Skocz do zawartości
wielki_p

Chłodzenie Wodne - Moja Wersja Zapraszam - Zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

podoba mi sie pomysl z Arctikami - jak rozumiem po 2 na bok, ale czy masz jakis otwor na zasys powietrza do shrauda aby uzyskac max wydajnosc z wentylkow???

wentylki maja wyciete termistory ??

a jesli tak to w jaki sposob regulujesz ich obroty???

czy na stale sa wpiete do "jakiegos" napiecia ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie podoba! =) estetyka nawet zachowana pomimo ze na nia nie zwazales. Kable sie nie placza nad plyta tylko sa gdzies z boku. Shroud porzadny i elegancki, pomaluj go tylko albo oklej czyms jak juz pisali wyzej. Na Twoim miejscu bym wylutowal te termistory z Arcticow i dal je na stale na 7v albo na 5v. Bo z tego co zrozumialem to termistory zostawiles i dodatkowo regulujesz jeszcze napiecie zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a testowales shrouda z 2 wiatrakami tylko? czy od razu 2wieja i 2 wyciagaja?

ej a ja mam shrouda z drewna calego jakbym chcial go pomalowac a czarno to jak sie nazywa taka fachowa farba (czy tam emulsja, olej czy inne ustrojstwo bo sie nie znam na tym) i ile by jej trzeba bylo do 1m^2 drewna i ile kosztowalaby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mało tych wypowiedzi.

Czujniki temp. są nie wycięte, a wentyle podłączone do zewn zasilacza.

Tam ustawiam napięcie na 6-12V w zależności ile potrzebuje. Na 12 nigdy bo za głośno.

Shrouda planuję pomalować albo czymś okleić.

Dodam tylko, że chyba nie jest źle bo budę mam midi tower, a zestaw jest na tyle mobilny, że

mogę go przenosić, położyć na boku i nic się nie wyleje, nie urwie. Karty PCI też montuje się

bez problemu.

Dzieki za oceny i proszę o więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi