JROX Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ale jaj sobie robią :lol2: B Real był najlepszy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 new shit :rolleyes: VA-Urban Randb Volume 2 VA-Hot Flava Volume 5 Bootleg VA-Hot Flava Volume 4 Bootleg VA-Fat Wax Volume 35 Bootleg VA-Fat Wax Volume 34 Bootleg VA-Late And Tricksta-Hustlers Ballers Shotcallers VA-Khrysis On The Boards With The Heat Vol. 1 VA-Hot Flava 6-HOTFLAVA006 VA-Hired Gunz Presents-New York Export VA-Habbo Best of Black Music and Hip Hop Soul Position-Hand Me Downs Brownside-The Take Over Luni Coleone and Hollow Tip-Still Wanted Playalitical-Code Green Beyond-The Redaration Promoe-Song Of Joy-Limited Edition DL Incognito-Organic Music for A Digital World VA-Refix Anthems Vol 1-RA001-12 G Committee-Off The Block Vol.2 Shawt-Da South Tsunami Liquid Blasted - Kremlincore Pitbull and Pretty Ricky-Everybody Get Up Bw Toma English And Too Many Cooks-Live And Direct Kashmere-Playing With Fire Verbal Threat-Reality Check Self Scientific-Tears Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Nie liczy się ilość, tylko jakość B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 nie przesluchales nic z tego pewnie :P wiec jak mozesz sie wypowiadac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Był ktoś na rbk w wwie? Jak dla mnie to ostra zabraklo ;] No i miala byc jeszcze morwa a nie bylo <_< Ale generalnie calkiem fajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Bylem w poznaniu. Skoro w wawie nie bylo ostrego, to wlasciwie koncertu nie bylo.. :D Jak mozesz to napisz cos wiecej (moje wrazenia po koncercie sa jakies 2,3 strony wczesniej)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Moje wrażenia są podobne do twoich, tylko u mnie nie bylo tego co u Ciebie najlepsze :) Najpierw było Bez Cenzury, postałem 10min i stwierdziłem że lepiej iść na browar, bo słyszałem jedynie bełkot z którego dało się wyłapać co 20 słowo. Dalej było WWO, występ całkiem przyjemny, Sokół reprezentuje dość wysoki poziom, z Jędkerem trochę gorzej. Wspólnie z publicznością odśpiewali najlepsze kawałki jak również np "a melanż trwa" i wszyscy się dobrze bawili ;] Po WWO była Molesta i Hemp Gru. Kontakt z publicznością raczej średni ale nie było tragedii. Morwa nie dotarła więc to by było na tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 A za 3 tygodnie w Gdyni... Kanye West (zobaczymy..), Pharell (zawiodlem sie na jego solowej plycie) i... The Streets! Wlasciwie tylko dla Skinnera moglbym na to jechac. Mam nadzieje, ze poziom techniczny bedzie wystarczajacy... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Czytajac sobie najnowszy wywiad na rawrap z dj-em 20Syl natknalem sie na grupe dj-i mi nie znana dla innych napewno bardzo znana C2C. Wygrali 3 razy z rzedu DMC. SA PRZESAMOWICI uzywaja gramofonow jako instrumentow , jeden np. skreczuje trabka , drugi bassem , 3ci perkusja a jeszcze inny jakims wokalem i calosc da sie slyszec jakby grala kapela jezzowa. NIESAMOWITE !! Dla tych ktorzy nie slyszeli tych panow koniecznie wejdzcie na ich myspace sa 4 kawalki do odsluchu. http://www.myspace.com/c2cdjs a pierwszy kawalek C2C dmc 2005 zabija :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 uzywaja gramofonow jako instrumentow , jeden np. skreczuje trabka , drugi bassem , 3ci perkusja a jeszcze inny jakims wokalem i calosc da sie slyszec jakby grala kapelaStary motyw, pierwsi tak robili Incredible Scratch Pinklz. Ja lubię z turntablismu Mix Master Mike / Qbert / Craze http://video.google.com/videoplay?docid=63...5338&q=dj+craze :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Stary motyw, pierwsi tak robili Incredible Scratch Pinklz. Ja lubię z turntablismu Mix Master Mike / Qbert / Craze http://video.google.com/videoplay?docid=63...5338&q=dj+craze :oops: Chcialem zwrocic tylko na nich uwage bo sa swietni. Sam swego czasu bawilem sie w dj-ke az mi sie znudzilo i qbert byl moja inspiracja :) , a czolowka to napewno to co mowisz Invisibl Scratch Piklz , X-Ecutioners , Beat Junkies no i ofkoz Mike i Craze i jeszcze kilku... Mam pytanko zna ktos plytke ? Hocus Pocus - 73 Touches I moglby mi polecic jakas anglojezyczna plytke (ekipy/wokalisty) na takich melodyjnych bitach jak w calej tej plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Thical - ci kolesie sa zaje%%%i! C2C... posluchaj kawalka "Hiphop Turtablism Best Scratch c2C Coup De Cross Dmc World Final 2004" ;) - wymiata. To co wedlug mnie jest u nich swieze, to ze wiekszy nacisk klada na sama kompozycje utworu, niz po prostu na scratche... Zeby gdzies ich plytke pelna dostac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) O tak, to ma wielkie znaczenie czy ktoś jest świeży. W tej chwili na mistrzostwach świata samo scratchowanie schodzi na dalszy plan, liczy się raczej porządny beat jungling, zaskakujące połaczenia. Wiadomo że jest oldschool, taki jak Mix Master Mike - ale szczerze mówiąc, da się tego posłuchać raz na jakiś czas, bo po paru dniach staje się to nużące i denerwujące. Mogę wam zaraz wrzucić na ftp najlepszą rutynę jaką DJ Craze zrobił, i jest to moim zdaniem jedna z najlepszych jaka kiedykolwiek powstała... dopracowana w każdej sekundzie... chcecie? ;> BTW Roots Manuva jest ciekawy ;X DJ Craze Showcase - mix master scratch - video około 90MB poszukajcie... B) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Wie ktoś gdzie znajde więcej kawałków C2C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Wie ktoś gdzie znajde więcej kawałków C2C? Pewnie tu byles ? http://www.onandon-records.com/c2c-sounds.php niestety wiekszasc w .ram , a tak ogolnie ciezko cos od nich dostac , smiga gdzie niegdzie :wink: esential mix z 2005 ktory zajmuje ponad 100mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Byłem tam. niestety wiekszasc w .ram Ważne że da się przesłuchać ;] a tak ogolnie ciezko cos od nich dostac , smiga gdzie niegdzie ;) esential mix z 2005 ktory zajmuje ponad 100mb Muszę się rozejżeć ;) ___________________ Odświerzyłem strone i mi dodało o tego posta drugi raz to samo :blink: Edytowane 25 Czerwca 2006 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Testowal ktos juz nowego tedeusza ? Btw polecam dissy plomien 81/nowator vs tede -> click niezla polewka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 o plycie pisalem w skrocie juz wczesniej , imo beznadziejna co do dissow , poczatkowo mialem to gdzies ale jak uslyszalem ze Nowatur cos nagral to musialem sprawdzic no i niezawiodlem sie , chlopak jest zalosny ale beka z niego jest dobra (choc T kreska D kreska F kreska mu sie udalo) , diss plomienia nie najgorszy , tede na plomien tez bez wiekszej lipy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 o plycie pisalem w skrocie juz wczesniej , imo beznadziejna co do dissow , poczatkowo mialem to gdzies ale jak uslyszalem ze Nowatur cos nagral to musialem sprawdzic no i niezawiodlem sie , chlopak jest zalosny ale beka z niego jest dobra (choc T kreska D kreska F kreska mu sie udalo) , diss plomienia nie najgorszy , tede na plomien tez bez wiekszej lipy. Faktycznie, przegapilem Twoja opinie. Odsluchalem kilka kawalkow ze strony WJ i chyba nie bede tego dalej sprawdzal. ;] Co do dissow to p81>tede>... (otchlan) nowotwor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ostatnio przesluchalem 2 dobre plytki : Pierwsza z nich to : Sivion - Spring Of The Songbird Musialem sie do tej plyty przekonac , i dopiero kilkukrotne przesluchanie jej utwierdzilo mnie ze jest warta polecenia , choc "wiele" osob uwaza ta plytke za plyte tego roku jak dotychczas. Jak bym mial wybrac najlepszy imo kawalek z tej plyty bylby to zdecydowanie "Walk With Me" ktore to zreszta mozecie wpierw wysluchac na jego myspace : http://www.myspace.com/sivion Druga plytka natomiast jakos szybciej mi wpadla w ucho : Strange Fruit Project - The Healing Niewiem poprostu lubie takie plytki jak ta , moze dla tego ze stawiam bardziej na beaty i flow niz na sam text ze wzgledu na srednia znajomosc j.ang , choc zapewne nie jest ta plyta pod wzgledem textow slaba , poprostu przykuly mnie odrazu do niej kawalki takie jak "get live ft. erykah badu prd. illmind" moj zdecydowany faworyt na plycie. 2 kawalki z plyty do przesluchania na myspace : http://www.myspace.com/strangefruitproject pozdro i moze jest jeszcze ktos co nie slyszal tych plytek a lubi produkcje od Lightheaded czy innych znakomitych producentow jak Illmind, 9th Wonder czy Nicolay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 nie wiem czemu ale właśnie słucham Gutek - Tysiąc lat i jakoś mi wchodzi :) nawet całkiem fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A ja musze sie przyznac, ze sie mocno na Psalm One zawiodlem. Premiera plytki byla odkladana chyba z dwa razy, wydana pod szyldem Rhymesayers (moj ulubiony label :] ) no i jednak spodziewalem sie zcegos lepszego (czyt. bardziej trafiajacego w moj gust). Gdyby bylo wiecej takich kawalkow jak Rap Star to by bylo naprawde miodzio :] . Nowa plytka Jurrasic 5 naprawde niezla, singielek Kashmere Playing with Fire bardzo udany (co prawda musialem sie do niego troche przekonac ale teraz mi sie bardzo podoba :) ), Backpackers Liberatorz'ow i Fat Lip'a tak samo (chociaz tego nie trzeba nikomu polecac), teraz jestem w trakcie przesluchiwania J-Essential - Full Capacity sie zapowiada naprawde przyjemnie :] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Rowniez mi sie niepodoba Psalm One ale w przeciwienstwie do Jin-a "Rap Star" juz wogole mi nie podchodzi :-| Nowe Jurassic jeszcze nie sluchalem bo czekam na US Retail - choc niewiem wsumie czy bedzie sie czyms roznic od Japan ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Rowniez mi sie niepodoba Psalm One ale w przeciwienstwie do Jin-a "Rap Star" juz wogole mi nie podchodzi :-| Nowe Jurassic jeszcze nie sluchalem bo czekam na US Retail - choc niewiem wsumie czy bedzie sie czyms roznic od Japan ? o czym ty piszesz jeszcze nie ma zadnego retaila tego albumu :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Nowe Jurassic 5 jest IMO idealne. Zdecydowanie lepsza plytka niz Power In Numbers - nie zawiodlem sie na chlopakach. Dobrze, ze chociaz oni (no i De La Soul) nie poszli w strone w jaka poszlo niestety Black Eyed Peas (kiedys bardzo ich cenilem, ale J5 i tak zawsze bylo lepsze ;)), tylko zostali przy starym dobrym old school'u.. Oby wiecej takich plyt. Edytowane 4 Lipca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 o czym ty piszesz jeszcze nie ma zadnego retaila tego albumu :razz: No a to co "biega" to nie jest wydane wlasnie w Japoni ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 No a to co "biega" to nie jest wydane wlasnie w Japoni ?nie jest :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Tak sobie ostatnio myslalem o plytach ktore swego czasu non stop katowalem i to bez opcji przewin , i doszedlem do wniosku ze jakbym mial wybrac 3 plyty ktore chyba najdluzej meczylem to beda to : Da Bush Babees - Gravity - sam niewiem kto mnie skierowal do tej plyty , byl to okres fascynacji ATCQ i Mos Def miedzyinnymi i moze poprostu jakos na nia wpadlem szukajac podobnych klimatow. Method Man & Redman - Blackout - mialem ta plyte rowniez na wosku , to byl jeszcze okres mojej elo dj-ki , razem z kolega kupowalismy plyty gram. na spolke i dzielilismy sie trackami , pamietam jak szumialy strasznie poczatki i co lepsze urywki z moich trackow od skreczowania - poprostu ta plyte wpasowywalo sie w kazdy set :) ehhh stare dobre czasy :rolleyes: Athletic Mic League ( Sweats and Kicks, Jungle Gym Jungle , Isolation) - niepotrafie zdecydowac ktora plyte wybrac , wszystkie chodza bez przewijania , no i coz w przypadku AML glupio sie przyznac albo raczej trzeba ze to Wy mi wskazaliscie ten team o ktorym wczesniej nie slyszalem Polskie albumy na swego czasu wiecznym loopie to w skrocie : Kaliber 44 - 3.44 Paktofonika - Kinematografia Oboz Ta - Oboz Ta O.S.T.R - wszystkie albumy ehhh :wink: z wieloma plytami kojarza sie swietne wspomnienia , pozdro Edytowane 5 Lipca 2006 przez thical Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Hmm.... Ja męczyłem niemiłosiernie 1. Snoop Doggy Dogg - Doggystyle 2. Common Sense - Ressurection 3. Redman - Whut Thee Album No i instrumentalny DJ Shadow - Endtroducing (przez 2 miesiące do snu :rolleyes: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A ja męczyłem i męcze ;] O.S.T.R -7 Cypress Hilla - Wszystkie Red&Meth - Blackout, How High DMX - Grand Champ GZA&DJ Muggs - Grandmasters No i pare innych. A ostatnio Dredsquad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...