TeLe Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 LaikIke1 - Level Up (prod. Bob Air) http://rapidshare.com/files/177903237/Laik..._Air__.mp3.html jak dla mnie kawalek roku 2008. "plyne z bitem jak chce, robie rap - spie.rdalaj" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^goku^ Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Eldo - Nie pytaj o nią - Eldo robi dobry rap w swoim specyficznym stylu. Nie zawiódł mnie ani trochę nowym albumem. Praktycznie wszystkie kawałki to refleksje nad życiem jak zwykle ubrane w genialną lirykę. Płyta jest w 100% warta tych kilku złotych. Rychu Peja SoLUfka - Styl Życia G'N.O.J.A - Rycho chce być chyba trochę bardziej amerykański... Czy wyszło mu to na dobre? Tak średnio... Przesłuchać idzie. Podobają mi się bity na tym albumie, tylko szkoda, że Peja ogólnie nie włada flow najwyższych lotów i nie bardzo mu idzie wchodzenie pod bit. Tematyka jak to zawsze - bieda, bieda, dorobiłem się i j***ć tych co mi zazdroszczą. Jedno co mnie bardzo dziwi i razi (tym bardziej, że jestem na to szczególnie uczulony) to słowo 'solówka' napisana językiem gorących gimnazjalistek... Firma - Przeciw ku****wu i upadkowi zasad - ehh... Nie skończyłem słuchać płyty do końca. O ile tytułowy kawałek z Hemp Gru jako tako daje radę to reszta jest w stylu Firmy, czyli do d.... Jeżeli chodzi o taki stricte uliczny rap to o wiele bardziej lepszy jest wyżej wymieniony Rycho. T.I. - Paper Trail - Dobrze się słucha, lekko i przyjemnie, ale niestety krążek jest trochę komercyjny. Featuring Rihanny i sampel od chłopaków z O-Zone na jednym tracku powalił mnie :lol:. PTP - Ulice tego słuchają - Polski crank... Nie, nie, nie i jeszcze raz NIE! Jak dla mnie ta płyta to jedno z większym nieporozumień roku. Tyle jeżeli chodzi o oceny. Małe info dla tych co jeszcze się nie zorientowali. Otóż, nasz kochany Adaś z Łodzi szykuje nowy album ;). 27 lutego ukaże się jubileuszowy, dziesiąty album O.S.T.R. zatytułowany „O.C.B.”. Już w ten piątek w Radio Asfalt (www.asfalt.pl) premiera internetowego singla „Po drodze do nieba” promującego album. Na płycie jak zwykle DJ Haem oraz goście z USA: Keith Murray, Beneficence (solowa płyta na bitach O.S.T.R. jeszcze w tym roku), Main Flow, Kaze, Torae, a także raper, którego featuring póki co pozostanie tajemnicą. Źródło: Asfalt.pl Zapomniałbym jeszcze. Na stronie AsfaltRecords oprócz powyższej zapowiedzi do pobrania, całkowicie za darmo jest "Asfalt Records 2008 Official Mixtape by DJ Haem" ;). Na koniec: STATIK SELEKTAH - Get Out The Way (feat Bun B & Cory Mo) http://www.youtube.com/watch?v=D96uRU-5IKA Sky Balla - Direct Connect (produkcją zajął się nasz rodak, Matheo ;)) http://www.youtube.com/watch?v=RCWDUfc7twA Pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez ^goku^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Witam Panów Melomanów :) Czy moglibyście polecić jakiś damski wokal w stylu Rihanny, Ciary czy Destiny's Child? I również z innej beczki, czyli Britney Spears i Avril Lavigne? Wiem, że to bardziej pop, ale precyzyjniejszego tematu nie znalazłem ;] Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Coś ze staroci co można słuchać w kółko :roll: http://www.youtube.com/watch?v=fSjG9y558wo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Dobra aby rozluxnić atmosfere jak Wam się podoba nowy album PIH-a "Kwiaty zła"? Dla mnie płyta niezła ale mam jakiś niedosyt Moim zdaniem płyta genialna. Na początku po przesłuchaniu całego albumu pierwszy raz bity wydawały mi się monotonne. Ciężko mi było też zrozumieć niektóre słowa bo PIH trochę sepleni :D Ale po ponownym przesłuchaniu uważam, że płyta jest genialna. Szczególnie polecem kawałki: "Rany kłute", "Zawsze muszę coś s*********", "Dobry wieczór Polska" i "Przyjaciele". A jak nie trawiłem Jamala, tak w tym albumie mnie zachwycił. Genialne występy gości. szczególnie powala Peja, Kaczor i Fokus. Ogólnie klimat tej płyty jest ciężki i na początku miałem wrazenie, że z PIHem coś nie tak :D ale on naprawdę jest genialny. Moim zdniem płyta roku razem z "El Polako". A co do Fokusa to płyta co najwyżej dobra. Kilka fajnych kawałków i jakby nie jego flow i genialne rymy to nie słuchałbym tej płyty przez bity i skity, które są fatalne. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Vidic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Coś ze staroci co można słuchać w kółko :roll: 3200605[/snapback] Genialne występy gości. szczególnie powala Peja, Kaczor i Fokus. Aha, a to co jest zachwycające w kompletnym braku wejścia w bit??????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Aha, a to co jest zachwycające w kompletnym braku wejścia w bit??????????????? Dla Ciebie może i nie jest genialne, ale dla mnie jest. Domyślam się, że chodzi Ci o Fokusa. Dla mnie wpasował się idealnie w ten kawałek. A jego głos idealnie pasował do tego kawałka. Oczywiście jest to tylko moje zdanie, więc możecie się nie zgadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 "Kwiaty zła" moim zdaniem jedna z najlepszych w 2008, aczkolwiek, żeby się do niej przekonać musiałem przesłuchać parę razy. Na pierwszy słuch może nie przypaść do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dla Ciebie może i nie jest genialne, ale dla mnie jest. Domyślam się, że chodzi Ci o Fokusa. Dla mnie wpasował się idealnie w ten kawałek. A jego głos idealnie pasował do tego kawałka. Oczywiście jest to tylko moje zdanie, więc możecie się nie zgadzać.No ale wytłumacz mi jak można wpasować się w coś na co nie zwraca się uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Napisałem przeciez, że jest to moje zdanie, więc oczywiście możesz się nie zgadzać. Dla mnie bit jest mniej istotny niż wokal. A czy się nie dopasował?? Hmmm... moim zdaniem wszystko wyszło git. W tym kawałku, az się prosiło o jego wejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Rozumiem, że należysz do wiernej rzeszy fanów fokusa z fokuspace? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Wcale nie trzeba należeć do wiernej rzeszy fanów Fokusa s fokuspace, aby lubić Fokusa. Masz z nim problem to twoja sprawa, ale odp....ol sie od gustów innych. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Rozumiem, że należysz do wiernej rzeszy fanów fokusa z fokuspace? blink.gif Szczerze, to nawet nie wiedziałem, ze coś takiego jest. Ja po prostu lubię głos Fokusa. A jeśli należę, do jakiejś rzeszy fanów to jedynie Eminema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Wcale nie trzeba należeć do wiernej rzeszy fanów Fokusa s fokuspace, aby lubić Fokusa. Masz z nim problem to twoja sprawa, ale odp....ol sie od gustów innych. ale tamta zwrotka na płycie piha naprawdę ssie pałę i o to się tu rozchodzi... Jeśli nie wiesz jak powinno wyglądać bardzo szybkie rapowanie, to popatrz jak robi to ostry, bo w wykonaniu fokusa wypadło to tragicznie mimo, że jest dobrym raperem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) Sam lubię Fokusa, ale na tej płycie Piha słabo wypadł... zresztą jak cała płyta. Za to ostatniej płyty słucham na okrągło. Zajebiste bity. Jedyne co to HST (?) ssie... Edytowane 7 Lutego 2009 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 (edytowane) The Game Snoop Dogg T.I ( szkoda, ze ostatnio tak jak ktos wyzej pisal troche komercyjnie ) Akon Ice Cube N.W.A Eminem DMX 2Pac Dre Usher Lil Wayne wg mnie bez powyższych ani rusz w tych klimatach ;) Edytowane 7 Lutego 2009 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blowy Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam. Powiedzcie mi co sądzicie o Łódzkiej grupie AFRONT ? Jakiś czas temu byłem na koncercie gdzie występowali ci kolesie i zrobili na mnie pozytywne wrażenie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Afront jest w miarę spoko. Szczególnie podoba mi się kawałek "Wuajaż". