beriam Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Witam Przymierzam sie do zmiany chlodzenia w obudowie THERMALTAKE SHARK na cos rozsadniejszego i cichszego, zauwazylem tego wentylka na allegro, ktory jak widac cieszy sie dosc duzym wzieciem. czy tez sie skusic , co sadzicie o nim ??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42825251 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) ja sie skusiłem - zobaczymy jak będzie na 7V bo na 12V można zapomnieć o ciszy 114 m³/h przy 1950 obr/min robi jakieś 32 dB - u mnie wyląduje na chłodnicy i będzie sterowny przez płyte gł. Edytowane 22 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 a jak z wibracjami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) a jak z wibracjami? 1292467[/snapback] czekam aż przyjdzie (mam nadzieje że jutro) to dam znać edit dostałem wczoraj - na 12V (1850rpm) głośny - ale już od 9V (tak na oko ;) - ok. 1400RPM) go nie słychać - u mnie mobo reguluje prędkość więc gdy proc poniżej 40st.C wentyl pracuje na 750RPM - nie mogę narzekać za tą cene warto brać :) 0 wibracji szumu łożysk - musze teraz jakośc wyciszyć dyski bo są najgłośniejszym elementem Edytowane 25 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...