Tasslehoff Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 proca nizej niz ram ? nie slyszalem ani nie widzialem czegos takiego. Z tego co wiem to ram tak samo jak proc albo ponizej magistrali proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 hmm , szukałem w biosie ale nie moge znaleść dzielników pamięci :mur: poszperam jescze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 (edytowane) no ok, działa , zrobiłem asynchro 250 fsb dla proca i prime stable :) w ustawieniach pamięci trzeba dać np 166 mhz jeśli dla proca chcemy dać 250 i tak dalej :) zauważyłem że po wgraniu sterów standalone kit 6.53 pc sie zaczyna zawieszać i mam blue screny 9C :mur: może to dlatego że mam grafe na pci a nie pci-e ..... i nvidia nie przypuszczała że ktoś będzie wkładał do takiej płyty grafe za 15 zeta :lol: Edytowane 31 Marca 2005 przez j.h.hudy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor_ew Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) wracając do głównego tematu: ja mam co prawda 2200+ na 8rda3i, bez oc i ten sam problem! resecik i jest ok... dzieje sie tak po dłuższym nieuzytkowaniu kompa... a dysk "sigejta"... moze to wina tych dysków? :unsure: Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez xor_ew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa351 Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 To teraz ja dodam swoje 3 grosze. Pracuje na takim sprzcie: k8nf9 (bios F2), A64 3000+ (newcastle), samsung SATA 120Gb, dvd rw samsung, boxowy wentylator, ati sapphire X600, zasiłak Ropla 400W. 2x256 TwinMosy 2,5CL Problemy Od dwóch dni coś się dzieje...... znaczy komp chodzi z 5dni non-stop (24h)bez najmniejszego wypoczynku, temp na procku 33-37 zależy czy gram, ale teraz pisze w czym porblem - komp chodzi coś tam robie i nagle niebieski ekran Critcial error driver error jeśli będzie sie pojawiał często należy przeinstalowac winde (miałem to z 4razy).......i coś tam bo bardzo szybko miga (chyba wiecie o jaki mi chodzi) lub miałem dwa przypadki że komp chodzi nagle się wyłącza jakbym wcisnął power off. Dodam że komp jest obciążony w tle progsami 2xp2p, kasperczak, firewall, wrzucanie na serwer ftp, flashget, karta tv. Czy to może być problem samej windy czy coś z płytą??? Drugi problem nie problem z którym się pogodziłem to że EASY TUNE ni działa w pełni. Nie chodzi mi M.I.B i Fanspeed (są na szaro i nie można ich wcisnąć). W biosie włączam funkcje M.I.B (ctrl+f1 bo tak to nie widać), ale kupa to samo są one niedostępne.......... I jeszcze dodam że miałem problem z odczytem temp. dysku - w każdym programie do odczytywania temp była zawiecha kompa. Jak ustaliłem kiedyś na jakimś forum, że jest to wina sterów gigabyte - odinstalowałem IDE HDD drivers i wtedy było dobrze komp nie miał zwisów. Głównie chodzi mi o ten pierwszy problem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peleq Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 OOO właśnie zauważylem, że u mnie te dwie opcje sa również niedostępne... Aha i jeszcze chyba spieprzył mi się czujnik temp proca(nic nie wskazuje) i czujnik obrotów wiatraczka procka(0) Co się stało??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal-R1 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 To teraz ja dodam swoje 3 grosze. Pracuje na takim sprzcie: k8nf9 (bios F2), A64 3000+ (newcastle), samsung SATA 120Gb, dvd rw samsung, boxowy wentylator, ati sapphire X600, zasiłak Ropla 400W. 2x256 TwinMosy 2,5CL Drugi problem nie problem z którym się pogodziłem to że EASY TUNE ni działa w pełni. Nie chodzi mi M.I.B i Fanspeed (są na szaro i nie można ich wcisnąć). W biosie włączam funkcje M.I.B (ctrl+f1 bo tak to nie widać), ale kupa to samo są one niedostępne.......... I jeszcze dodam że miałem problem z odczytem temp. dysku - w każdym programie do odczytywania temp była zawiecha kompa. Pozdrawiam 1393144[/snapback] O pierwszym problemie nie mam pojęcia. Co do 2, to mi kontrola predkości wentylatorów też nie działa i czytałem, że to przy tej płycie tak jest. :-( Temperatury dysków sata też nie pokazuje (nie wiem dlaczego). Ja mam w zasadzie identyczną konfigurację jak ty, tzn. ,mamy też te same karty graf. Możesz mi podać Twój wynik z 3DMark 2005? Mój jest tragicznie niski... i nie wiem co jest grane.. był chyba 1300 czy coś w tym stylu... Mój problem jest tutaj opisany Może mi pomożesz... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Czy tylko u mnie wartosci na 5V w speedfanie sa z [gluteus maximus] ?? :) Skacze mi z 2.71 do 4.41V, a testowalem juz ten zasilacz w drugim kompie i trzyma pieknie :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korko Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 OOO właśnie zauważylem, że u mnie te dwie opcje sa również niedostępne... Aha i jeszcze chyba spieprzył mi się czujnik temp proca(nic nie wskazuje) i czujnik obrotów wiatraczka procka(0) Co się stało??? 1393178[/snapback] Zainstalujcie bios F3! Jest na oficjalnej stronie Gigabyte'a Regulacja obrotow wentyla w Easytune zaczela DZIALAC!! Na razie testuje ten bios wiec nie wiem co sie bedzie dzialo ale chyba warto sprobowac :) Do tego jest wiecej dzielnikow! Np 180 - u mnie to po prostu ZBAWIENIE :) Mam nadzieje ze podzielicie sie opiniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszs Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Korko poczytaj kilka ostatnich postow o biosie F3 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=108294&st=90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korko Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Korko poczytaj kilka ostatnich postow o biosie F3 1420287[/snapback] Wlasnie poczytalem... Wracam do F1... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigori2 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Mam takie pytanie, mam amd64 3000+ box, wiatraczek na procku ma ciagle 3000 obrotow. Mimo ze temeratura procka wynosi 29 C, wiatrak nie zwalnia. Denerwuje mnie to trochu, czy wie ktos co zrobic aby wiatrak pracowal wolniej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 MNie ta plyta zaczyna denerwowac. Myszka mx700 wlozona w dowolny port usb przesuwa sie po ekranie... Wystarczy ze niedotykam myszki 5 sekund a ta ladnie sobie plynnie przesuwa kursor w gore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rag Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Mam lamerskie pytania co do tej płytki :-P Podłaczylem 2 kosci ram w slotach 1 i 3, czy teraz chodza w dualu (kosci jednakowe)? I dlaczego moj dysk samsung 133 jest wykrywany tylko jako 100? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob100 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Mam lamerskie pytania co do tej płytki :-P Podłaczylem 2 kosci ram w slotach 1 i 3, czy teraz chodza w dualu (kosci jednakowe)? I dlaczego moj dysk samsung 133 jest wykrywany tylko jako 100? :blink: 1435738[/snapback] Mam płytę GA-8i915G-MF ale problem z dyskiem(innym) miałem ten sam, podobno to kwestia biosu ale ja sformatowałem dysk instalką Windowa98 i później instalka XP widziała już prawidłową wielkość tzn (dopuszczalną dla danego dysku). Pozdrowienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rag Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam płytę GA-8i915G-MF ale problem z dyskiem(innym) miałem ten sam, podobno to kwestia biosu ale ja sformatowałem dysk instalką Windowa98 i później instalka XP widziała już prawidłową wielkość tzn (dopuszczalną dla danego dysku). Pozdrowienia. 1436506[/snapback] Chodzi o szybkosc nie wielkość, i jak z tymi pamietkami na tym Gigabycie ejst? Wie ktoś? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam lamerskie pytania co do tej płytki :-P Podłaczylem 2 kosci ram w slotach 1 i 3, czy teraz chodza w dualu (kosci jednakowe)? I dlaczego moj dysk samsung 133 jest wykrywany tylko jako 100? :blink: 1435738[/snapback] Nie chodza xD w tej mobo ustawienia dual to 1-2 lub 3-4 ,mi w sklepie ustawili 1-3 i mysleli ze sexi :blink: Co do dyskow nie wiem... stery mobo są ;>? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...