thical Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 swietny gosc , sporo sampli ethnicznych i jakby filmowych , wogole bardzo artystyczna plyta sie zapowiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Album "Detox" Dr. Dre ujrzy kiedykolwiek swiatło dzienne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 moze kiedys :lol2: , jak dre zbierze wszystkich ghostwriterow aby napisali mu teksty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Czy według was składy tworzące w np. NYC (ogólnie East Coast) takie jak np. Public Enemy, NAS, Mobb Deep, Kool G Rap to a) hardcore hip-hop b) gangsta rap Bo się kłócę że odpowiedź A jest prawidłowa, a mi jakieś packi zarzucają że niby B. Według was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Y w ogóle nie rozumiem :) Chyba oczywistym jest, że jedne składy tworzą gangsta rap jedne hardcore rap a jeszcze inne [ciach!]o- nie rap (50cent..) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Chodzi o wyraźny podział hiphopu o tematyce gangsterskiej na a) gangsta rap znany z west coast b) hardcore hip hop znany z nowego jorku bo mi wmawiają że wszystkie sklady z nowego jorku graja gangsta rap, a nie hardcore rap V__V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Eh poraz kolejny Ci mówię, że to tylko zależy od wykonawcy :) Chociaż masz rację można powiedzieć, że gangsta rap przeważa na wybrzeżu zachodnim a hardcore na wschodnim. Ale nadal zależy to od wykonawcy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Eh poraz kolejny Ci mówię, że to tylko zależy od wykonawcy :) Chociaż masz rację można powiedzieć, że gangsta rap przeważa na wybrzeżu zachodnim a hardcore na wschodnim. Ale nadal zależy to od wykonawcy. :)Ta, ale oni wmawiają mi że nie ma czegoś takiego jak hardcore rap, i Kool G Rap, BDP, NAS, Mobb Deep to wszystko gangsta rap i to ja się nie znam i wymyślam jakąś nienormalną terminologię V__V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/East_Coast_hip_hop moze to ci cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) W wikipedi wyraźnie jest podzał na http://en.wikipedia.org/wiki/Gangsta_rap http://en.wikipedia.org/wiki/Hardcore_rap Ale to oczywiście nie jest wiarygodne źródło :lol: Teraz się znowu zacznie, bo śmiałem zauważyć że C-Murder i Master P to nie gangsta rap, tylko dirty south rap (co też znowu znajduje swoje odbicie w wikipedii). :lol: EDIT kawałek nowego NASa ;D http://audio.rapgra.com/nas-hip-hop_is_dead-snippet.mp3 kozak ;X Edytowane 30 Października 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 a co za roznica czy to gangsta rap czy hardcore po co to rozkminiac? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 a co za roznica czy to gangsta rap czy hardcore po co to rozkminiac? :-PNo ja uważam że jest rap, i tyle. Natomiast pewne miejsca pochodzenia i pewną specyfikę trzeba podkreślić terminami np. gangsta rap, hardcore rap, dirty south, g-funk itp. Ale, uważam że nazywanie wykonawców z NY gangsta raperami jest zdziebko nie na miejscu <_< w NY gra się hardcore rap (pewna część oczywiście, a nie wszyscy) i tyle! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Nie mozna w przypadku zadnego regionu usa szufladkowac wszystkich rapperow to danego typu rapu bo wiadomo przeciez ze nie wszyscy z la tworza gangsta rap i nie wszyscy z ny tworza hardcore, wszedzie zajda sie przedstawiciele undergroundu, odskulu itd. Edytowane 31 Października 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 sprawdzcie to gosc jest nie samowity http://www.youtube.com/watch?v=rP3qL4UG1TI&NR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=ZanEzS0FUYc A gośc faktycznie jest mocny, mógłby dzwonić i załatwiać przez telefon sporo rzeczy :lol2: EDIT BTW to jak wam się podoba "hip hop is dead" ? Bo jak dla mnie nowy Nas będzie wymiatał ;X Edytowane 4 Listopada 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 narazie nam sie nie podoba, bo jeszcze go nie ma :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 narazie nam sie nie podoba, bo jeszcze go nie ma :-PSingiel już jest ;X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Dobry ten gosciu od thicala. :lol2: Tutaj tez cos smiesznego, daje tutaj, bo to ta tematyka w koncu, az sie poplakalem ze smiechu - http://www.maxior.pl/?p=index&id=33972&0 . Ostatnio w rv w programie rap komora czy tam pakamera :lol2: cos slyszalem o horror hip-hopie czy jakos tak, moze ktos przedstawic cos na ten temat, bo w necie malo info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) bo zle szukasz , szukaj horrocore rap , a najlepiej przesluchaj season of da siccness , klasyczna plyte krola horrorcore a raczej ripgut cannibal rap brotha lynch hung'a , x-raided , posluchaj sobie tez eklypssa z doomsday productions a najlepiej ich plyte doomsday productions - filthy , potem mozesz posluchac the flatlinerz - u.s.a (under satan's authority) , starego eshama i natas , ganksta nipa , simken heights , l.u cipha , project deadman , halfbreed , bob e nite'a , lo key'a , mars'a , dre dog'a , insane poetry , starego redrum'a , q-strange , bloodshot'a , ice pick'a itp tego jest bardzo duzo Edytowane 13 Listopada 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 tripsta zapomniałeś o najważniejszych.... GraveDiggaz czyli pionierach horrorcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Talib Kweli jednak dopiero w przyszlym roku... ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Talib Kweli jednak dopiero w przyszlym roku... ;(No właśnie miałem to samo dzisiaj pisać :| January 2007 :| Za to coraz bliżej nowego nasa ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) tripsta zapomniałeś o najważniejszych.... GraveDiggaz czyli pionierach horrorcore nie zapomnialem o nich , pominelem ich , raz wszyscy ich znaja , dwa oni nie sa pionierami horrocore , the flatlinerz od ktorych pochodzi nazwa horrorcore jak i grave diggaz nie byli pierwsi , wiec jak mozesz ich nazwac pionierami ? insane poetry , esham i natas , ganksta nip jak i wczesni geto boys nie wspominajac o brotha lynch hungu byli na lata przed nimi , to sa pionierzy horrorcore a nie grave diggaz :P Edytowane 13 Listopada 2006 przez tripsta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nowy The Game - kozak, nowy Snoop Dogg - kozak. B-) Tego się można było spodziewać B-) Ja i tak NYC wolę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 po 1-razowym przesluchania bardziej przypadla mi do gustu plyta snoop dogga od jay-z teraz fat joe w trakcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Snoop Dogg - Gangbangin' 101 (Feat. The Game) syci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 a przypadkiem Jay-Z i Snoop nie wychodza za tydzien? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Nowy Snoop całkiem spoko, sporo ciekawych gości (stevie wonder :D- utwór z jego udziałem wymiata). Płyta bardzo różnorodna - od westside'owych chilloutowych kawałków po dosc ciezkie bity ;] Nowy Jay też całkiem całkiem, spodziewałem się czegoś gorszego, a przyjemnie się słucha mimo tego że za Jay'em nie przepadam. 4 bity Dre na płycie aczkolwiek imo nie jakieś wybitne. Teraz będziemy na Detox czekać jeszcze pare lat bo Dre sprzedał wszystkie bity :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ripsta nie wierze, że nie zrozumiałeś, że miałem na myśli to, że GD była poprostu najbardziej znaną grupą reprezentującą horrorcore i to dzięki nim ten nurt przeniknął do mediów. Właściwie to szkoda mi najbardziej jednej rzeczy... może się powtarzam ale R.I.P TooPoetic był w moim mniemaniu zdecydowanie najmocniejszym ogniwem tej grupy. Niesamowicie charakterystyczny głos i flow.. Poprostu był niesamowity. Kolejny stracony talent obok Eazy'ego-E, 2Pac'a, Big L'a, Notoriousa i ODB. Wiem wiem, że oprócz Big L'a wszyscy pokazali co naprawdę potrafią ale kto by nie chciał usłyszeć jakiegoś nowego kawałka 2paca czy pełnego starego Wu tangu a miast tego dostajemy jakieś odgrzewany kotlet robiony dla kasy. (mowa o 2pacu ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 W pierwszym tygodniu 734,139 egzeplarzy nowej płytki Game'a sie rozeszło.. Impnujacy wynik.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...