Moog Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No własnie chodze po allegro i poszukuje kalkulatora naukowego do 40 zł... i zastanawiam się między FX-350MS a FX-85MS .. Funkcje identyczne ... zauważyłem że tylko baterią się różnią ... na korzyść tego drugiego. Który wziąśc i dlaczego ? A może coś innego do 4 dyszek polecicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 To zależy do czego potrzebujesz ten kalkulator. Jak sie wybierasz na uczelnię techniczną (lub już na niej studiujesz), a szczegónie elektronikę/elektrotechnikę, to te kalkulatory będa bezużyteczne - nie działają na liczbach zespolonych. Moim zdaniem lepiej dozbierać do stówy i kupić coś w pełni funkcjonalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 To zależy do czego potrzebujesz ten kalkulator. Jak sie wybierasz na uczelnię techniczną (lub już na niej studiujesz), a szczegónie elektronikę/elektrotechnikę, to te kalkulatory będa bezużyteczne - nie działają na liczbach zespolonych. Moim zdaniem lepiej dozbierać do stówy i kupić coś w pełni funkcjonalnego. 1294241[/snapback] Dokładnie jestem na pierwszy roku Technikum ZSE w Białymstoku , w klasie T.Elektronik :/ to poleć coś w miare dobrego ale jak najtańszego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 zgfadzam sie z przedmowca.... zainwestuj w cos lrepszego od tych co podales to juz chyba citizen srp-80 lepszy...a nie msuze oddawac ze nie jest to kalkualtor z najwyzszej polki...... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42815838 mzoe nie koneicznie taki, ale kup cos w tym stylu..... mam od chyba 6, lub wiecej lat kalkulator graficzny sony....ciagle dziala i ciagle odkrywam w nim nowe funkcje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Np ten http://www.kalkulatory.pl/kalkulatory_poka...p?id=277&kat=36 Z Casio chyba najtańszy będzie Są jeszcze podobne modele ok 10 i 20 zł droższe. Z tych bym wybierał - sprawdzone, popularne i trwałe. Dla ciebie w kontekscie przyszłych studiów bardzo ważne sa liczby zespolone, liczenie tego na piechotę jest makabryczne, a w elektronice i telekomunikacji występuja w obliczeniach często i gęsto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) acha czyli zwracać uwagę na to czy posiada funkcje obliczania liczb zespolonych, a poza tym ? Jakbyście zapodali kilka linków z allegro to byłoby świetnie, bo narazie kalkulator mi był potrzebny tylko do większych podstawowych działań :? Ale rzeczywiście jak kupować to juz na dłuższy okres Edit. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42394936 ten mi starczy ? Co o nim powiecie Edytowane 23 Lutego 2005 przez Sphinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...