Shakell Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Słyszał ktoś kiedyś o czymś takim jak trek life? Bo mogę mieć ale nie wiem czy się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 ja nie lubie tego goscia :lol2: , tru life tez nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Cos kiepsko nowa plyta snoopa sie zapowiada :lol: http://ebms.vo.llnwd.net/o2/ebroadcasters/...altalk_256k.mov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Ciagle temat spada nic sie tu ostatnio nie dzieje - szkoda , wiec moze ja zaczne i polece kilka ostatnich plytek : Exile - Dirty Science Dj/Producent z Emanon zgarnal na swoja plytke miedzyinnymi Aloe Blacc(drugi czlonek Emanon) , Slum Village, MED, OH NO, Trek Life http://www.myspace.com/alexile Wade Waters - Return Of The Kings naprawde niezly mixtape http://www.myspace.com/wadewaters NowOn - Eye Level moj faworyt / grupa składająca się z: X Lives'ai Jax'a z Funktelligence oraz najlepiej tnacego sample :) Haircut'a z Athletic Mic League , dodatkowo na poszczegolnych kawalkach znalezli sie inni ludzie z AML tacy jak Buff1 , Sonny Star i Texture http://www.myspace.com/nowon dodatkowo jak wam sie podoba nowe Boot Camp Clik czy The Roots ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Muzyka dla muzyki. Wykonawca dla odbiorcy.... Ja wciąż nie rozumiem. A może dlatego non stop spada? A mnie się wydawało że hip hopu słucha dużo ludzi. Tylko, że jedni słuchają hip hopu a drudzy myślą że słuchają hip hopu. Edytowane 14 Lipca 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Tylko, że jedni słuchają hip hopu a drudzy myślą że słuchają hip hopu.Słucha się rapu a nie hiphopu. Edit omg chyba nie zrozumiales... hiphop to nie jest gatunek muzyki :mur: Edytowane 14 Lipca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Słucha się rapu a nie hiphopu. W tym tkwi szczegół. Że właśnie tylko słucha... Edytowane 14 Lipca 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Hiphop to kultura (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Hiphop to kultura (?)Yep. http://video.google.pl/videoplay?docid=221...4&q=krs+one http://video.google.pl/videoplay?docid=-76...1&q=krs+one Wykład eksperta na ten temat B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 To jak juz jestes taki wyedukowany, powiedz czemu wszedzie gdzie mozna zdobyc muzyke w mniej legalny sposob jest podzial na rap i hip-hop? (dalej, sprawdz dzisiejsza definicje backpacker'a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 jest podzial na rap i hip-hop?Chciałbym kupić "adidasy". Głupio się przyjęło, i tak zostało. "Rap is something you do. Hiphop is something you live!" I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Ta, i tyle :] I teraz chodz i kazdego poprawiaj, ze hip hopu sie nie slucha, tylko rap :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Jak dla mnie jest to troche bardziej skomplikowane. No bo jezeli powiedziec ze Rap jest tym czego slucham, to sie nie do konca moge zgodzic. Czesto zapuszczam sobie plyte instrumentalna i raczej Rapem tego nazwac nie mozna. Dlatego uwazam, ze slucham muzki Hip-Hop'owej (Rap, podklady, DJ'e). Ponadto utarlo mi sie jakos w wyobrazni, ze Rap jest zwiazany bardziej z "ciemna strona" (np. Bez Cenzury, Game, Ice Cube, itp.) podczas gdy Hip-Hop jako muzyka utozsamia mi sie sama przez siebie np. z Jurassic 5 (czy to rap?). Wiadomo, ze HH to kultura, jednak nawet pod wzgledem strikte muzycznym nie ogranicza sie do Rapu.. Rap to tylko dzwiekowy maly wycinek Hip Hopu. IMO oczywiscie. ;) Edytowane 15 Lipca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Dlatego uwazam, ze slucham muzki Hip-Hop'owejZauważ, określenie "muzyka hiphopowa" jest o wiele bardziej trafne niż sam "hiphop". Jeśli nie ma MC to jest to "instrumentalny hiphop" tzn. np. DJ Shadow/DJ Krush itp. Nazywanie wszystkiego wokół hiphopem jest moim zdaniem bez sensu, przypuszczam że 95% ludzi nazywa rap hiphopem, bo tak się jakoś przyjęło. Wiadomo, ze HH to kultura, jednak nawet pod wzgledem strikte muzycznym nie ogranicza sie do RapuNo aż tak dużo tego chyba nie ma... Rap, instrumentalny hh, turntablism, freestyle... więcej mi do głowy nie przychodzi. EDIT Zresztą, nadużywanych terminów jest więcej. Nie każdy raper to MC, nie każdy tancerz to B-boy, nie każdy "DJ" to DJ. Edytowane 15 Lipca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Słucha się rapu a nie hiphopu. ...Jeśli nie ma MC to jest to "instrumentalny hiphop" tzn. np. DJ Shadow/DJ Krush itp... A wiec jednak mozna sluchac hiphopu? Jak by nie bylo najpierw HipHop okreslal gatunek muzyczny, pozniej stworzono z tego kulture. Problem polega na tym, ze owe pojecia ktos chcial na sile zdefiniowac, po co? Nie mam pojecia. Jest HH spiewany, instrumentalny, mowiony wiec stwierdzenie ze mozna sluchac HipHopu jest jak najbardziej trafne. 1. Rap is talking in rhyme to the rhythm of a beat. 2. Hip-hop is a culture, a way of life for a society of people who identify, love, and cherish rap, break dancing, DJing, and graffiti. Ani KRS ani Kurtis, w swoich bardzo podobnych definicjach nie mowia ze slowem HipHop nie mozna okreslic muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 A zamawiał ktoś z was może te kolekcjonerskie wydania "Szybki Szmal Mixtape 2005" z www.szybkiszmal.com? Interesuje mnie czas realizacji itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ciag dalszy Tede vs P81, moze ktos jeszcze nie slyszal. ;] Tede - 3 korony P81 - Knebel w pysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Tede wygrał. Nie lubie tego typka, ale on nawet na freestyle'u by z nimi wygrał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nie moge znalezc zadnego infa wiec pytam: Czy nowa płytka DMX (Year Of The Dog...Again) oficjalnie juz wyszła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 1 sierpnia wyszła, jest... taka sobie, nie licząc tytułowego wałka który powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) czas odswiezyc ten temat :lol2: troche nowosci: Prince Po-Pretty Black Jin The Emcee-100 Grand Jin VA-B.G. And Flame Ent. Presents-Play It How It Go Collection Dukedagod Presents 40 Cal.-Broken Safety J-Dub-Primary Objective Hynch-The Fire And The Flood M.O.P-Ghetto Warfare Ta Smallz-Having My Way Triple Helix-Building Blocks Acid Reign-Time And Change C-Bo-Money To Burn Supreme-The Son Of Mary The Street LP Joe Serious-Serious Business Cronite - Pariah Shabaam Sahdeeq And DJ Revolution-Strategize Defari-Street Music Eddie Deville and Max Minelli-Prescription VA-The Game Presents-The Black Wall Street Journal Volume 1 MC Rentz-Atrophy hmmm , nikt tu juz nie zaglada , inne tematy o muzie maja po kilkadziesiat stron a tu pustki Fulani-Wake Up Call-for the Revolutionary Generations VA-Urban Express 682Y DJ Quik-Born And Raised In Compton-The Greatest Hits VA-Stones Throw Presents 10 Years-Promo-2006-UKP Willie Gee-Deal With It VA-DJ Moe1 Presents-The Chosen One Vol. 14 Trunk Boiz-Gorilla-N-D-Trunk VA-DJ Envy And Tapemasters Inc.-Purple Codeine 8 (Hosted By The Clipse) VA-DJ Kool Kid D-Block And Team Arliss-From The Bar To The Yard Cesar Comanche-Wooden Nickels Revisited Public Enemy-Bring that Beat Back the Remix Project VA-Rap Heavyweights-(Bootleg)- K.B.-Live From Tha Dec (Hosted By DJ Funky) Midwest Zero-Re-Born DJ Shadow-The Outsider VA-Living Legends-Legendary Music Volume 1 VA-Funkymix 99 Lazy J-Still On Fire VA-Rat Pack 05-2005 VA-DJ White Owl Presents 50 Cent Rare Freestyles Unreleased Tracks Classics and New Exclusives Fokis-More Than One Way Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Odpowiedź jest tylko jedna: Mało ludzi SŁUCHA rap'u i nie dziwie się bo jak można słuchać czegoś co nie jest kierowane do nich, wywodzi się z innej kultury i obyczajów! Czyżby tak? Popatrzeć wystarczy na cały toipc i co: Dyskusja 6 może (paru więcej) osób. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) M.O.P - nie moge sie doczekac kiedy plytka trafi w moje łapki hehe-ale myslalem ze to ma wyjsc pod okiem g-unit gdzies poczatkiem 2007 ?? a wczesniej mial byc lloyd b.(wrzesien) young buck-(pazdz.) Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Odpowiedź jest tylko jedna: Mało ludzi SŁUCHA rap'u i nie dziwie się bo jak można słuchać czegoś co nie jest kierowane do nich, wywodzi się z innej kultury i obyczajów! Czyżby tak? Popatrzeć wystarczy na cały toipc i co: Dyskusja 6 może (paru więcej) osób. ta kultura teraz jest miedzynarodowa , wejdz na byle jakie amerykanskie forum znajdziesz tam mase europejczykow , azjatow i kogo tylko chcesz i wszyscy ze soba zyja w zgodzie , wedlug mnie wiele ludzi w kraju slucha tej muzyki ale tylko jednostki ja rozumieja , ja sie dziwie np jak mozna sluchac rocka przeciez on tez wywodzi sie z innej kultury i obyczajow :razz: kazdy slucha tego z czym sie utozsamia ale w zadnym innym gatunku nie znajdziesz takiej mnogosci tematow jaka oferuje rap i nie mowie tu o hu.. steczkowym polskim syfie bo to trudno nazwac muzyka :lol2: zreszta rozmowe na ten temat moglibysmy prowadzic do konca swiata muzyka nie ma koloru nowy stuff : Chino XL-Warning (Hosted By King Tech VA-Johnny Boy Presents-Gangs of Las Vegas T.I.-Why You Wanna Sidcar Da Skeleton-Systematic Xianex-Dapper D The One Sabotage-Release Me Game Insane-Brainstorn Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Moglbys tripsta nie zamieszczac singli? A tak swoja droga skoro wymieniasz (w sumie to dzieki, bo nie musze szperac) nowosci, to moze bys sie pokusil o kilka slow komentarza po przesluchaniu? Ja na razie jestem po nowym mixtapie The Game (cienizna - jakie to sie robi monotonne) i Ghostface Killah - Fishscale (bardzo dobra, ale jeszcze za malo razy ja przesluchalem). Z tego co wymieniles to na pewno musze dorwac nowego DJ Shadow'a i J-Dub. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 musze dorwac nowego DJ Shadow'aDno totalne, to już nie jest Shadow którego znaliśmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Moglbys tripsta nie zamieszczac singli? A tak swoja droga skoro wymieniasz (w sumie to dzieki, bo nie musze szperac) nowosci, to moze bys sie pokusil o kilka slow komentarza po przesluchaniu? Ja na razie jestem po nowym mixtapie The Game (cienizna - jakie to sie robi monotonne) i Ghostface Killah - Fishscale (bardzo dobra, ale jeszcze za malo razy ja przesluchalem). Z tego co wymieniles to na pewno musze dorwac nowego DJ Shadow'a i J-Dub. nie zamieszczam singli tylko albumy i mixtape'y , chyba ze cos zamiescilem przypadkowo a swoja droga pokaz mi gdzie zamiescilem singiel new shit : VA-Rock The Bells-Bootleg-2006 DJ Venom-Raise The Volume 3 VA-Deziak Entertainment Presents The Kuku Mixtape Jack Flash-Calm Before The Storm VA-DJ Capone-Summer Time Shootout Snapper-The Sequel VA-DJ Chuck T-Sexxxplicit Vol.20 (Hosted_By_Urban_Mystic) VA-DJ Chuck T-Down South Slangin (Rick Ross Vs. Yung Joc) VA-DJ Chuck T-Down South Slangin Vol. 28 (Hosted By David Banner) VA-Ape Blends Vol.11 Spittage-From the Ave to the Ave VA-8 Ball And Montana Trax-The Boy Somethin Great VA-Pass it Presenterer-the Omen 2 Skits and Lost Hits Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Rowniez podpisuje sie , jak ktos cos przesluchal z nowosci i stwierdzi ze to dobry shit , niech pokusi sie o kilka slow recenzji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 kazdy ma inny gust i to co jednemu sie podoba dla innego jest badziewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 "ta kultura teraz jest miedzynarodowa , wejdz na byle jakie amerykanskie forum znajdziesz tam mase europejczykow , azjatow i kogo tylko chcesz i wszyscy ze soba zyja w zgodzie , wedlug mnie wiele ludzi w kraju slucha tej muzyki ale tylko jednostki ja rozumieja , ja sie dziwie np jak mozna sluchac rocka przeciez on tez wywodzi sie z innej kultury i obyczajow kazdy slucha tego z czym sie utozsamia ale w zadnym innym gatunku nie znajdziesz takiej mnogosci tematow jaka oferuje rap i nie mowie tu o hu.. steczkowym polskim syfie bo to trudno nazwac muzyka zreszta rozmowe na ten temat moglibysmy prowadzic do konca swiata muzyka nie ma koloru" Moglbys Tripsta powiedziec jak rozumiesz rap????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...