chuckie Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mam problemy z instalacja/kompilowaniem ClanLib. To znaczy że skompilowałem biblioteczki tak jak radzili ale nie moge kompilować programów. Cały czas sieje błędy jak by nie widział bibliotek.... Wpisuje tak g++ yourprog.cpp -o yourprog `pkg-config --cflags --libs clanCore-0.7 clanDisplay-0.7 clanGL-0.7` ale nadal wyskakuje mi że: No package clanCore-0.7 found... nie wiem może ktoś sie spotakł z problemem lub wie jak na to poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) robisz to z roota czy usera ? mozliwe ze nie dales praw ... ablo nie masz sciezki gdzie jest ta biblioteka w pkgconfig echo $PKG_CONFIG_PATH potem tylko jej dopisanie i l00z ps: mialem kiedys podobny problem wiele razy i te 2 sposoby zawsze okazywaly sie skuteczne =P Edytowane 25 Lutego 2005 przez dondexterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...