Skocz do zawartości
\\ MarcO //

Ile Pasty Na Chipset Mobo Abit Nf7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

wez sobie wacik do uszu i nasmaruj cienka warstwe ok 2mm od brzegu mozesz zostawic bo jak dobrze przycisniesz i tak sie rozejdzie ...

mozesz jeszcze poszorowac ciut tym radiatorkiem po chipsecie zeby sie dobrze rozprowadzilo ... ( chodzi mi o 2mm ruchy w kazda strone a nie namazanie po calej plycie :] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie dzis zakladalem zoltego zalmana .... ( badz co badz z problemami bo meczylem sie z tymi jeb**** "uchwytami" , musialem powyginac kilka "zeberek" bo mi sie pentagram qc80 nie miescil , oraz musialem przyciac jednego z big-radiatorkow z pamieci grafy :wink: ). Ale do rzeczy : ja posmarowalem BARDZO cieniutka warstwa caly nb oraz caly radiatorek zalmana , nastepnie nalozylem 2 glutki ;) pasty na sam srodeczek nb... przylozylem radiator i delikatnie przesuwajac ( tak jak pisal poprzednik 2-3 mm ) "rozsmarowalem" glutki pasty :)

dlaczego tak : gdy tylko kupilem NF7 , na poczatku miesiaca - odrazu zmienilem paste pod nb ... dzis jak zdjolem ten smieszny ( brawo brawo plyta niedaly miesiac a wentyl buczy , swiszczy itp itd <lol>) collerek abita okazalo sie ze stykal sie praktycznie w 2 miejscach z nb ( miejsca przy zaponkach-koleczkach, na srodku coolerka nie bylo odcisnietej pasty)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marco napisz ile teraz mam stopniu na NB bo jestem ciekawy jak ten Zalmanik sie sprawuje i jak masz wentylowana bude.

Ja sobie zalorzylem z boku 120x120 na 1300rpm i temp CPU (na WhisperRock IV) spadła mi do 33oC, NB (na standartowym chłodzeniu) do 22oC, tylko dysk dalej sie grzeje i ma 39oC :-)

Musze cos załozyc na ten NB bo ten wiatraczek wyje jak bo go zarzynano :-)

BTW. Znacie cos o podobnej wydajności do WhisperRock IV ale znacznie cichszego bo żona marudzi jak zostawiam kompa na noc ??

Sorry za przyklejenie sie.

PeACE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niebieskiegop bo nie mogłem już wytrzymać seryjnego wyjącego ścierwolota i temperaturka jest taka jaka była nic się nie zmieniło pomimo, że nie mam tam zadnego wentyla. Jestem z niego bardzo zadowolony jest ciszej. Pastę zużyłem cała jaka była w zestawie, połóż ją tak jak na proca cienka warstewka na chipset idealnie rozporwadzona np. przy pomocy karty telefonicznej lub innego równego plastiku, a w radiator wsmaruj nieiwelką ilośc aby wypełnić mikreo-szczeliny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!!!pragnę towarzystwu przypomnieć że czujnik który ma wskazywać temperature NB na NF7 wskazuje temperature kosmosu bądź też temperature trampka forresta gumpa jak stwierdził że może dobiec do drugiego oceanu...!!!

:mur: :mur: :mur: i to by było na tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!!!pragnę towarzystwu przypomnieć że czujnik który ma wskazywać temperature NB na NF7 wskazuje temperature kosmosu bądź też temperature trampka forresta gumpa jak stwierdził że może dobiec do drugiego oceanu...!!!

:mur:  :mur:  :mur:  i to by było na tyle

1296160[/snapback]

Może i temperaturę kosmosu ale w zależności od wielu czynników można zmniejszyć lub zwiększyć temperaturę kosmosu o kilka stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi