Skocz do zawartości
dick

Jak Podłaczyć Słuchawki ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Hi

Mam plyte msi kt6v, w instrukcji wyczytalem ze jest gniazdo przedniego panelu audio....chodzi mi o podlaczenie sluchawek, posiadam zestaw 5.1 lecz nie maja wejscia na sluchawki....pin 7 na panelu opisany jest jako: "zarezerwowane na przyszlosc dla wzmacniacza sluchawkowego"....moze ktos wie jak to podlaczyc...dziwek na plycie mam wylaczony uzywam live 5.1....

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary pisz czytelniej to bedzie wiadomo o co chodzi :mur: . Ja chcesz to podłączyć do live to bedziesz musiał bawić się wtyczkami i tyle. A jak chcesz to podłączyć do codec'a na mobo to przecież masz z tyłu płyty wejscia.

Edytowane przez Fakir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pamiętam to na samej karcie jest coś takiego jak AUX i chyba wyjscie liniowe wiec z tym nozesz się pobawić. Pewnie da rade. Ale musisz kupić samą koncówkę Jack żenską i pewnie masz kabelek z takimi płaskimi koncówkami (coś takiego jak masz do podłączenia np. cd-romu do karty aby dzwiek szedł do niej bezpoścednio) i wtedy mozesz jakoś to polutować i gra. Nie wiem czy to jest dobry pomysł ale jak ktoś sądzi, że nie to niech mnie poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A da się jakoś podłaczyc do live 5,1 ? SounBlaster ma duzo niepotrzebnych wejsc/wyjsc to moze ma i cos do podłączenia słuchawek, oczywiscie pomijając wyjscia tylnie...

1294600[/snapback]

rozumiem że masz zajete tył i przód.

możesz zrobić przejsciówke.

"dżek" który podłączasz do Live'a. PRZÓD. a z tego "dżeka" wychodzą dwa gniazda na "dżeki" :)

chyba prosto to wytłumaczyłem. w kazdym sklepie elektronicznym zrobią Ci taką przejsciówke za przysłowiowe grosze. a jak kumasz baze, to samemu sie robi takie coś w 10minut, jak ma sie gniazda dwa i jedno wejscie "dżeka" i kawałek kabelka 3 zylowego.

Fakir: Z tym AUX to raczej nie zadziała :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to jest jak człowiek nie mysli przy kupnie zestawu 5.1, widzialem duzo takich z gniazdem sluchawkowym, po wpieciu dzeka muzyka wycisza sie i mozna sluchac na sluchawkach....chyba sobie daruje sluchawki, dorobienie przejsciowki w polwoeie rozwiazuje sprawe...zastanawia mnie jedno wiekszosc tanich zestawow glosnikowych w cenie 30-100 zl posiada wejscie na sluchawki, ale jak czlowiek da 200-300 to nawet pilota nie dostanie...ufff... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi