Skocz do zawartości
Gość doc

Emule A Serwery?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam eMula i podlaczam sie do niego w sposob 'wlacz i zapomnij', czyli mam go wrzuconego do autostartu.

Mozna jednak zauwazyc ze sa tak rozne serwery (i Kady). Czy jest roznica do jakich sie podlacze?

Ja po prostu wlaczam i zdaje sie na laske (tzn. Łaske, tu ma byc 'Ł':) programu.

Do jakich serwerow sie najlepiej podlaczyc? A moze program sam sie podlacza do odpowiednich?

Jak to jest?

Ps. I jeszcze jedno. Dlaczego niektore sciagane pliki sa zaznaczone na ciemno- a inne na jasnoniebieski?

Pzdr, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja grzmot to do jakiego serwera jest sie podlaczonym ma duze znaczenie i bezposrednio przeklada sie na transfery. Najlepiej sie podlaczyc do takiego co ma jak najwiecej userow i plikow :) Osobiscie polecam Razorback 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio malo korzystam z mulka wiec moze byly jakies chwilowe problemy z Razorbackiem i je przoczylem(DonkeyServer tez jest spoko) .

BTW ostatnio przesiadlem sie na klienta sieci BitTorrent, a dokladniej na BitSpirit :) Zauwazylem, ze sa lepsze transfery niz na kliencie sieci donkey2000. Jedyny minus to, ze niektorych rzeczy albo nie ma albo bardzo trudno znalezc no ale wtedy zalaczam emula :lol:

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja grzmot to do jakiego serwera jest sie podlaczonym ma duze znaczenie i bezposrednio przeklada sie na transfery. Najlepiej sie podlaczyc do takiego co ma jak najwiecej userow i plikow :) Osobiscie polecam Razorback 2.

1295745[/snapback]

sam się łącze przez Razorback 2

Witam

Mam eMula i podlaczam sie do niego w sposob 'wlacz i zapomnij', czyli mam go wrzuconego do autostartu.

Mozna jednak zauwazyc ze sa tak rozne serwery (i Kady). Czy jest roznica do jakich sie podlacze?

Ja po prostu wlaczam i zdaje sie na laske (tzn. Łaske, tu ma byc 'Ł':) programu.

Do jakich serwerow sie najlepiej podlaczyc? A moze program sam sie podlacza do odpowiednich?

Jak to jest?

Ps. I jeszcze jedno. Dlaczego niektore sciagane pliki sa zaznaczone na ciemno- a inne na jasnoniebieski?

Pzdr, Wojtek

1294299[/snapback]

możesz filtrować IP czyli sprawdzasz jaki IP ma serwer z którym nie chcesz się łączyć i wpisujesz w filtr IP a co do "ciemności" to tak jak inni pisali, więcej userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma znaczenia do jakiego serwera podlaczysz sie w sieci ED2K.. Jedyne co jest lepsze to szybciej mamy zrodla (wiadomo ze na takim Razorback'u 2 jest zazwyczaj najwiecej ludzi z interesujacym nas plikiem). Serwery okresowo wymieniaja sie zrodlami i NIE MAJA wplywu na transfer!!!

Oczywiscie i chociazby dla tego szybszego otrzymania zrodel warto wbijac sie na serwery z najwieksza liczba uzytkownikow, aczkolwiek wbicie sie na mniejszy serwer (czasami latwiejsze niz wbicie sie na razora gdy skoncza sie limity dla lowid) nie powoduje samo w sobie mniejszych transferow (moga byc pozornie mniejsze na poczatku co wynika z tego ze na poczatku otrzymamy mniej zrodel)

Edytowane przez lukecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi