Adam78 Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Jaką pompkę -KONIECZNIE ZEWNĘTRNĄ (NIEZATAPIANĄ) kupić? Myślałem o Ehim 1048 ale to bynajmniej nie najtańsze rozwiązanie... :cry: jakich używacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Musiałbyś pochodzić po akwariowych... Mate na swojej stronie ma pompkę która pracuje jako zatapialna/niezatapialna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jaką pompkę -KONIECZNIE ZEWNĘTRNĄ (NIEZATAPIANĄ) kupić? Myślałem o Ehim 1048 ale to bynajmniej nie najtańsze rozwiązanie... :cry: jakich używacie? Ja mam Aqua Shuta (czy jakoś tak) 600l/h, koszt 34 zł Jest prawie niesłyszalna, daje dobrze (trza tylko uważać na różnice poziomów - max. 40cm powyżej słabnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jaką pompkę -KONIECZNIE ZEWNĘTRNĄ (NIEZATAPIANĄ) kupić? Myślałem o Ehim 1048 ale to bynajmniej nie najtańsze rozwiązanie... :cry: jakich używacie? Ja mam Aqua Shuta (czy jakoś tak) 600l/h, koszt 34 zł Jest prawie niesłyszalna, daje dobrze (trza tylko uważać na różnice poziomów - max. 40cm powyżej słabnie) nie wysylaj 1 posta 2 razy !! a pozatym ta pompka nie jest chyba NIEZATAPIALNA !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 yotomeczek wystarczy, że napiszesz raz :D nie musisz się powtarzać. A co do pompek to zapraszam na moją stronkę. Mam tam linki do sklepów akwarystycznych i tam znajdziesz odpowiadającą ci pompkę. :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 A co do pompek to zapraszam na moją stronkę. Mam tam linki do sklepów akwarystycznych i tam znajdziesz odpowiadającą ci pompkę. :twisted: :twisted:thx. Znam stronkę jeszcze z "tamtego" forum. A co sądzicie o pompce Aquarium Systems MJ1000. Dlaczego MATE ma ją w wersji zamkniętej w pojemniku, gotowa do podłączenia. Jest głośna i trzeba ją zamykać w pojemniku? bo podobno może być jako niezatapiana więc po co ten pojemnik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 A co do pompek to zapraszam na moją stronkę. Mam tam linki do sklepów akwarystycznych i tam znajdziesz odpowiadającą ci pompkę. :twisted: :twisted:thx. Znam stronkę jeszcze z "tamtego" forum. A co sądzicie o pompce Aquarium Systems MJ1000. Dlaczego MATE ma ją w wersji zamkniętej w pojemniku, gotowa do podłączenia. Jest głośna i trzeba ją zamykać w pojemniku? bo podobno może być jako niezatapiana więc po co ten pojemnik? Odpowiadam: Woda dodatkowo ją wytłumia, poza tym jest to dodatkowy rezerwuar wody i więcej wody wejdzie do układu o 1-1,5l. Zawsze to większa pojemność cieplna. 8O A i jeszcze jedno. MJ1000 ma dużą średnicę dopływowoą i trzeba stosować reduktory, których nie każdy ma możliwość dorobienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 zawsze mozna pompke zatapialna przerobic na inline, to jest kwestia chceci i zdolnosci i umiejetnosci poslugiwania sie poxylina :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...