Gość Pioorek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Chcialbym cos powiedziec. Nie mozna oceniac Rapu po kilku wykonawcach. Mowienie rap to szit, po przesluchaniu meza czy innego asa, jest conajmniej zbyt ogolne. Posluchajcie ostrego, łony i innych. Poza tym, nie dziwie sie dlaczego wiele osob nazywa polski rap szitem... dzisiaj sciagnelem jedna mp3 (jakis koles na esce ciagle 1 miejsce ma), przesluchalme piosenke i stwierdzilem ze to jest zalosne. Coraz czesciej texty traktuja o tym, ze polska to bagno, i w refrenie slychac glos dzieciakow spiewajacych (to roxuje normlanie -_-). Poza tym sa naprawde hardkorowi wykonwacy (ktorych wymienilem wyzej),a z tych mniej znanych moge polecic caly uklad warszawski i konstruktora. Aha, no i green team. Poprostu aby cos oceniac, trzeba sie za to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. A ocenanie po przesluchani jednego kawalka/wykonawcy jest nie na miejscu. Np. oceniac techno po Mandarynie (rofl!!!). Przeciez to jest rzeznia dopiero, mandaryne michaś wkrecil do muzy, i robi ona jakies gowno (pseudo techno). A tak naprawde mozna znalezc jakies perelki (Te mniej znane/lubiane). Nie oceniajce gatunku po tym jak uslyszeliscie utwor na vivie. Tyle. Peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glazek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Czesc! Jak sie nazywa teledysk Snoop Dogga gdzie ucieka od wielkiej baby ktora pozniej sciaga maske i zmienia sie w super laske. Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Teledysk ekipy 213 czyli Snoop Dogg, Nate Dogg, Warren G.. A nazwa jak dobrze pamiętam to: "Grupie Luv".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Największy hit w historii hip-hopu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Bit za 2mil $ + NAS.. Największym hitem to, to napewno nie bedzie - ale czymś wielkim napewno.. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 I tak to już nie ten sam Nas co kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja tam najbardziej lubie Lerka - " moja panienka " :D \ A tak serio to najlepszy jest Snoop, ostatnia plyta to prawdziwy tytulowy "masterpiece", podobnie jak wszystkie poprzednie :-P A z Polski najlepszy jest OSTR chyba kazdy o tym wie :) Kazda plyta byla zajefajna jedynie Jazzurekcja srednio mi sie podobala, ale nadrobil to juz POE .... Mam plyte Tonego Yayo i uwazam, ze jest slaba, nie wiem czy ktos juz sluchal ... :-P Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 polemizowalbym z tym, ze snoop jest najlepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 A tak serio to najlepszy jest Snoop, ostatnia plyta to prawdziwy tytulowy "masterpiece", podobnie jak wszystkie poprzednie :-P 1607212[/snapback] Szczególnie kawałek Signs... Ale to już było omawiane.. Na każdej płytce taki kawałek musi być via Beautiful Owszem są tam niezłe kawałki jak Bang Out ale płytka IMO nie jest wybitna.. Jest po prostu dobra/bardzo dobra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) polemizowalbym z tym, ze snoop jest najlepszy... 1607239[/snapback] To powiedz kto wg Ciebie jest lepszy, chetnie wyslucham innych opini :D Szczególnie kawałek Signs... Ale to już było omawiane.. Na każdej płytce taki kawałek musi być via Beautiful Owszem są tam niezłe kawałki jak Bang Out ale płytka IMO nie jest wybitna.. Jest po prostu dobra/bardzo dobra... 1607257[/snapback] Mi podoba sie jeszcze : Drop it like it's hot, bardzo lubie Lets get blown i Ups & Downs tez moze byc. Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 jest duzo dobrych, snoop tez jest bardzo dobry, ale chocby z tych bardziej znanych to uwazam 2paca za lepszego od snoopa, chociaz ich wspolny kawalek 2 most of amerikaz wanted jest mega Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 No coz, mowa byla o raperach obecnych, a 2paca od roku 1996 nie mozemy uslyszec (chyba ze na plytach pokroju Loyal to the game). Jesli mowa o raperach w ogole, a nie obecnie no to sie zgodze ze 2pac lepszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 a wracajac do 2paca, szczerze polecam film o nim Tupac: Resurrection, naprawde ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Ja wolę East Coast. Posłuchaj sobie BiG Daddy Kane albo Rakima to zobaczysz co to dynamiczne flow. Przy nich snoop nawija jak 60-letnia babcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 w tym benito ma racje, snoop czasami rapuje jak anemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 dla mnie jedyna dobra płyta snoopa to "doggystyle" - zeszmacił sie koleś i tyle ... żeby utwór z justinem nagrać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Ja wolę East Coast. Posłuchaj sobie BiG Daddy Kane albo Rakima to zobaczysz co to dynamiczne flow. Przy nich snoop nawija jak 60-letnia babcia. 1608495[/snapback] rakim i dynamiczne flow , :D:mur: , wymiekam , przy wiekszosci utworow rakima mozna usnac , posluchaj sobie tonedeffa , krayzie bone albo starego tung twistera przy nich rakim i kane nawijaja jak 120 letni dziadkowie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphop24 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Flo3 powiedz mi czy ten film o 2pacu z ktorego roku jest i czy mozna go dostac w wypozyczalniach lub kupic przez internet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 czy widzial ktos z Was w PL film Dom Pachino - Life of a performer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Jakies trzy tygodnie sie meczylem z ta plytka i kazdego dnia myslalem o niej co innego, no i w koncu doszedlem do wniosku, ze to najlepsza plytka LMNO. Tylko kawalki o Bogu mi przeszkadzaja [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poohcpoohc Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Przejrzalem to forum i tak patrzę, że temat nie jest do końca adekwatny. Chlopaki rozmawiacie tylko o rapie a w temacie jest napisane "soul/rap/r&b". Pewnie malo kto tego slucha ale proponuję soul, neo soul i r&b nawet dla najtwardszego gangstera. Muzyka dobra na np. chill z dziewczyną. No co wy na temat tej muzyki. Ja osobiście preferuję rap i neo soul. A w winampie najczęściel leci: The Roots, D'Angelo, Erykah Badu, Mos Def, Dead Prez, Cee Lo, Lil Jon, Q-Tip. India Aire, Musiq Soulchild, Zap Mama, Soulive, Martin Luther, RZA, dj Krush, Talib Kweli, Common...bez sensu wymieniać dużo tego. PEACE & REST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 LMNO P & Q faktycznie jest b. dobra ale mimo takich lekkich beatow niektore teksty sa juz ciezkie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scr33n Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Przeczytalem z 30% tego tematu i naprawde smiesznych rzeczy sie tu mozna dowiedziec =] Ze Snoop jest najlepszy, ze 2pac to legenda rapu, ze TONEDEFF, KRAYZIE BONE i TUNG TWISTER maja lepsze flow od Rakima - ©, ze jak nie znam sie na rapie to zebym posluchal na poczatek Sevens travels (swoja droga najgorsza plyta Atmo) i E&A, etc... whatever Dla kogos kto zaczyna sluchac rapu polecil bym przede wszystkim: A tribe called quest - Midnight Marauders Deltron - 3030 Pete Rock & CL Smooth - Mecca & the soul brother DJ Shadow - Endtroducing Company Flow - Funcrusher Plus Gang Starr - No more mr nice guy Black Star - Mos Def & Talib Kweli are Blackstar Pharcyde - Bizarre ride 2 pharcyde, Labcabincalifornia Quasimoto - The Unseen Public Enemy - wszystkie plyty Eric B & Rakim - Let The Rhythm Hit 'Em Organized Konfusion - Organized Konfusion Blackalicious - NIA Masta Ace - Take a look around Rjd2 - Deadringer Lootpack - Soundpieces da antidote Bonobo - Animal magic DJ Krush - Krush, Meiso De la soul - 3 feet high and rising Black Moon - Enta da stage Jeru the damaja - Sun rises at the east Common - Electric circus, Like water for chocolate, Be The Roots - Do you want more ?!!!?! etc................kolejnosc przypadkowa, to tak z pamieci bo tego jest masa, ale takie rzeczy powinno sie znac jezeli sie twierdzi ze sie slucha rapu, a zwlaszcza kiedy stwierdza sie ze SnoopDogg jest najlepszy na swiecie. ;P Oprocz tego ogolnie rzecz biorac polecam 90% rapowych produkcji wydanych przed rokiem '94 Dla glebiej zainteresowanych rapem polecam kilka produkcji z biezacego roku: the_perceptionists-black_dialogue-2005-just supastition-chain_letters-2005-ftd solo_plexus-illusive_avenues_of_6_intrinsic_musicians_(japan_retail)-2005-swe // to jest inisght x 6 ;) va-project_blowed-10th_anniversary_album-2005 va-impeach_the_precedent-2005-cms nicolay_(of_foreign_exchange)-city_lights_volume_1.5-2005-ego rapper_big_pooh-sleepers-retail-2005-ftd prince_paul-itstrumental_(proper_retail)-2005-ego platinum_pied_pipers-triple_p-(ubiquity168cd)-advance-2005 one_be_lo-s.o.n.o.g.r.a.m.-2005-b2r mission-everything_but_the_album-jp_retail-2005-cms med-push_comes_to_shove-2005-cms lightheaded-wrong_way-2005-gcp l.e.g.a.c.y-project_mayhem-2005-cms jus_allah-all_fates_have_changed-2005-cms intellekt-intellektual_property-2005-qmb giant_panda-fly_school_reunion-jp_retail-2005-cms felt_(murs_and_slug)-felt_2_(a_tribute_to_lisa_bonet)-2005-ego emanon-the_waiting_room-2005-cns busdriver-fear_of_a_black_tangent-2005-ftd blueprint-1988_(retail)-2005-hh 9th_wonder_and_buckshot-chemistry-2005-fu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Sevens travels (swoja droga najgorsza plyta Atmo)imo najgorsza to Headshots Se7en ale sie o gustach nie rozmawia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 przy wiekszosci utworow rakima mozna usnac to juz pisalem :D , rakim jest respektowany za jego lirycyzm a nie za jego delivery ktore jest marne i jest wielu mc z flow lepszym niz ra , naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem ingeruj w dyskusje bo nikt nikogo nie porownywal , bo nikt nie jest na tyle glupi aby porownywac gangsta rap do hh' rakima tylko ty :D podalem ich jako przyklad dynamicznego flow a nie ze sa lepsi od ra , lmao Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scr33n Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 imo najgorsza to Headshots Se7en ale sie o gustach nie rozmawia [; 1617530[/snapback] No nie bralem jej pod uwage bo to zlepek starych kawalkow, masz racje, nieciekawe to jest, ale widac po niej wielki postep ekipy rhymesayers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scr33n Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 (edytowane) przy wiekszosci utworow rakima mozna usnac to juz pisalem :D , rakim jest respektowany za jego lirycyzm a nie za jego delivery ktore jest marne i jest wielu mc z flow lepszym niz ra , naucz sie czytac ze zrozumieniem a potem ingeruj w dyskusje bo nikt nikogo nie porownywal , bo nikt nie jest na tyle glupi aby porownywac gangsta rap do hh' rakima tylko ty :D podalem ich jako przyklad dynamicznego flow a nie ze sa lepsi od ra , lmao 1617602[/snapback] Dlaczego mowisz ze jestem glupi? Ze podwazylem genialne flow Tonedeffa? A jak Rakim ma kiepskie flow to ja nie wiem, co innego jest sluchac go na gimnazjalnym disco (gimbusy ziewaja) a czym innym jest wrzucenie go na sluchawki, dla mnie zaraz po Gift of Gabie najlepszy zawodnik - technika, teksty, flow. Proponuje zakonczyc dyskusje o gustach, no ale [motyla noga] pewnych rzeczy sie nie podwaza, tak jest i koniec ;d Edytowane 27 Sierpnia 2005 przez scr33n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 primo - nie pisz postow jeden pod drugim secundo - nie uzywaj slow wulgarnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 scr33n popraw slowo na ch, bo mozesz dostac % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Dlaczego mowisz ze jestem glupi? Ze podwazylem genialne flow Tonedeffa? A jak Rakim ma kiepskie flow to ja nie wiem, co innego jest sluchac go na gimnazjalnym disco (gimbusy ziewaja) a czym innym jest wrzucenie go na sluchawki, dla mnie zaraz po Gift of Gabie najlepszy zawodnik - technika, teksty, flow. Proponuje zakonczyc dyskusje o gustach, no ale [motyla noga] pewnych rzeczy sie nie podwaza, tak jest i koniec ;d 1617878[/snapback] kazdy ma swoje zdanie i opinie i jej bedzie bronil , nigdy nie przyzna racji komus innemu wiec bez sensu jest sprzeczanie sie kto jest lepszy albo kto jest g.o.a.t dla jednego pac , dla drugiego biggie , jayz albo nas , rakim kool g rap albo krs one , itp nie chcialem cie obrazic tylko imo troche bezsensu jest porownywanie dwuch odmiennych gatunkow muzycznych , mi ra nie za bardzo podchodzi dlatego rzadko go slucham , to co wymieniles technika , teksty to elementy flow , a rakima jak dla mnie czesto jest za bardzo monotonne , a produkcja na jego albumach slaba , szczerze mowiac wole sobie posluchac o.c word life albo jewelz niz 18th letter rakima itp a juz o master to wogole nie wspomne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...