novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Siema moze mi ktos poradzic dlaczego mój athlon1800+(1533MHz) nie chce pójść wiecej niz 2069MHz? pare razy dał rade na 2099 ale się zwiesza próbowałem wszystkeigo zwiekszania napięcia itp czy moze to być przyczyna jakiegos innego podzespołu dźwięk , grafika? (a procek z lini AXDA z fioletowym rdzeniem) Mój konfig AthlonXP1800+, 2x256 kingston pc 400 , agp Msi Ge-Force5700, Creative Sound Blaster Live, zasilacz Chieftec 360W, płyta główna GIGABYTE GA-7VA z góry dzieki ps. to nie wina chłodzenia mam thermalrighta slk900a i wentyl noiseblocker 92x92 temp w stresie 44(po podkreceniu) w spoczynku 34 ale wiem ze gigabyte maja sklonnosc do przekłamań :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 aha zapomniałem o najważniejszym szyna wpierw ze 133 na 166 potem do 180 powyżej zwiechy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama1x Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam Sprawdz w aida32 lub w jakims innym programie jakiego masz worule proca. Jezeli masz procaka z takim oznaczeniem Palomino to max juz niego wycisnełeś :) Ajak innego zielonego lub cos w tym stylu to niech moc podkrecania bedzie z toba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 procek z rodziny T-Bred Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 A przy jakim napieciu te zegary? moze voltow mu brak?:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ta plyta nie jest przypadkiem na kt400?? Wtedy przy fsb 180 mhz PCi wynosi 36 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ta plyta nie jest przypadkiem na kt400?? Wtedy przy fsb 180 mhz PCi wynosi 36 mhz. 1293961[/snapback] Dokladnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 napiecie core ma 1,90 wiec chyba mu starcza ale dawałem mu wiecej i ne pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 racja jest36/72 sorry ale nie wiem to jest duzo a płytka mz chipset via kt400, wogole teraz kombinowałem dalej z biosu i zaczal lapac zawiechy nawet na szynie 166 co jest zle rozłozona pasta przeciez wczesniej chodził dobrze nie kumam a co do pci to pewnie juz wiecej niz 36 to nie mozna to az tak duzo :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 jak wyjolem sound blastera to poszedł na 182 ale potem znowu zwiechy i zwiechy czy cos sie pojebało z kompem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Jesli to jest KT-400/a to nie masz co marzyc o fsb opwyzej 180. Cos Ci powiem. Mam w drugim kompie JUICB B0 1700+ core 1.65 default 2003 rok tygodnia nie pameitam, oznaczenia sa gdzies na tweaku w moim temacie o DFI AD-77. I tak 166x11 1.65v stable 225x8.5 1.8V stable 225x9 1.9v stable 225x9.5 2.0v i jest niestabilny :lol: Totalnie z tylka proc. Moze i ty masz takiego. NIe wiem czy ktos na tweaku mial gorszy egzemplarz ;x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 To moze niepodkręcaj za pomoca fsb tlyko mnożnik zwiekszaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a jakby pomacac przy mnozniku? czy lepiej sobie odpuscic :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 na stronce http://www.ocinside.de/index_e.html jest taki interaktywny przewodnik ktore połaczyć nóżki by uzyskać dany mnożnik czyli jak patrzylem to ani w biosie ani na płycie nie moge zmienić mnożnika czyli jeśli połącze nóżki tak jak tam jest to pokazane to bedzie git? a tak na ile moge ten mnożnik ustawić na maksa 14x166 czy moge wiecej pomozcie a i czym je poloczyc kleje ołówek ile ludzi tyle opini z gory dzieki :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a może masz steeping A0 a nie B0 i to jest przyczyna? A0 swoj kres miały wlasnie kolo 2ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 ludzie on ma Kt400 , i poprostu powyzej 180 cos go blokuje ( moze dysk moze jeszcze cos innego nie wazne ) jedyne co mozesz zrobic to bawic sie mnoznikiem tutaj masz 2 mozliwosci po pierwsze masz odblokowany mnoznik to zyc nie umerac , ladujesz magistrale na 167 ( tak dla pewnosci , bo niektore plyty mialy bug ze dzielnik 1/5 wlaczal sie dopiero po przekroczeniu magicznej czestotliwosci 166 ) , nie wiem czy ta plyta ma 5 bitowy mnoznik , jezeli nie to musisz drutowac albo masz zablokowany mnoznik i tutaj mozesz jedynie zrobic sztuczke z zamiana go w mobila i pozniej programowo zmienic mu mnoznik FSB sobie odpusc chyba ze nie straszne Ci pady dysku czy inne bzdury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 no chyba ja mialem gorszego 1700xp juhub b0 z konca 2003 roku (chyba 52 tydzien odblokowany mnoznik itp zasilanie 1,5v i daje sie jedynie o 100MHz podkrecic - straszna kupa - chodzi w kompie brata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 PRzy jakim vcore ;o lul :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novakp Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 steping mam B0 ale co z tym mnożnikiem jaki jest maks czy nie ma na tej stronce ocinside sa nawet mnozniki 20 i wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...