Skocz do zawartości
slavok

Autostrady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wybieram się na dniach wozem do poznania interesuje mnie czy ktoś już pokonywał taką drogę Krak - Poznań wiem że z kraka na katowice jest autostrada potem z katowic na wrocek też chyba jest :) a dalej to nie wiem :) jak wyglądają koszty takiej eskapady chodzi mi o odcinki płatne i jak się czasowo to układa /na paliwo liczę tak ze 130 zł w jedną stronę/ :mur: a i czy trzeba się przebijać przez katowickie centrum by dostać się do wrocka.... ?

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile dobrze pamietam to za A4 - Krk - K-ce placi sie 10zl (5 przy wjedzie i 5 przy wyjezdzie), nie wiem jak dokladnie biegnie ta autostrada przez K-ce, ale raczej nie powinno byc tam utrudnien (niech powie ktos kto wie lepiej), natomiast odcinek A4 od Gliwic az po Wrocek to gaz w deche bez problemowo za free :) natomiast trasa Wrocek - Poznan to dla mnie niewiadoma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz sie przebijac przez centrum katowic (Ja jechałem z przeciwnej strony tj od zielonej góry do rzeszowa ) musisz uerzyc na bytom z bytomia na gliwice i wyskakujesz na piekna autostrade i fruniesz gorzej bedzie przejechac wrocek a dalej juz nie wiem :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam tylko pierwsze 30km , tzn wroclaw-trzebnica , dalej niewiadoma ... ale nie jest tragicznie ... policji malo ... ot glowna droga ;] ... choc czesto lubi byc pozapychana przez ciezarowki , wtedy wyprzedzamy ... i znowu i tak bez konca ... :mur: ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi