sadybiakos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam wszystkich !!! Wyczytałem że dyski ustawione na macierzy raid 0 są o wiele bardziej wydajne z tego co sie doczytałem na stronach asustek'a moja płyta obsługuje raid-0 oraz raid-1 mnie interesuje raid-0 ale niestety nie znam angielskiego i z instrukcji płyty tego nie wyczytam prosiłbym o opis jak to należy zrobić najlepiej krok po kroku poniżej podaje konfiguracje sprzetową mojego kompa. Asus P4P800 Pentium IV 2,4 HT MSI Ti4200 8/128 VTD 2xMaxtor D+120 GB SerialATA/150 LiteOn 812 S wersja bios'a nie zmieniana Asus AMI (07/21/03) z gory dziekuje za okazaną pomoc sadybiakos ze sadyby :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witm Najpierw wejdz do biosu i ustaw kontroler mostka w tryb raid (kontroler w trybie ustawienia enhaced) zapisz ustawienia i wyjdz w po wykonaniu posta uruchomi sie bios kontrolera nacisnij ctrl+H lub ctrl+I) jest to napisane utworz macierz raid 0 zostaw domyslne 128k zapisz ustawienia i wyjdz utworz partycje dyskowe np przy pomocy partition Magica przy instalacji xp bo tylko z tym dziala wloz dysk ze sterownikami do kontrolera ich jesli go nie masz to na plycie asusa jest boot disk SATA (musisz go utworzyc) dalej juz normalnie Po zainstalowaniu windy wgraj Intel Inf ( najswiezsze ze strony Intela 6.0.3.1007 multilanguage) a potem Intel ATA Raid Accelerator (IAAR 4.70 multilanguage) pozniej inne stery Zobaczysz jak pieknie wzrosl transfer milej zabawy Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 >>Najpierw wejdz do biosu i ustaw kontroler mostka w tryb raid (kontroler w trybie ustawienia enhaced) zapisz ustawienia i wyjdz<< ktora to bedzie zakladka i opcja w biosie ? w po wykonaniu posta uruchomi sie bios kontrolera nacisnij ctrl+H lub ctrl+I) jest to napisane utworz macierz raid 0 zostaw domyslne 128k zapisz ustawienia i wyjdz utworz partycje dyskowe np przy pomocy partition Magica-To jest konieczne nie da sie windy normalnie instalowac z plytki ? przy instalacji xp bo tylko z tym dziala wloz dysk ze sterownikami do kontrolera ich jesli go nie masz to na plycie asusa jest boot disk SATA (musisz go utworzyc)-jak utworzyć ? Troche to jak dla mnie skomplikowane ale trzeba sprobowac do odważnych swiat należy dzieki za odpowiedz pozdrawiam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 @sadybiakos Nie wydaje Ci się, że trzy topiki pod rząd to za dużo jak na jeden problem? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 @sadybiakos Nie wydaje Ci się, że trzy topiki pod rząd to za dużo jak na jeden problem? :( 1298653[/snapback] Przepraszam moj bład wiecej sie tego nie zrobie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...