fly-bane Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam! mam pytanie, czy probowal ktos kiedy uzywac routera z wbudowanym switchem (mi chodzi akurat o router AP jeszcze) jako zwykkly switch - tak zeby po prostu byl on podlaczony do inego routera i zeby tamten rozdzialal adresy wszyskim uzytkownikom. Czy da sie w ogole to zrobic, jesli tak to czy we wszystkich uzadzeniach typu Router+Switch+AP czy tylko w niektorych (jakich?). Ja myslalem nad zakupem Linksysa WRT54, a poniewaz potrzebowalbym tez switcha obok, to myslalem, ze taniej by wyszlo kupic AP ze switchem (roznica miedzy takim z routerem i switchem a samym AP to jakies 20 PLN), a takie widzialem tylko razem z routerem. Poza tym router zawsze moze sie przydac, np jakby padl moj linuxowy router, ktorego teraz uzywam. Bardzo prosze o pomoc, jesli ktos wie cos na ten temat. Probowalem sie dowiadywac w sklepach ze sprzetem komputerowym, lecz niestety nigdzie mi nie potrafili odpowiedziec na to pytanie. pozdrawiam Rafal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) switche w takich kombajnach nie wymagaja zadnej konfiguracji. a wiec jesli nie skonfigurujesz routera, i podlaczysz do tego urzadzenia inny router oraz komputery, to powinno zadzialac jak typowy switch. Edytowane 23 Lutego 2005 przez pshem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fly-bane Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 i acces point tez bedzie dzialal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 i acces point tez bedzie dzialal? 1296213[/snapback] jesli go (ap) skonfigurujesz odpowiednio to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...