Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam taki problem hmmm... zaczne od poczatku a wiec mialem takiego kompa athlon1700xp+ 256 ramu 40hd ecsk7vta3, r 8500 zasilacz magabajt 300 i resetow raczej nie bylo jedyne co to mialem paski w grach ale to nie byla wina karty bo u innych bez problemu chodzila a wiec padlo na plyte glowna ktora wymienilem na gigabyte ga7n400 pro2, paski nie zniknely a pojawily sie resety (nieczesto ale mialem). Teraz dokupilem za 100zl od kumpla 20 giga hd i 256 ramu i o ile jeszcze z 2 twardymi chodzi( choc czesciej sie resetuje) to juz z druga koscia pamieci czasami nawet sie zresetuje zanim windows sie odpali. Kosci sa w porzadku to wiem na pewno, pozyczylem od znajomego zasilacz codegen 300 i o dziwo juz nie ma paskow w grach ale resety sa. A wiec co myslicie resety to wina plyty glownej bo w koncu gdy ja kupilem to sie pojawily czy jednak zasilacza a sie pojawily bo nie wiem naprzyklad nowa plyta glowna ciagnie wiecej pradu a juz z 512 ramami to wogole nie wyrabia?? a z paskami na karcie to byla wina zasilacza wiec moze on naprawde jakis padniety?? z gory dzieki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...mialem takiego kompa athlon1700xp+ 256 ramu 40hd ecsk7vta3, r 8500 zasilacz magabajt 300... Teraz dokupilem za 100zl od kumpla 20 giga hd i 256 ramu i o ile jeszcze z 2 twardymi chodzi( choc czesciej sie resetuje) to juz z druga koscia pamieci czasami nawet sie zresetuje zanim windows sie odpali....pozyczylem od znajomego zasilacz codegen 300...jednak zasilacza

1292805[/snapback]

I nieregulaminowy temat watku :evil:

II to co wytluscilem... megabajt&codegen&kilka innych firm naleza do rodziny zasilaczy biurowych (niski pobor energii) = zapomnij o kreceniu albo spale ci kompa. znajdz u kogos przynajmniej modecoma 300W to wtedy porozmawiamy czy cos innego nie padla w budzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobne jazdy raczej stawiałbym na zasiłkę.U mnie zonki leciały przy odpaleniu dyskietki. Dyskowi twardemu brakowało napięcia. Jak załadowałem wiecej ramu problem sie nasilił. Skombinuj jakis konkretny zasilacz i wtedy spróbuj

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi