Skocz do zawartości
*Morfeush*

Budowa Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Nom. ;) Ja mam pierwsze AGP a potem 3 PCI. :) Wielkie dzięki!

A są jakieś zasady, do którego PCI np. karte telwizyjną, muzyczną?

A co jeśli karta graf. jest pod PCI? Wtedy nie jest w pierwszym slocie, po prostu?

Edytowane przez *Morfeush*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajże nie jest zalecane obsadzanie slotu PCI zaraz pod AGP, bo te złącza współdzielą przerwanie, i może to powodować spadek wydajności. Poza tym pozostaje kwestia zapewnienia wentylacji grafie (coby się nie zapociła :) ).

Edit:

Poza tym nie ma wskazań co do obsadzania, ale czasem są takie wynalazki jak na mojej MSI, że jedno gniazdo PCI ma inny kolor i co prawda może działać jak każde inne PCI, ale jest dedykowanie pod karty IEEE 1394.

Edytowane przez Prodigal Son

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. To fajnie. Dzięki!

Tylko ten problem z graficznymi. Jesli pierwszy gniazdo jest dla AGP. To jeśli mamy kartę do PCI to ją normalnie wtykamy do PCI? I normalnie chodzi? Tak, ot. No, czy AGP nie ma jakichś specjalnych bajerków do kart graficznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha. :]

A co jeśli mamy 2 urządzenia pod AGP? xD

1293771[/snapback]

Raczej nie mamy - na AGP sa TYLKO karty graficzne. I mozna takowa wsadzic tylko 1 sztuke. No chyba, ze 2. do PCI, tez zadziala :) W biosie mozesz wybrac czy system ma startowac z karta AGP czy z PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajże nie jest zalecane obsadzanie slotu PCI zaraz pod AGP, bo te złącza współdzielą przerwanie, i może to powodować spadek wydajności. Poza tym pozostaje kwestia zapewnienia wentylacji grafie (coby się nie zapociła :) ).

a ja bylem przekonany ze druga karte graf. trzeba wsadzac do pierwszego PCI pod AGP ... ( ale byc moze korzystalem z MS help :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi