Gość seraf Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 mam problem z ta plyta. Obojetnie przy jak malym fsb:ram nie chce chodzic Pat (game cos tam). Po wlaczeniu w biosie wisi zaraz na poscie. Sprawdzalem na swoich kiepych kingstonach i geilach ultra-x kumpla. Gdziel Lancerzysko czy ktus pisal ze ktoras nowszych rewizji 865PE ma lepsze blokady Intela ktorych bios nie odchaczy jezeli chodzi o PAT. Chyba trafilem na jakis "nowy" egzemplarz :-)) Jezeli ktos cos gdzies slyszal jak zwykle bede wdzieczny za uwagi. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 dobra...musze to przyznac..jestem na tym forum zeby sie czegos nauczyc a nie zgrywac maste.......CO TO JEST TEN PAT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Miałem podobnie z AI7 i z moimi kingstonani value ram. Po włączeniu PATa komp nie wstawał. Wymieniłem okazyjnie płytę na IC7-G (wypas) i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 sprobuj puscic ram na nizszej czestotliwosci i wtedy zalacz pat albo wydluz timingi na pamieciach jezeli to nie pomoze, to wtedy mozna podejzewac jakas blokade? chociaz ja osobiscie o czyms takim nie slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Miałem podobnie z AI7 i z moimi kingstonani value ram. Po włączeniu PATa komp nie wstawał. Wymieniłem okazyjnie płytę na IC7-G (wypas) i wszystko jest ok. 1296744[/snapback] uff poszedl. pogrzebalem na forach i poszlo. nedzne kongstony 3cl w dualu przy 2.8 v na 2.3.3.6 i GAT turbo a a d d Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 PAT to technologie w ktorej transpord danych w chipsecie z ramu odbywa sie z wylaczeniem niektorych buforow przez co owocuje on nieznacznie szybszym czasem dostepu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 lol nawet nie wiedzialem ze cos takiego mam jak to wlaczyc ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 lol nawet nie wiedzialem ze cos takiego mam jak to wlaczyc ?? :D 1299107[/snapback] przy tych pamieciach co masz i magistrali to raczej nie mozliwe. nazywa sie to w ai7 gat. jezeli zwolnisz pamieci do orginalnego taktu powinno dac ci sie ustawic na turbo auto auto dis. dis. wszystko zalezy glownie do magistarli, egzemplarza plyty, oraz pamieci. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 aaa ja tam dalej nie wiem o co biega.... chodzi ci o ustawienia pamieci AUTO TURBO STREET RACER F1 ????/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 aaa ja tam dalej nie wiem o co biega.... chodzi ci o ustawienia pamieci AUTO TURBO STREET RACER F1 ????/ 1299698[/snapback] turbo dalej auto auto disable disable niestety ja mam ch.. pamieci wiec chodzi u mnie jedynie w takim konfigu przy fsb 200 a wlasciwie 204 poniewaz abit zawyza. przy napieciu 2.8v 2-3-3-6. cpu ram 1:1 Jezeli chodzi o ram przy systemie bez krecenia to u mnie jest to najstabilniejsze. Sadze ze przy lepszych ramach pojdzie duzo lepiej. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 turbo dalej auto auto disable disable niestety ja mam ch.. pamieci wiec chodzi u mnie jedynie w takim konfigu przy fsb 200 a wlasciwie 204 poniewaz abit zawyza. przy napieciu 2.8v 2-3-3-6. cpu ram 1:1 Jezeli chodzi o ram przy systemie bez krecenia to u mnie jest to najstabilniejsze. Sadze ze przy lepszych ramach pojdzie duzo lepiej. Pzdr 1300629[/snapback] aha juz qmam czyli mam dac TURBO potem 2xauto i 2xdisabled wtedy bedzie ten PAT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 mnie si eudalo ustawic gat na STREET RACER na pamiatkach 4x256 twinmos 400 i dzielniku 5:4 przy fsb 230, terazm mam na auto jeszcze nie dazylem sie pobawic przy fsb 245 ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 mnie si eudalo ustawic gat na STREET RACER na pamiatkach 4x256 twinmos 400 i dzielniku 5:4 przy fsb 230, terazm mam na auto jeszcze nie dazylem sie pobawic przy fsb 245 ;D 1300767[/snapback] ale ile realnie masz na ramach przy 5:4 ? :-)) Para w gwizdek :-)) przy asynchro pat to pomylka pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 na ramach mam 196mhz czyli o 4 mniej niz im fabryka dala, najwięcej co osiagnelem przy ustawieniach 1:1 to 230fsb na pamieciach a sa to 400mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 na ramach mam 196mhz czyli o 4 mniej niz im fabryka dala, najwięcej co osiagnelem przy ustawieniach 1:1 to 230fsb na pamieciach a sa to 400mhz 1303892[/snapback] moje laza max stabilnie na 240 przy 1:1 ale co z tego kiedy robia to dopiero przy 3.3.3.8 pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_st Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 nie no moje przy fsb 230 i ich taktowzaniu 1:1 maja nie zmieniaone taimingi i wynosza 2.5.3.3.7 natomiast na stret racer i przestawieniu dzielnika na 5:4 chodza na 2.3.3.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntroodeR Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 (edytowane) zapodajcie wyniki testu z everesta z wylaczonym/wlaczonym PATem dzieki Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez IntroodeR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FBI_Martin Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 http://fbi_martin.w.interia.pl/865pe+pat.bmp tu masz tylko mialem duzo programow wlaczonych i maly odczyt przez to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Ja mam funkcje PAT pod nazwą Memory accelerate i nie mam zadnych TURBO itp tylko mam Auto lub Enabled. Jeśli chcecie zobaczyć wyniki z patem i bez patu jest przezemnie złożony topic "co z tym Patem" testowałem Everestem, ale jak załączam PAT to pisze mi że jest wyłaczony np w CPU-z ale w Everescie poprawiają sie wyniki :Djeśli ktoś ma i865PE niech sie wypowie czy jemu też pisze że pat wyłączony a jest wzrost, słyszałem że na słabych pamięciach po załaczeniu patu komp nie powinien ruszyć jak to jest z tymi pamiątkami?? Jakie najlepiej mieć????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...