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Na temat O.C.B ostrego http://img15.imageshack.us/img15/7130/dsc00086g.jpg ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 (edytowane) 27 kwietnia zapowiedziano wydanie nowego albumu Eminema - "Relapse". Pre-ordery mużna już zamawiać na hmv.com Cena to 8.99 funtów. Zapowiada się gruby album iwęc musże kupić. KING IS BACK!! Edytowane 28 Lutego 2009 przez Vidic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 Nowa płytka Ostrego zrobiła na mnie naprawdę dobre wrażenie. Cud i miód, poprzednia mi nie podeszła, ta jak najbardziej. Polecam. Jutro postaram się zaopatrzyć w płytkę materialną, wersja bez instrumentali, ponoć tylko 19.90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2009 (edytowane) Dobra. Dawno nie pisalem, więc ustrugam pare opinii: OSTR - OCB Mnie też się podoba. W Ja tu tylko sprzątam wkurzały mnie ciągłe odwołania do "showbiznesu", pi**y andrzejewicz i cycków dody (mam to gdzieś i nie chce nawet o tym słuchać). Ta piosenka o tym że lubi słodycze i że zapierdziela autem po mieście jak szalony wzbudzając strach pasażerów też mi się nie podobała, a biorąc pod uwagę że wypadek Zientarskiego był tuż przed albo po wydaniu płyty, nie było to zbyt trafione. Bity też mi sie nie podobały. Tu jest moim zdaniem lepiej. Tematy bardziej życiowe jak rodzina, moralność i wartości są dużo bardziej interesujące i taki przekaz bardziej do mnie trafia. Jak dla mnie nie jest wybitnie ale jest good i cieszę się że ostremu forma skoczyła, bo martwiłem się że się wypala i kończą mu się pomysły, a jest naprawde dobrze. I dzięki bogu. PS. Mały dowód, że świat jest mały. Jak pisze w recenzji w utworach są dialogi z filmu "Galerianki" Stwierdziłem, że go sobie obejrze (krótkometrażowa wersja na youtube, pełnometrażowa w kinach w czerwcu- z tej są dialogi) I najpierw pokazuje się lista płac: główną rolę gra Magda Ciurzyńska- laska z którą byłem na wakacjach. Nie wierzyłem, że to ona. Wklepuje imię w google i tak to ona! Nie miałem pojęcia że jest aktorką (?). Mój dobry kumpel do niej tam podbijał i go zlała. haha. ;-) Sam film jest lipny jak nie wiem i lepsza grę aktorską i dialogi oferują złotopolscy czy plebania, ale młoda zagrała dobrze jak na pierwszy raz i amatorski film. :P Abradab - Ostatni Poziom Kontroli Przesłuchałem ze dwa razy i ani troche mi sie nie podoba. Jeśli to jest jego najwyższy stopień kontroli, to ja temu panu dziękuje. Jak dla mnie bity to totalna kicha dramat i porażka, przekaz też mi nie pasował a jego floł jest denerwujący. w ogóle klimat mi nie pasuje. Zero przyjemności ze słuchania. nie-nie-nie... Jak dla mnie Jego solowe albumy są coraz gorsze. Czerwony album był bardzo fajny, w Emisji spalin, tylko kilka piosenek mi się podobało, a tu nic. Dixon 37 - Lot na całe życie Wydani przez prosto. Widać trochę podobieństwa to hemp-gru (hawudepee!) ale miło mnie zaskoczyli. Dobry szczery uliczny warszawski uliczny rap, bez ściemy i cenzury. Rym się klei, flow ciężki ostry i dobry, a bity naprawdę dobre. Jak nie masz alergii na agresję to polecam w 100%. Jak ktoś uważa że taka muzyka jest bez przekazu i jest robiona przez buraków dla buraków, to od razu mówie, że g.o prawda. Oni też mają do przekazania kupę wartości takich