wielki_p Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Zapraszam do oceny mojego zestawu chłodzenia. Na razie stawiam na wydajność i szczelność. Estetyką zajmę sie później. Pozdrawiam wszystkich fanów WC. http://www.wcbywielkipk.republika.pl/ Edytowane 25 Lutego 2005 przez wielki_p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no nawet fajnie tylko zrob troszke pozadku w budzi .. :) aa tak apropo tego shrauda na nagrzewnice... to nie mozesz go czyms obkleic ? ?:) he he ftedy vt fajnie wygladal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 podoba mi sie pomysl z Arctikami - jak rozumiem po 2 na bok, ale czy masz jakis otwor na zasys powietrza do shrauda aby uzyskac max wydajnosc z wentylkow??? wentylki maja wyciete termistory ?? a jesli tak to w jaki sposob regulujesz ich obroty??? czy na stale sa wpiete do "jakiegos" napiecia ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mi sie podoba! =) estetyka nawet zachowana pomimo ze na nia nie zwazales. Kable sie nie placza nad plyta tylko sa gdzies z boku. Shroud porzadny i elegancki, pomaluj go tylko albo oklej czyms jak juz pisali wyzej. Na Twoim miejscu bym wylutowal te termistory z Arcticow i dal je na stale na 7v albo na 5v. Bo z tego co zrozumialem to termistory zostawiles i dodatkowo regulujesz jeszcze napiecie zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 a testowales shrouda z 2 wiatrakami tylko? czy od razu 2wieja i 2 wyciagaja? ej a ja mam shrouda z drewna calego jakbym chcial go pomalowac a czarno to jak sie nazywa taka fachowa farba (czy tam emulsja, olej czy inne ustrojstwo bo sie nie znam na tym) i ile by jej trzeba bylo do 1m^2 drewna i ile kosztowalaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielki_p Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Coś mało tych wypowiedzi. Czujniki temp. są nie wycięte, a wentyle podłączone do zewn zasilacza. Tam ustawiam napięcie na 6-12V w zależności ile potrzebuje. Na 12 nigdy bo za głośno. Shrouda planuję pomalować albo czymś okleić. Dodam tylko, że chyba nie jest źle bo budę mam midi tower, a zestaw jest na tyle mobilny, że mogę go przenosić, położyć na boku i nic się nie wyleje, nie urwie. Karty PCI też montuje się bez problemu. Dzieki za oceny i proszę o więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...