Imrahil Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jaką karte graficzna mam kupic w cenie do 250zł? Karta musi być chłodzona samym radiatorem, bez wentylatora i z wyjściem DVI. Lepszy GeForce czy Radeon? . Prosze o odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Radeon 9550 Gigabyta. Jest chlodzony radiatorem i na allegro cos kolo 250zl tylko pameitaj aby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wersje 128/128 i mozna ladnie podkrecac. http://allegro.pl/show_item.php?item=42340400 Edytowane 23 Lutego 2005 przez myszek14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) ja Ci polece jak bez wentylatora to radka9550 od gigabyte'a na pamieciach 4ns dobra, ladnie sie kreci :tak: ja mam szafirka r9550 na pamiatkach 4ns, ale ma wentyla i niebieska diode @myszek14 byles szybszy B) piwko dla Ciebie Edytowane 23 Lutego 2005 przez icemac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ten radiator jest duzy i nie potrzeba nawet wentyla do delikatnego oc ale chyba nie bedziesz sie w to bawil ... radeon 9550 firmy GIGABYTE jeszcze raz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość El_liero Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Gagabyte Radeon 9550 128mb 128bit. Wedlug paru testow ktore przejrzalem ta karta jest najberdziej ooplacalna pod wzgledem ceny a wydajnosci. Swietnie sie nadaje do krecenia ( O/C ). A za taka kase (okolo 250pln) to w 100% moge ja polecic kazdemu, kto nie ma kasy na jakies cudenka za 800 pln. Sa tez karty z tej serii ale 256 mb pamieci maja, z tego co wiem nie oplaca sie ich kupowac, bo to 256 mb duzo ci nie da, a ponoc nadodatek gozej sie kreca od wersii 128 mb Polecam ten sklep - cena 239pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 jeśli masz pc-e 16x to może Geforce 6200 ??? ponoć nie najgorsze to to http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=1525 http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 C!@zzz zastanow sie kto kupuje karte za 250zl na platforme na ktora trzeba wydac przynajmniej 1000zl (plyta NF4,915 + proc).... no chyba ze wydales na reszte 3500zl i nie masz kasy na nic lepszego :] ale watpie bo zadko sie to zdarza :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 zapraszam: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=75130&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imrahil Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 dziękuje wam koledzy mili :]. Hajs mam ale nie gram w gry wogole......moze czasami jakis klasyk retro sie zdazy ;)........ok zobacze radka9550...a co powiecie o geforce?...bo do tej pory mialem gf2mx, 32 i w porzadku...z radeonami nie mialem wogole doswiadczenia i nie wiem czy sa w pelni "kompatybilne" z kazdym softem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Tylko 9550 , ale zastanawiam się dlaczego Gigabyte ? Miałem Gigabyte i kręciła siena 380/480 - bo więcej zawieszało mi się wszystko. Teraz mama sapphire i 410/510 pracuje :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Gigabyte 9550 mozna nabyć za 239 w Proline Co do kompatyibilnosci -wszystko git. A z NV to najwyzej mozesz kupić FX5200, ktory jest w h... gorszy wiec Bierz GB i sie niezastanawiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 u mnie była przesiadka z fx5200 na r9550XT i zero problemów (poza zwaloną kartą :() poza tym co mogą być za problemy odinstalowujesz stery od Gf i instalujesz od radka i zapominasz jak nie podkrecasz :D w najgorszym wypadku reinstal systamu i luzik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imrahil Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 oki.......czyli Radeon 9550 128MB/128bit......aha...mam agp4x, w zwiazku z tym bedzie jakas duza strata..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 nie bedzie strat - prynajmniej tak twierdza Ci którzy przestawiali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) niewielka, nawet mozna powiedziec ze pomijalna roznica miedzy 4x a 8x Update: lol posty napisane w tej samej minucie :D Edytowane 23 Lutego 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imrahil Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a co do firmy.......Gigabyte, Gigacube, Saphire ,itd...ktora polecacie?.......bo sie w tym nie orientuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 gecube jest znacznie droższy (troche wydajniejszy ale sie nie opłaca) a z pasywnym chłodzeniem to gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jak juz chcesz R9550 to moze odloz troszke kaski (95 zeta) i kup to cudenko ABIT R9550 GURU Moj znajomy takiego nie dawno kupil i swietnie mu sie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ale on nie chce karty z wentylatorem tylko z samym radiatorem. wiec ten abit odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Nie będę oryginalny => TYLKO RADEON 9550 GIGABYTA!!! Na Allegro kosztuje dokładnie 250 zł.... W nVidii za 250 zł można kupić tylko FX5200 który jest nieporównywalny do Radka B) Ta karta jest boska !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imrahil Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 w takim razie biore Gigabyte Radeon 9550 128MB/128bit....I tak nie bede gral w gry typu HL2, doom3, czy ut2004....ale karta wg. w/w opini jest warta swojej ceny i ma wysoka wydajnosc i o to chodzi..... dzieki koledzy mili :]...Pozdrawiam wszystkich . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 jak kupisz to daj adres gdzie kupiłeś bo ja mam zamiar też go kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Lepiej nie kupuj na allegro tylko znajdź sklep w twojej okolicy, gdzie będzie najtaniej i kup tam. Dopłata nieduża, a w razie awarii będzie mniej kłopotów Edytowane 23 Lutego 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 i pamietaj zeby przy zakupie zapytac jakie ma pamieci!!! powinna miec 4 ale zdarzaja sie tez 5 :( oczywiscie bierz 4 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlOsZ4Rd Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 to chyba jasne ze tylko 4 ns:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuco22 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 dziękuje wam koledzy mili :]. Hajs mam ale nie gram w gry wogole......moze czasami jakis klasyk retro sie zdazy ;)........ok zobacze radka9550...a co powiecie o geforce?...bo do tej pory mialem gf2mx, 32 i w porzadku...z radeonami nie mialem wogole doswiadczenia i nie wiem czy sa w pelni "kompatybilne" z kazdym softem.... 1293383[/snapback] Jeśli te klasyki retro to gry pod DOS-a, a dokładnie gry firmy Microprose np. Transport Tycoon lub inne tej firmy z okresu 1990-95 to na Radeonie nie da sie w nie grać. Przy uruchomieniu tych gierek pojawiają się poziome paski które całkowicie zasłaniają obraz. Oczywiście dotyczy to sterowników do Windowsa 98/Me. Takich zakłócenia nie występują na sterownikach robionych do roku 2002, tylko że one są zgodne prawdopodobnie tylko z Radeonem 7000/7500/8500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imrahil Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Biore GIGABYTE RADEON 9550 128MB 128BIT TV/DVI 244 zł. Ze sklepu w ZG jak ktos chce dokladniej wiedziec :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 no to lipne to :| nawet jak sie spod dos'a by wlaczylo to nie darady pograc?? a co innego polecicie do 250 zł, aby sie nie gryzlo ze starymi grami, i daloby rade w te najnowsze grac...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 4ti? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 3 Ti - za niecałe 2 stówy dorwiesz :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...