jak, że trzeba zawsze wierzyć w siebie, walczyć i ciężko pracować na lepsze jutro, nie poddawać się, nie dać złamać, być prawdziwym, bliskim dla swoich ludzi i nie zawieść ich. A to, że żyją inaczej niż większości się podoba? Wbijam w to i polecam płytę. Bezimienni - Walka To samo co na górze, tylko z górnego śląska. Zrobili to bardziej dla swoich ludzi niż dla publiki, dla tego mniej uniwersalnych prawd. Bity też nie są tak dobre, (niektóre dobre, niektóre przeciętne) ale ogólnie dobra robota i też warto posłuchać. Gramatik - światła miasta Moim zdaniem najlepsza płyta gramatika. dobrze zrobiony mądry wrażliwy hip-hop. Eldo dużo mądrych przemyśleń na temat życia. Dobrze się słucha i miło się w to montuje, bo przekaz jest świetny, a klimat najlepszy. Wszystko sprawia wrażenie idealnie spasowanego, bit flow, przekaz są na najwyższym poziomie i plyta ma coś co do niej przykuwa. Reszta płyt grammatika i eldoki też jest dobra, ale ta to jedna z tych które naprawdę zapadają w pamięć. Na razie mi się nie chce pisać więcej tylko wrzucam listę płyt które moim zdaniem warto przesłuchać (z wykrzyknikiem te których absolutnie trzeba). Z czasem będę edytował: Don Guralesko - El Polako O.S.T.R - Masz To jak W Banku(!), Tabasko(!), , Jazz w Wolnych Chwilach(!) Reszta LP też tu jest ale bez wykrzyknika WWO - W Wyjątkowych Okolicznościach (!) Witamy W Rzeczywistości (!) Eldo - Eternia (!), 27 Grammatik- EP+ (!), 3 Kodex (!), Kodex 2 (!) Molesta- Nigdy Nie mów nigdy (!), Molesta i kumple (!) Paktofonika- Kinematografia Peja - Na legalu, Szacunek Ludzi Ulicy Ski skład- wspólne zadanie Pezet - muzyka poważna (!), muzyka klasyczna(!) Sokół i Pono - Ty Przecież Wiesz co Teris - Naturalnie(!) Zip-skład - Chleb powszedni Zipera - druga strona medalu (!) Zeus - Co nie ma sobie równych. Edytowane 1 Marca 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat chłopaków, którzy w tym wszystkim się raczej nie potracili. Ciężko dzisiaj o na prawdę znośny polski rap. Poza motającym się nieco OSTRYM i kilkoma jeszcze indywidualiami (tu zależnie od gustu) nie potrafię kompletnie znaleźć nic nowego. Dopiero ostatnio brat podał mi temat i nieco się zastanowiłem, że jednak jest to możliwe. http://www.youtube.com/watch?v=yG5vTe-BOiY - w.e.n.a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidic Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wie ktoś może kiedy wyjdzie solówka Soboty?? Będzie gruby album, ale nie mogę znaleźć nigdzie informacji o tym kieyd będzie go można zakupić. Moim zdaniem może przebić Piha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Nie ogarniam nowego OSTR... Nie tego się spodziewałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Dawno nie słyszałem jakiegoś storytellingu a tu Royce się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 dobry track na walentynki by byl, szkoda ze sie spozniles :] -------------------------------------------------------------------- Ivan Ives - Revenge w remixie Me?How?a. Ciekawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 http://www.youtube.com/watch?v=Ls8-M34hf4s jezeli ktos sie interesuje psychopathic - tutaj daje nowy poprostu miażdzący teledysk TwizTid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Nie ogarniam nowego OSTR... Nie tego się spodziewałem.popieram, dla mnie to praktycznie replay poprzedniego albumu :blink: a sysak posłuchaj sobie wszystkich kawałków brudnych serc ;] Edytowane 28 Marca 2009 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 (edytowane) http://www.sendspace.pl/file/HQ63hvTk/ mixtejp tetrisa stick2mynameright!@#! gorący towarrrrrrrrrrrrr Edytowane 1 Kwietnia 2009 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...