraj może remisować z takimi liliputami jak Islandia, w której tak na dobrą sprawę boiska piłkarskie można policzyć na palcach 1 ręki. A i w Islandii żyje ok 300 tysięcy ludzi. To w ogóle jakiś paradoks. Bez względu na to z kim się gra, trzeba szanować przeciwnika i podejść poważnie do meczu. Kopaczom Legii wydaje się, że są gwiazdorami na tle amatorów z Islandii, a tak na dobrą sprawę to też grają jak amatorzy.

co jednak nie zmienia faktu ze to islandia dorobila sie gracza swiatowego formatu, ktory byl zawodnikiem chelsea, a teraz zostal graczem barcelony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzej napisał(a):

co jednak nie zmienia faktu ze to islandia dorobila sie gracza swiatowego formatu, ktory byl zawodnikiem chelsea, a teraz zostal graczem barcelony.

Wyjatek potwierdza regule. :P

Te mecze z druzyna islandzka nie sa miarodajne. Prawdziwe oblicze Legii zobaczymy w III rundzie. Mam nadzieje, ze tym razem uda sie awansowac polskiej druzynie do LM. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw par III rundy kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów:

Szachtar Donieck - Legia Warszawa/FH Hafnarfjoerdur

Szeriff Tiraspol/Spartak Moskwa - Slovan Liberec

FC Zurich/Red Bull Salzburg - Valencia

Lewski Sofia/Sioni Bolnisi - Chievo

Hearts of Midlothian/SK Sirokij Brijeg - AEK Ateny

CSKA Moskwa - Djurgaarden Sztokholm/MFK Ruzomberok

AC Milan - Cork City/Crvena Zvezda Belgrad

Galatasaray Stambuł - Mlada Boleslav/Vaalerenga

Standard Liege - NK Nova Gorica/Steaua Bukareszt

Austria Wiedeń - Benfica Lizbona

Ekranas Poniewież/Dinamo Zagrzeb - Arsenal Londyn

FC Kopenhaga/MyPa Myllykoski - Ajax Amsterdam

Hamburger SV - Osasuna Pampeluna

Metalurg Lipawa/Dynamo Kijów - Fenerbahce Stambuł/B36 Torshavn

Liverpool - Maccabi Hajfa

OSC Lille - VSC Debreczyn/Rabotnicki Skopje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewne ze odpadna.

raven_88, tu nie znajdziesz zadnego slepca, lepiej zapytan na forum legii. Z drugiej strony balbym sie pozniej isc po to piwo ;p Jeszcze Kibole by sie na Tobie zemscic chcieli ;]

A czy Milan zagra to nie jest takie pewne jak pare dni temu. UEFA cos jeszcze tam sprawdza i 2 sierpnia bedzie pewne czy wystapi czy nie ;\

Tak przynajmniej pisalo na stronce Milanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Polacy grali na MŚ to jakoś wszyscy wierzyli w awans do 1/8, a teraz praktycznie nikt nie wierzy w awans Legii do LM. Patrząc na szanse, to Legia ma porównywalne szanse jak Polska na MŚ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE...ja tam w naszych nie wierzyłem od początku :)

Niby szanse zawsze są....180 minut...ale prawda jest taka że z taką grą jaką pokazują legioniści...lepiej niech teraz odpadną bo później będzie wstyd przed całą Europą :| ...(powtarzam się :|...)

Mecze we Francji nastrajały optymistycznie...później PP i ten ostatni mecz zagrany bardzo słabo...może i są zmęczeni...ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć...za często nasi piłkarze/trenerzy stosują tą wymówkę...

Co do Milanu...jak znam życie to jakoś się wkręcą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oglądaliście Celtic ? Dzisiaj grali 1 mecz w nowym sezonie [; ja oglądałem :P. Żuraw 2 bramki strzelił.... Ja nie wiem, że w reprezentacji on nie gra nic i nie strzela :[ a w ligach wali bramek dużo... Można pomyśleć, że specjalnie czeka z formą na ligę/LM żeby się pokazać, w końcu chyba Żuraw jeszcze w LM nie grał ;). i olał MŚ... Ale trudno w to uwierzyć, wcześniej w reprezentacji też nie miał dobrych meczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojejku napisał(a):

A oglądaliście Celtic ? Dzisiaj grali 1 mecz w nowym sezonie [; ja oglądałem :P. Żuraw 2 bramki strzelił.... Ja nie wiem, że w reprezentacji on nie gra nic i nie strzela :[ a w ligach wali bramek dużo... Można pomyśleć, że specjalnie czeka z formą na ligę/LM żeby się pokazać, w końcu chyba Żuraw jeszcze w LM nie grał ;). i olał MŚ... Ale trudno w to uwierzyć, wcześniej w reprezentacji też nie miał dobrych meczy.

Po prostu Żuraw w reprezentacji czuje się mega gwiazdą i on nie musi nic. Dał temu przykład kilkoma wywiadami i wypowiedziami już nawet przed MŚ.

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi