Skocz do zawartości
Q

Soul / rap / r&b

Rekomendowane odpowiedzi

new shit :rolleyes:

VA-Urban Randb Volume 2

VA-Hot Flava Volume 5 Bootleg

VA-Hot Flava Volume 4 Bootleg

VA-Fat Wax Volume 35 Bootleg

VA-Fat Wax Volume 34 Bootleg

VA-Late And Tricksta-Hustlers Ballers Shotcallers

VA-Khrysis On The Boards With The Heat Vol. 1

VA-Hot Flava 6-HOTFLAVA006

VA-Hired Gunz Presents-New York Export

VA-Habbo Best of Black Music and Hip Hop

Soul Position-Hand Me Downs

Brownside-The Take Over

Luni Coleone and Hollow Tip-Still Wanted

Playalitical-Code Green

Beyond-The Redaration

Promoe-Song Of Joy-Limited Edition

DL Incognito-Organic Music for A Digital World

VA-Refix Anthems Vol 1-RA001-12

G Committee-Off The Block Vol.2

Shawt-Da South Tsunami

Liquid Blasted - Kremlincore

Pitbull and Pretty Ricky-Everybody Get Up Bw Toma

English And Too Many Cooks-Live And Direct

Kashmere-Playing With Fire

Verbal Threat-Reality Check

Self Scientific-Tears

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje wrażenia są podobne do twoich, tylko u mnie nie bylo tego co u Ciebie najlepsze :) Najpierw było Bez Cenzury, postałem 10min i stwierdziłem że lepiej iść na browar, bo słyszałem jedynie bełkot z którego dało się wyłapać co 20 słowo. Dalej było WWO, występ całkiem przyjemny, Sokół reprezentuje dość wysoki poziom, z Jędkerem trochę gorzej. Wspólnie z publicznością odśpiewali najlepsze kawałki jak również np "a melanż trwa" i wszyscy się dobrze bawili ;] Po WWO była Molesta i Hemp Gru. Kontakt z publicznością raczej średni ale nie było tragedii. Morwa nie dotarła więc to by było na tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za 3 tygodnie w Gdyni... Kanye West (zobaczymy..), Pharell (zawiodlem sie na jego solowej plycie) i... The Streets! Wlasciwie tylko dla Skinnera moglbym na to jechac. Mam nadzieje, ze poziom techniczny bedzie wystarczajacy... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac sobie najnowszy wywiad na rawrap z dj-em 20Syl natknalem sie na grupe dj-i mi nie znana dla innych napewno bardzo znana C2C. Wygrali 3 razy z rzedu DMC. SA PRZESAMOWICI uzywaja gramofonow jako instrumentow , jeden np. skreczuje trabka , drugi bassem , 3ci perkusja a jeszcze inny jakims wokalem i calosc da sie slyszec jakby grala kapela jezzowa. NIESAMOWITE !!

Dla tych ktorzy nie slyszeli tych panow koniecznie wejdzcie na ich myspace sa 4 kawalki do odsluchu.

http://www.myspace.com/c2cdjs a pierwszy kawalek C2C dmc 2005 zabija :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywaja gramofonow jako instrumentow , jeden np. skreczuje trabka , drugi bassem , 3ci perkusja a jeszcze inny jakims wokalem i calosc da sie slyszec jakby grala kapela

Stary motyw, pierwsi tak robili Incredible Scratch Pinklz. Ja lubię z turntablismu Mix Master Mike / Qbert / Craze

http://video.google.com/videoplay?docid=63...5338&q=dj+craze

:oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary motyw, pierwsi tak robili Incredible Scratch Pinklz. Ja lubię z turntablismu Mix Master Mike / Qbert / Craze

http://video.google.com/videoplay?docid=63...5338&q=dj+craze

:oops:

Chcialem zwrocic tylko na nich uwage bo sa swietni. Sam swego czasu bawilem sie w dj-ke az mi sie znudzilo i qbert byl moja inspiracja :) , a czolowka to napewno to co mowisz Invisibl Scratch Piklz , X-Ecutioners , Beat Junkies no i ofkoz Mike i Craze i jeszcze kilku...

Mam pytanko zna ktos plytke ?

Dołączona grafika

Hocus Pocus - 73 Touches

I moglby mi polecic jakas anglojezyczna plytke (ekipy/wokalisty) na takich melodyjnych bitach jak w calej tej plycie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thical - ci kolesie sa zaje%%%i! C2C... posluchaj kawalka "Hiphop Turtablism Best Scratch c2C Coup De Cross Dmc World Final 2004" ;) - wymiata. To co wedlug mnie jest u nich swieze, to ze wiekszy nacisk klada na sama kompozycje utworu, niz po prostu na scratche...

Zeby gdzies ich plytke pelna dostac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak, to ma wielkie znaczenie czy ktoś jest świeży. W tej chwili na mistrzostwach świata samo scratchowanie schodzi na dalszy plan, liczy się raczej porządny beat jungling, zaskakujące połaczenia. Wiadomo że jest oldschool, taki jak Mix Master Mike - ale szczerze mówiąc, da się tego posłuchać raz na jakiś czas, bo po paru dniach staje się to nużące i denerwujące.

Mogę wam zaraz wrzucić na ftp najlepszą rutynę jaką DJ Craze zrobił, i jest to moim zdaniem jedna z najlepszych jaka kiedykolwiek powstała... dopracowana w każdej sekundzie... chcecie? ;>

BTW Roots Manuva jest ciekawy ;X

DJ Craze Showcase - mix master scratch - video około 90MB poszukajcie... B)

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś gdzie znajde więcej kawałków C2C?

Pewnie tu byles ?

http://www.onandon-records.com/c2c-sounds.php

niestety wiekszasc w .ram , a tak ogolnie ciezko cos od nich dostac , smiga gdzie niegdzie :wink: esential mix z 2005 ktory zajmuje ponad 100mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem tam.

niestety wiekszasc w .ram

Ważne że da się przesłuchać ;]

a tak ogolnie ciezko cos od nich dostac , smiga gdzie niegdzie ;) esential mix z 2005 ktory zajmuje ponad 100mb

Muszę się rozejżeć ;)

Odświerzyłem strone i mi dodało o tego posta drugi raz to samo :blink:

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o plycie pisalem w skrocie juz wczesniej , imo beznadziejna

co do dissow , poczatkowo mialem to gdzies ale jak uslyszalem ze Nowatur cos nagral to musialem sprawdzic no i niezawiodlem sie , chlopak jest zalosny ale beka z niego jest dobra (choc T kreska D kreska F kreska mu sie udalo) , diss plomienia nie najgorszy , tede na plomien tez bez wiekszej lipy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o plycie pisalem w skrocie juz wczesniej , imo beznadziejna

co do dissow , poczatkowo mialem to gdzies ale jak uslyszalem ze Nowatur cos nagral to musialem sprawdzic no i niezawiodlem sie , chlopak jest zalosny ale beka z niego jest dobra (choc T kreska D kreska F kreska mu sie udalo) , diss plomienia nie najgorszy , tede na plomien tez bez wiekszej lipy.

Faktycznie, przegapilem Twoja opinie. Odsluchalem kilka kawalkow ze strony WJ i chyba nie bede tego dalej sprawdzal. ;]

Co do dissow to p81>tede>... (otchlan) nowotwor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio przesluchalem 2 dobre plytki :

Pierwsza z nich to :

Dołączona grafika

Sivion - Spring Of The Songbird

Musialem sie do tej plyty przekonac , i dopiero kilkukrotne przesluchanie jej utwierdzilo mnie ze jest warta polecenia , choc "wiele" osob uwaza ta plytke za plyte tego roku jak dotychczas.

Jak bym mial wybrac najlepszy imo kawalek z tej plyty bylby to zdecydowanie "Walk With Me" ktore to zreszta mozecie wpierw wysluchac na jego myspace : http://www.myspace.com/sivion

Druga plytka natomiast jakos szybciej mi wpadla w ucho :

Dołączona grafika

Strange Fruit Project - The Healing

Niewiem poprostu lubie takie plytki jak ta , moze dla tego ze stawiam bardziej na beaty i flow niz na sam text ze wzgledu na srednia znajomosc j.ang , choc zapewne nie jest ta plyta pod wzgledem textow slaba , poprostu przykuly mnie odrazu do niej kawalki takie jak "get live ft. erykah badu prd. illmind" moj zdecydowany faworyt na plycie.

2 kawalki z plyty do przesluchania na myspace : http://www.myspace.com/strangefruitproject

pozdro i moze jest jeszcze ktos co nie slyszal tych plytek a lubi produkcje od Lightheaded czy innych znakomitych producentow jak Illmind, 9th Wonder czy Nicolay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja musze sie przyznac, ze sie mocno na Psalm One zawiodlem. Premiera plytki byla odkladana chyba z dwa razy, wydana pod szyldem Rhymesayers (moj ulubiony label :] ) no i jednak spodziewalem sie zcegos lepszego (czyt. bardziej trafiajacego w moj gust). Gdyby bylo wiecej takich kawalkow jak Rap Star to by bylo naprawde miodzio :] .

Nowa plytka Jurrasic 5 naprawde niezla, singielek Kashmere Playing with Fire bardzo udany (co prawda musialem sie do niego troche przekonac ale teraz mi sie bardzo podoba :) ), Backpackers Liberatorz'ow i Fat Lip'a tak samo (chociaz tego nie trzeba nikomu polecac), teraz jestem w trakcie przesluchiwania J-Essential - Full Capacity sie zapowiada naprawde przyjemnie :] .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mi sie niepodoba Psalm One ale w przeciwienstwie do Jin-a "Rap Star" juz wogole mi nie podchodzi :-|

Nowe Jurassic jeszcze nie sluchalem bo czekam na US Retail - choc niewiem wsumie czy bedzie sie czyms roznic od Japan ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez mi sie niepodoba Psalm One ale w przeciwienstwie do Jin-a "Rap Star" juz wogole mi nie podchodzi :-|

Nowe Jurassic jeszcze nie sluchalem bo czekam na US Retail - choc niewiem wsumie czy bedzie sie czyms roznic od Japan ?

o czym ty piszesz jeszcze nie ma zadnego retaila tego albumu :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe Jurassic 5 jest IMO idealne. Zdecydowanie lepsza plytka niz Power In Numbers - nie zawiodlem sie na chlopakach.

Dobrze, ze chociaz oni (no i De La Soul) nie poszli w strone w jaka poszlo niestety Black Eyed Peas (kiedys bardzo ich cenilem, ale J5 i tak zawsze bylo lepsze ;)), tylko zostali przy starym dobrym old school'u.. Oby wiecej takich plyt.

Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie ostatnio myslalem o plytach ktore swego czasu non stop katowalem i to bez opcji przewin , i doszedlem do wniosku ze jakbym mial wybrac 3 plyty ktore chyba najdluzej meczylem to beda to :

Da Bush Babees - Gravity - sam niewiem kto mnie skierowal do tej plyty , byl to okres fascynacji ATCQ i Mos Def miedzyinnymi i moze poprostu jakos na nia wpadlem szukajac podobnych klimatow.

Method Man & Redman - Blackout - mialem ta plyte rowniez na wosku , to byl jeszcze okres mojej elo dj-ki , razem z kolega kupowalismy plyty gram. na spolke i dzielilismy sie trackami , pamietam jak szumialy strasznie poczatki i co lepsze urywki z moich trackow od skreczowania - poprostu ta plyte wpasowywalo sie w kazdy set :) ehhh stare dobre czasy :rolleyes:

Athletic Mic League ( Sweats and Kicks, Jungle Gym Jungle , Isolation) - niepotrafie zdecydowac ktora plyte wybrac , wszystkie chodza bez przewijania , no i coz w przypadku AML glupio sie przyznac albo raczej trzeba ze to Wy mi wskazaliscie ten team o ktorym wczesniej nie slyszalem

Polskie albumy na swego czasu wiecznym loopie to w skrocie :

Kaliber 44 - 3.44

Paktofonika - Kinematografia

Oboz Ta - Oboz Ta

O.S.T.R - wszystkie albumy

ehhh :wink: z wieloma plytami kojarza sie swietne wspomnienia , pozdro

Edytowane przez thical

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi