Antychryst Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Widzieliście kiedyś coś takiego?? A może macie coś takiego u siebie w kompie?? Ciekawe jak to się sprawuję?? Do tego jeszcz mały opisik: Sonic Tower - The highest performance Fanless Cooler Sonic Tower to najnowszy radiator od Thermaltake nie wymagający zastosowania wentylatora, przeznaczony na platformy LGA775, K8, P4 i K7. Posiada miedzianą podstawę, z której ciepło oddawane jest do 110 aluminiowych finów za pomocą trzech heatpipe'ów. Dzięki olbrzymiej powierzchni oddawania ciepła (wymiary: 112x112x150 mm) można go stosować bez wentylatorów, jednakże istnieje możliwość zamontowania 120 mm wentylatora dzięki czemu cooler będzie mógł poradzić sobie nawet z najgorętszymi procesorami. Waga radiatora to 692 g. Więcej tym modelu, przeczytacie na stronie Thermaltake. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 trzeba miec do tego dużą budę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 powiedz gdzie i za ile to kupic, bo mi sie podoba a fotki juz widzialem wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Z tego co pamiętam waży 700g , ale te ryru nie są tak wydajne jak na to wskazuje rozmiar. jest opcja zamontowania wiatraka do tego. A pozatym takie foty były koło miecha temu na pclabie, i był krotki do tego komentarz, jak komuś się chce niech szuka :P Edytowane 23 Lutego 2005 przez lolipop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Przerost formy nad treścią. Już lepiej WC sobie złożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Przerost formy nad treścią. Już lepiej WC sobie złożyć. Racja, nawet CPC będzie pewno lepszą ofertą i podobna cena. Te "silosy" dla szpanu nawet niezłe, bo fajnie to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ciekaw jestem jak to bedzie wygladalo w budzie MIDItower :] albo bedzie urywalo socket razem z plyta albo bedzie zaslanialo wylot z obudowy i wyciag dla zasilacza albo jedno i drugie na raz ... po 3 to ciekawe gdzie mozna to 120mm zamontowac bo jak na gorze tegu cudactwa to trzeba bedzie miec bude o glebokosci 25 cm :) lol moim zdaniem to padaka i SP-97 z 120mm wentylem dawal by sobie rade identycznie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Norrens Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Do takiego chlodzenia jest potrzebna obudowa pozioma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAVX Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Do takiego chlodzenia jest potrzebna obudowa pozioma :P 1293059[/snapback] Do obudowy typu tower też wejdzie bez problemu!!! Edytowane 31 Marca 2005 przez JAVX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 to by mi prędzej mobo złamało a nie odprowadzało ciepło z proca.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) http://www.thermaltake.com/coolers/4in1hea...er/cl-p0071.htm Ciekawe rozwiązanie pokazane jest w application 2 Edytowane 23 Lutego 2005 przez pako_kinG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Bardzo ciekawe, ale jak z efektywnoscią i kosztem?? To już inna bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ciekawe jeszcze jak z glosnoscia takiego rozwiazania bo TT to najczesciej wpada w skrajnosci robiac wichure z mega wydajnoscia albo mega ciche ale z tragiczna wydajnoscia wentyle ... wiec jesli ten wentyl obraca sie czesciej niz powinien to caly zamysl z cisza szlag trafi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 mi sie podoba bo mozepracowac jako pasive a przy tym rozmiarze starczy tylko niewielki przewiew. ratiator bedzie tak ustawiony, ze wentyl z pod zasilki bedzie ciagnal powietrzez niego jak i ten z zasilacza w przypadku konstrukcji z dolnym wentylem. a ze duze to trudno. jest to idealna propozycja do no-noise pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no tak z tym ze jest roznica miedzy "ciagnac z" a "byc zasłanianym przez" a opcja nr.2 w budzie Midi jest duzo bardziej prawdopodobna niz ta pierwsza ... ba co ja gadam to w midi to nie wejdzie ... chyba ze na DFI ktore ma socket na "srodku" plyty ;] moim zdaniem to troszeczke poroniony pomysl bo wydajnosc tego cuda nawet z 12cm wiatrakiem na 5-6V nie bedzie powalajaca a jedynym zastosowaniem na NO-NOICE to sa barebone gdzie to bydle nie wejdzie ... do zwyklego kompa na biurko sa lepsze rozwiazania znacznie mniejsze i pewnie minimalnie mniej wydajne ... i nie trzeba co moment zagladac do kompa "czy socket sie juz urwal czy JESZCZE nie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Nie przesadzajcie z tym urwaniem socketow - straszyc dzieci czarownica... Mialem u siebie TT Silent Tower 4 in 1 - waga cos kolo 600 g i sie jakos mi plyta nie zlamala:D - co powiecie o ludziach ktorzy montuja Silent Towery miedziaki ? przeciez waga tego wynosi kolo 1 kilo i tez jakos nikomu plyty nie zlamalo...a co do wielkosci to to jest niewiele wieksze od sielnt towera ( tak przynajmniej wnioskuje z zdjec ) - wiec Panowie nie siejcie paniki ze urwie socket i wydajnosc bedzie tragiczna... - skad wiecie ze sp 97 bedzie lepszy ? - wrozka podczas snu wam to powiedziala ? Ja mam teraz SI 97 - wydajnosc prawie identyczna co do towera ... TT nie jest wcale taki zly jak go niektorzy tutaj przedstawiaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Zdecydowanie za duży, jeszcze trochę, a będą się złomiarze czaili na tych co wychodza ze sklepu z ogromnymi miedzianymi radiatorami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Nie przesadzajcie z tym urwaniem socketow - straszyc dzieci czarownica... Mialem u siebie TT Silent Tower 4 in 1 - waga cos kolo 600 g i sie jakos mi plyta nie zlamala:D - co powiecie o ludziach ktorzy montuja Silent Towery miedziaki ? przeciez waga tego wynosi kolo 1 kilo i tez jakos nikomu plyty nie zlamalo...a co do wielkosci to to jest niewiele wieksze od sielnt towera ( tak przynajmniej wnioskuje z zdjec ) - wiec Panowie nie siejcie paniki ze urwie socket i wydajnosc bedzie tragiczna... - skad wiecie ze sp 97 bedzie lepszy ? - wrozka podczas snu wam to powiedziala ? Ja mam teraz SI 97 - wydajnosc prawie identyczna co do towera ... TT nie jest wcale taki zly jak go niektorzy tutaj przedstawiaja... 1295647[/snapback] Wiesz wyszystko zalezy od srodka ciezkosci, chłodzenie moze wazyc nawet 2 kilo i nic sie nie stanie, jezeli środek ciezkosci jest nisko ( chyba wszyscy slyszeli albo widzieli test losia mercedesa klasy A?? tam jest pokazane jaki wplyw ma środek cięzkości :lol: :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antychryst Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Wiesz wyszystko zalezy od srodka ciezkosci, chłodzenie moze wazyc nawet 2 kilo i nic sie nie stanie, jezeli środek ciezkosci jest nisko ( chyba wszyscy slyszeli albo widzieli test losia mercedesa klasy A?? tam jest pokazane jaki wplyw ma środek cięzkości :lol: :lol: ) 1295764[/snapback] Wiesz nie chodzi tu tylko o środek ciężkości, ale i o mocowanie. Napewno to "cudo" nie jest mocowane byle jak gdyż nie jest ono lekkie (680 g). Jedno jest pewne nie wyrwie płyty, ani jej nie uszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 moze mnie troszeczke ponioslo z tym urywaniem ale fakt faktem jak powiedzial moj przedmowca a mam teraz SI 97 - wydajnosc prawie identyczna co do towera ... TT nie jest wcale taki zly jak go niektorzy tutaj przedstawiaja... to po co mi taki wielgas jak mozna miec cos znacznie mniejszego ? ? ? nie pochwalam pomyslow ilościowych a jakościowe, dlatego ten produkt jest u mnie skreślony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antychryst Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 moze mnie troszeczke ponioslo z tym urywaniem ale fakt faktem jak powiedzial moj przedmowca to po co mi taki wielgas jak mozna miec cos znacznie mniejszego ? ? ? nie pochwalam pomyslow ilościowych a jakościowe, dlatego ten produkt jest u mnie skreślony ;] 1295848[/snapback] Masz rację, ja teraz mam zamiar kupić Thermalrighta XP-120, myślę, że to dobry zakup. I nie będzie wiele odbiegał od tego sprzętu co tu widzimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 zapinka dla K7 odstrasza... http://www.techniz.co.uk/images/reviews/Th...e/beetle/b8.JPG pozostałe też są imo beznadziejne, ci co opracowywali ten cooler nie postarali się przy zapinkach bo to imo nieporozumienie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitr71 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 u mnie na socketA wisi takie cos i narazie nie widac zadnych pekniec na mobo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Wiesz nie chodzi tu tylko o środek ciężkości, ale i o mocowanie. Napewno to "cudo" nie jest mocowane byle jak gdyż nie jest ono lekkie (680 g). Jedno jest pewne nie wyrwie płyty, ani jej nie uszkodzi. 1295784[/snapback] zapomnialem dodac i ze od sposobu mocowania :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 moim zdaniem zbyt duzy sceptycyzm przez co po niektorych przemawia, po 1 ze zdjec wynika ze wejdzie bez problemu do midi towera, jak ktos nie widzi to coz poradzic na krzywe oczy, okulary 2 waga kolo 700g tez nie jest tragiczna, i mysle skoro sie trzyma im to i nam powinni sie trzymac 3 co do samej wydajnosci to jestem szalenie ciekaw wynikow, i stwierdze choc moge sie mylic ze jest lepsze nawet od si-97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Wymiary: 112x112x150 mm = pasuje idealnie do midi tower. Waga: 680g Mam miedzianego TT 112 i płyty nie połamał. Wydajność: Widział ktoś jakieś testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Jak na mój gust to bedzie średnio skuteczne. Jak na cooler bez wentka ma za małe odległości między finami żeby systemowy wentylator sensownie przepchnął powietrze przez to. Nadaje się raczej do wolniejszych i niepodkręcanych procków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 pojawila sie recka i sprzet sprawuje sie rewelacyjnie http://www.insanetek.com/index.php?page=th...akesonictower_1 a cena nawet jak na $maxa jest bardzo przystepna http://www.4max.pl/default.asp?g=24&gg=19&produkt=1478 chyba wiem co sobie sprawie, bo zastanawialem sie znow nad woda, ale passive mi pasuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zastanawiam sie pomiedzy tym coolerem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46037731 a własnie tym co jest omawiany w topicu co lepiej wybrac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ja bym bral sonica, bo nie kaza ci placic za watpliwej ciszy wentyl a mozesz sobie wybrac czy passive czy 120 z wlasnego wyboru. jak bede mial troche kasy na kompa to sobie chyba sprawie sonica jak mi znow nie odwali i nie wezme wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...