Grzegorz141084 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Kilka dni temu kupiłem kompa z prockiem Pentium 4 3 GHz Prescot na płycie głównej Gigabyte. Niepokojąca jest temperatura procka. Gdy uruchomię program testujacy np.CPU Benchmark, temperatura wzrasta do 76 stopni C. Czy to normalne dla tych procesorów? Dodam jeszcze,że mam standardowy cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Bardzo normalne. Mój kumpel ma 3.2 Ghz prescotta i rpzy otwartej obudownie temp w WIN 57 stopni a w STRESIE ponad 70. Tak to jest jak sie ma standardowe chłodzenie na P4 Prescot !! Zmień na jakiegoś Freezona, najlepiej Q80AlCu (ten model ok. 60zł) i wyższe modele, niższych nie kupuj bo są za słabe a i możesz jeszcze kupić pastę termo ARTIC SILVER 5 (około 25zł) i będize mniejsza temp i o wiele ciszej !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Zamiast zakladac nowy topic wystarczy poszukac. Uwazam ze temat jest do zamkniecia. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=116662 np. tu !!! Edytowane 23 Lutego 2005 przez picus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...