*Morfeush* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Khym, trochę noobowskie pytanie. ^^' Chodzi o sloty na karty. :] Pierwszy jest do graficznej, a potem...? Jakaś zasada? I po czym poznać, którę są AGP, które PCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 AGP jest bardziej wysuniete i innego koloru niz PCI. PCI nie ma zasad... kazde jest takie samo. mozesz wlozyc do ktorego chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Pierwsze jest AGP tak jak mowisz a reszta to pci .Pci sa zazwyczaj biale :D i jest ich 5 a agp jest jedno i jest bardziej wsunięte niż PCI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 PCI nie jest 5... rozne mobo roznie daja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Morfeush* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Nom. ;) Ja mam pierwsze AGP a potem 3 PCI. :) Wielkie dzięki! A są jakieś zasady, do którego PCI np. karte telwizyjną, muzyczną? A co jeśli karta graf. jest pod PCI? Wtedy nie jest w pierwszym slocie, po prostu? Edytowane 23 Lutego 2005 przez *Morfeush* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 i agp ma taką podstawke jakby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barthezz365 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja mam 5 PCI z czego jedno zjarane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Bodajże nie jest zalecane obsadzanie slotu PCI zaraz pod AGP, bo te złącza współdzielą przerwanie, i może to powodować spadek wydajności. Poza tym pozostaje kwestia zapewnienia wentylacji grafie (coby się nie zapociła :) ). Edit: Poza tym nie ma wskazań co do obsadzania, ale czasem są takie wynalazki jak na mojej MSI, że jedno gniazdo PCI ma inny kolor i co prawda może działać jak każde inne PCI, ale jest dedykowanie pod karty IEEE 1394. Edytowane 23 Lutego 2005 przez Prodigal Son Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Morfeush* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Aha. To fajnie. Dzięki! Tylko ten problem z graficznymi. Jesli pierwszy gniazdo jest dla AGP. To jeśli mamy kartę do PCI to ją normalnie wtykamy do PCI? I normalnie chodzi? Tak, ot. No, czy AGP nie ma jakichś specjalnych bajerków do kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jak masz PCI to normalnie wsadzasz do PCI. Jak AGP to do AGP. żadna filozofia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Morfeush* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Aha. :] A co jeśli mamy 2 urządzenia pod AGP? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Aha. :] A co jeśli mamy 2 urządzenia pod AGP? xD 1293771[/snapback] Raczej nie mamy - na AGP sa TYLKO karty graficzne. I mozna takowa wsadzic tylko 1 sztuke. No chyba, ze 2. do PCI, tez zadziala :) W biosie mozesz wybrac czy system ma startowac z karta AGP czy z PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Morfeush* Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ooo... Ooo... No to spasiba wielkie! Wszystko wiem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOTEL Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Bodajże nie jest zalecane obsadzanie slotu PCI zaraz pod AGP, bo te złącza współdzielą przerwanie, i może to powodować spadek wydajności. Poza tym pozostaje kwestia zapewnienia wentylacji grafie (coby się nie zapociła :) ). a ja bylem przekonany ze druga karte graf. trzeba wsadzac do pierwszego PCI pod AGP ... ( ale byc moze korzystalem z MS help :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 amr albo cnr juz nie pamietam wyglada chyba identycznie jak pci tylko ma wyciecie z 2 strony, ale malo ktora plyta to ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...