Skocz do zawartości
Imrahil

Karta Graf. Do 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Radeon 9550 Gigabyta. Jest chlodzony radiatorem i na allegro cos kolo 250zl tylko pameitaj aby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wersje 128/128 i mozna ladnie podkrecac.

http://allegro.pl/show_item.php?item=42340400

Edytowane przez myszek14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja Ci polece jak bez wentylatora to radka9550 od gigabyte'a na pamieciach 4ns

dobra, ladnie sie kreci :tak:

ja mam szafirka r9550 na pamiatkach 4ns, ale ma wentyla i niebieska diode

@myszek14 byles szybszy B)

piwko dla Ciebie

Edytowane przez icemac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość El_liero

Gagabyte Radeon 9550 128mb 128bit. Wedlug paru testow ktore przejrzalem ta karta jest najberdziej ooplacalna pod wzgledem ceny a wydajnosci. Swietnie sie nadaje do krecenia ( O/C ). A za taka kase (okolo 250pln) to w 100% moge ja polecic kazdemu, kto nie ma kasy na jakies cudenka za 800 pln.

Sa tez karty z tej serii ale 256 mb pamieci maja, z tego co wiem nie oplaca sie ich kupowac, bo to 256 mb duzo ci nie da, a ponoc nadodatek gozej sie kreca od wersii 128 mb

Polecam ten sklep - cena 239pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje wam koledzy mili :]. Hajs mam ale nie gram w gry wogole......moze czasami jakis klasyk retro sie zdazy ;)........ok zobacze radka9550...a co powiecie o geforce?...bo do tej pory mialem gf2mx, 32 i w porzadku...z radeonami nie mialem wogole doswiadczenia i nie wiem czy sa w pelni "kompatybilne" z kazdym softem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie była przesiadka z fx5200 na r9550XT i zero problemów (poza zwaloną kartą :()

poza tym co mogą być za problemy

odinstalowujesz stery od Gf i instalujesz od radka

i zapominasz jak nie podkrecasz :D

w najgorszym wypadku reinstal systamu i luzik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę oryginalny => TYLKO RADEON 9550 GIGABYTA!!!

Na Allegro kosztuje dokładnie 250 zł....

W nVidii za 250 zł można kupić tylko FX5200 który jest nieporównywalny do Radka B)

Ta karta jest boska !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie biore Gigabyte Radeon 9550 128MB/128bit....I tak nie bede gral w gry typu HL2, doom3, czy ut2004....ale karta wg. w/w opini jest warta swojej ceny i ma wysoka wydajnosc i o to chodzi..... dzieki koledzy mili :]...Pozdrawiam wszystkich .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje wam koledzy mili :]. Hajs mam ale nie gram w gry wogole......moze czasami jakis klasyk retro sie zdazy ;)........ok zobacze radka9550...a co powiecie o geforce?...bo do tej pory mialem gf2mx, 32 i w porzadku...z radeonami nie mialem wogole doswiadczenia i nie wiem czy sa w pelni "kompatybilne" z kazdym softem....

1293383[/snapback]

Jeśli te klasyki retro to gry pod DOS-a, a dokładnie gry firmy Microprose np. Transport Tycoon lub inne tej firmy z okresu 1990-95 to na Radeonie nie da sie w nie grać. Przy uruchomieniu tych gierek pojawiają się poziome paski które całkowicie zasłaniają obraz. Oczywiście dotyczy to sterowników do Windowsa 98/Me. Takich zakłócenia nie występują na sterownikach robionych do roku 2002, tylko że one są zgodne prawdopodobnie tylko z Radeonem 7000/7500/8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi