EmZee Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Polecam Cypres Hill - Loco en el Coco Zayefaynisty kawałek ;]] 1295090[/snapback] Noo, Cypress Hill są spoko :D A ja polecam jeszcze paru wykonawców/duetów/zespołów dla miłośników rapu z lat 1995-2005 ;) Showbiz & AG(fajny kawałek "Next Level(nyte time mix') Dr Dre(caaała płyta Chronic) Snoop Dogg(niezłe kawałki) Ludacris(jego najnowsza płyta, no i "Act a fool" :D) Mobb Deep("Shook ones pt. II"!!! :D Wogóle kultowy zespół) Tupac(przedstawiać nie trzeba...) Proof(dobry raper z Detroit) Nelly(ale jego starsze kawałki, np. z St. Lunatics, te z albumow "Sweat" & "Suit" to są już bardziej "R&B/pop".. Zresztą sam Nelly stwierdza ze "Rapuje bluesa"...) ALE JA LUBIE JEGO KAWAŁKI :) XZIBIT("Paparazzi", "X" itd..) :> Jest jeszcze wielu wykonawców, których można posłuchać :) Możecie mnie poprawiać i wpisywać swoich ulubionych raperów :D POZDRO! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Zaraz Gwiazdka Cie zrypie ze jestes komercyjny i wogóle.. ;] Takze uważaj.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Juz? Moge? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 teksty potrafia zryc banie, stary album ale moze ktos nie zna: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 To na tej plycie jest sampel z Janem Pawlem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftd Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 mobilization - justice system variable unit - cold flow the procussions - up all night (japonskie wydanie,bo wiecej trackow) dj spinna - here to there i milion innych zajebsitych plyt ktore nie zostaly docenione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 "can't keep everybody on the same page can't keep everybody in the same stage" to początek refrenu kawałka jakiego szukam - pomoże ktoś ? ;] dodam że prawdopodobnie jest on na soundtracku do filmu "chain reaction 5" - ten kawałek leci właśnie w trailerze tego filmu na tv "extreme" - film o mtb ;] niestety google milczą co do listy utworów filmu jak i tego kawałku textu który wyłapałem z refrenu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DmL Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) ojj chciałbym, trzeba zobaczyc po ile bede wejscia 1556578[/snapback] teraz po 125 zlociszy... do konca czerwca byly po 99zl a w dniu koncertu po 135... ja napewno sie wybieram na "zlote dziecko rapu" od siebie - wlasnie slucham skladanek Soundbombing - podchodza mi .. szczegolnie z 'Soundbombing III' kawalki z Pharoahe Monch ,Mos Def, Common,Talib Kweli Zap Mama :) no i "My life " Kool G Rap i CNN i generalnie tych artystow slucham .. Nas jak dla mnie mistrz ... Gangstarr - jak ja ubolewam ze nie bylem na zadnym z koncertow w PL Guru - wszystkie 3 solowki The Roots jak dla mnie wypas na maxa wogule jestem za cala scena Philadelphii (polecam www.okayplayer.com nie che mi sie prawie wszytkich artystow wymieniac) szczegolnie plyty Live sa mistrzoskie ale wszystkie trzymaja poziom jesli ktos nie zna (sa tacy ?:) przyznawac sie ) to polecam szwedzki sqad Looptroop - na poczatek moze plyte "Modern Day City Symphony" z tego tez skladu czloiwke numer 1 i jego solowka - Promoe - "Long Distance Runner" dobra plytka Jay-Z hmmm money bitches ale lubie czasem posluchac... Method Man 0- podoba mi sie jego flow ,styl... Mf Doom And Madlib Are Madvillain - dobra plytka ... ostatnio slucham wszytkiego z dorobku Madliba... koles ma glowe :) ze starszych kawalkow (oldskulu dla niektorych :lol: ): Pete Rock i Pete Rock & CL Smooth The Pharacyde Biz Markie - Just a friend - dobry kawalek :D z polskiego - Noon - Vision, Gry studyjne itd - wszsytkop co splodzi mi sie podoba Numer Raz i Dj Zero "Muzyka Bloki Skrety" wlasnie za taki luzacki najarany styl ... OSTR - chyba nie trzeba nikomu przedstawiac ? Ania Sool - Lap ten dis - wreszcie jakas ostra dupcia na polskiej scenie :D Łona - mistrz storytellingu Grammatik - Swiatla miasta /solowki Eldo - 3 grammatik nie przemowila do mnie tak jak swiatla ... a solowki Eldoki sa dobre ... przemysleniowe Emade - Album producencki a tak wogule to Boba Marley wszedzie i wszyskim moge polecic :) peace Edytowane 27 Lipca 2005 przez DmL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 (edytowane) (...)to polecam szwedzki sqad Looptroop - na poczatek moze plyte "Modern Day City Scheme"Nie ma takiej plyty :] . Jest "Modern day city symphony" z oldskulu: Pete Rock i Pete Rock & CL Smooth No sorry ale lata 90 to taki straszny oldskul nie jest [; , no i ciagle nagrywaja. Edytowane 27 Lipca 2005 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DmL Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Nie ma takiej plyty :] . Jest "Modern day city symphony" No sorry ale lata 90 to taki straszny oldskul nie jest [; , no i ciagle nagrywaja. 1569021[/snapback] sorki moj blad - z pamieci wszystko :) starosc nie radosc :D a co do oldskulu - spoko :) dla scislosci moge napisac - starsze kawalki ... ale mysle ze dla ludzi co sluchaja luda albo jakiegos fabolous :blink: peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 a propo dawnych dziejów : wie ktoś może z którego mniej więcej roku jest teledysk Africa Bambaata, gdzie są charakterystycznie poubieranie, pokazuja go czasami na vivie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Hip hop to kultura otwarta i wielowątkowa, można czegoś nie lubieć jak również lubic wszystko. Po to się ma mózgownice żeby sobie przesiać to co wartościowe od np. 1-8 c...wel Jak nastoletnie dzierlatk z wiecznym swędzenem w wiadomych okolicach lubią , to niech zachwycają się verbą. To od was zależy co sobie dobieracie do słuchania i co uważacie za dobrą , a co za złą muzykę. Pamiętajcie , że tolerancja to jedna z przewodnich idei hip-hopowej kultury. Sam żyję 25 lat w tym od ponad 13 lat słucham czarnej muzy. I wam życzę wytrwałości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witam. Czy ktoś zna EXPLICIT SAMOURAI- francuska formacja.Chodzi mi o nazwe ich singla promujacego plyte.W klipie wystepujaz mieczami katanami.Jezeli ktos wie to czekam...A tak na marginesie polecam ostatnio zreszta coraz modniejszy FRENCZ IP-OP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 NAS nas nie lubi i nie przyjedzie.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 E tam Nas, szkoda , że Rakim nie przyjedzie ......to by była rzeźnia . Rozp...ł by Nasa jak by chciał. Tekstami oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Tak to juz jest, jak niekiedy komus [gluteus maximus] obrosnie w piora, a pozniej kladzie laske na najpoczciwszych ludzi, ktorzy sciagaja z calego kraju na jego koncert...! Sam sie tak ostro nim nie jaram, ale uwazam ze przycial ostro w CIACH!! Nie mniej jednak polecam plytke, ktora jest zajedwabista, a sciagnac ja mozecie z: Cookin' Soul! Pozdro! Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez Cherry86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ach ten Nas :mur: A wybieralem sie juz :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janox Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 http://64.236.34.67:80/stream/1071 ja lubie słuchać tego radia.... hmm hh zaczalem słuchać gdy wzgórze wydało swój pierwszy album i k44 i slumsi ( 2 płyta ich Zwykła Codzienność moim zdaniem wymiata) hm prolog k44 mniam klimat... aaa co do Nas'a a %^& mu w dupe... i tak nie kumam co on spiewa... a co nie bede na koncercie tańczył.. bo pojde sobie na potańcówke dj bardzomiprzykro zapuści jakieś winyle i będzie gites nie potrzebny mi jest koncert Nas'a a odnośnie koncertów buahahaha ale się usmiałem przyjechał do mojego miasta grammatik jakoś pod koniec czerwca przyszło może z 40 osób, pogadałem troche z Eldo moje kolezanki dostały od niego heh ciasto które mu mama upiekła eh... jedynie czego żałuje to ze nie było koncertów hh w opolu z niby powodu tvp pt: "Brak pieniędzy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 aaa co do Nas'a a %^& mu w dupe... i tak nie kumam co on spiewa... a co nie bede na koncercie tańczył.. bo pojde sobie na potańcówke dj bardzomiprzykro zapuści jakieś winyle i będzie gites nie potrzebny mi jest koncert Nas'a 1587889[/snapback] Heheh... czyli co? Nie znasz angielskiego wiec NAS i reszta obcojęzycznych raperów jest do doopy? ;] Zajefajne podejscie... Idąc dalej - jeżeli słuchasz francuskiego rymowania to dlatego ze wpada w ucho? To bez problemu mozesz przejsc na POPularna muzyke.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 i jak mechl!k, poszukales czegos young jeezy'ego?, mozecie polecic cos dobrego i w miare ciezkiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 i jak mechl!k, poszukales czegos young jeezy'ego?, mozecie polecic cos dobrego i w miare ciezkiego? 1588207[/snapback] Nop... znalazłem, przesłuchałem i przeczytałem recenzje.. Płytka dobra - ale IMO nic nadzwyczajnego... Coś cięzkiego - unerground? -> ostatnie strony looknij, Jin i wnt podaja tam tytuły.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 ale ktora masz, pierwsza czy ta nowa? tej pierwszej nie slyszalem, a ta nowa 7/10, niedlugo bede mial album Daza Dillingera, jeszcze nie wiem co to :) , ale trzeba bedzie przesluchac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janox Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) mechl!k nie będziesz mi mówił co mam wyciągać z hip hopu... każdy bierze z tej kultury co chce. ja biore to i mam takie podejście i mi po &uju Twoje zdanie. Gdzie ja napisałem że obcojęzyczni raperzy są do [gluteus maximus] ? jeżeli coś Tobie wpada w ucho to ty się przeżuć w POPularną muzyke. Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez janox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 naprawde warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Dolaczam sie do rekomedacji, i jak sie komus spodoba to jeszcze oczywiscie Lightheaded (najnowsza plytka - Wrong Way) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mechl!k nie będziesz mi mówił co mam wyciągać z hip hopu... każdy bierze z tej kultury co chce. ja biore to i mam takie podejście i mi po &uju Twoje zdanie. Gdzie ja napisałem że obcojęzyczni raperzy są do [gluteus maximus] ? jeżeli coś Tobie wpada w ucho to ty się przeżuć w POPularną muzyke. 1590101[/snapback] Po pierwsze - za celowe omijanie cenzury mozesz sobie zrobic przerwe.. Więc uważaj co piszesz... Po drugie - jesteś już taki el0 że nie umiesz napisac zdania bez przeklenstwa? Po trzecie - Przeżucać?! Za błędy ortograficzne również jest oprocentowanie... Po czwarte - "aaa co do Nas'a a %^& mu w dupe... i tak nie kumam co on spiewa... " Twoje zdanie? Idąc nim to: (...) w dupe innym obcojezycznym raperom bo ich nie rozumiem... Po piąte - Zmienisz poziom swoich postów - będe z Toba dyskutował... Inaczej nawet nie wysilaj sie tworzeniem riposty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 No nie besztaja sie a tu takie albumiki zacne ;> : Rob Swift - Wargames Dangerdoom - The Mouse And The Mask a kawalek do ktorego ostatnio powrocilem to : Onyx - [bacdafucup II] What`s Onyx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 moja playlista ostatnio to głównie: EPMD naughty by nature hause of pain das efx de la soul kool keith lords of the underground eric sermon mr. hyde onyx main flow verbal kents son dobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) ale ktora masz, pierwsza czy ta nowa? tej pierwszej nie slyszalem, a ta nowa 7/10, niedlugo bede mial album Daza Dillingera, jeszcze nie wiem co to :) , ale trzeba bedzie przesluchac 1588218[/snapback] 7/10 :blink: :lol: chyba za beaty , bo lirycznie to jeezy -1/10 , to chyba najgorszy mc jaki w tej chwili jest , a zapomnialem o mike'u jones'ie :lol: Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez 730 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...