Skocz do zawartości
Gość artur.c

Ceny Ramu Spadaja

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio ceny pamieci ram spadly, jak sie dobrze rozejrzec to nawet ponizej 200zl mozna dostac 512/400 (na allegro), na forum zagladaja osoby posiadajace sklepy ze sprzetem, praucjace w hurtowniach, wiec mam pytanie do Was, kupowac juz teraz czy poczekac jeszcze toche? zakup nie jest pilny bo 512 to nie malo, ale...

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem swoje twinmosy 256mb za 260zl w momencie kiedy cene podskoczyly o jakies 50%. Pytalem sie w sklepach przed kupnem czy ceny spadna czy wzrosna---> dowiedzialem sie tyle ze bedzie jeszcze gorzej a za miesiac cena moich twinmosos 220 po 3 meichach 180zl :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to ciezko powiedziec czy ram jeszcze bardziej pojdzie w dol ...

moim zdaniem nie bo tendencja jest raczej do zwiekszania produkcji DDR2 a nizeli DDR w celu podniesienia konkurencyjnosci tych pierwszych wiec :

albo DDR zdrozeja bo zapotrzebowanie na nie bedzie duze a produkcja mala,

albo stanieja jeszcze bo zainteresowanie przezuci sie na DDR2 ...

ja osobiscie stawiam na opcje ze juz nie stanieja wiecej wiec zakup teraz jest moim zdaniem niezlym momentem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo mamy dobry moment na zakup pamięci, sukcesywnie lecą w dół "po złotówce" z cenika na cennik, rewolucji w dół już nie będzie także co by nie było nie zaoszczędzisz tyle żeby warto było czekać.. w góre też raczej nie skoczy nagle,, no chyba że sie ziemia zatrzęsie albo korea zacznie testować rakiety na sąsiadach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwolilem sobie odgrzebac temat! Ceny w dalszym ciagu leca w dol, w proline za 175zl mozna dostac no-name (pewnie elixiry) allegro to ostatnie miejsce w jakim mozna znalesc okazje (ze wzgledu na koszty wyslki)! Kingmax w tym samym sklepie 205, a na allegro czasem nawet >230

Jesli ktos wie, gdzie mozna jeszcze taniej (bez wzgledu na miejscowosc), to prosilbym wpisywac tutaj, w koncu kazda zlotowka sie liczy, a zwlaszcza dobra informacja! :)

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam w esc mozna juz kupic HYNIXY za 220 czego wiecej chciec?? brac i nie czekac moim zdaniem niedugo zaczna drozec tak jak to było w tamtym roku na wiosne :) że kupiłem sobie TWIUNMOSY za 235 zł kostke 256 :(! mam nadzieje ze podrozeja bo wtedy okazyjnie sprzedam hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brać póki tanie :D Cena np 200zł za moduł 512mb to nie dużo naprawdę, szczególnie, że nie dawno kosztowały w granicy 350-400zł.

Sam się szykuję do wymiany sprzęta i zamierzam skorzystać z okazji jedną kiedyś straciłem, gdy 512mb sdr biegały po 200zl :D

Ja pamiętam jak kupywałem moduł 256mb 266mhz za coś koło 400zl :-P

Ale to było już jakiś czas temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

195 zeta za value ram kingstone'a to już jest na prawdę mało - w sklepach internetowych w usa najniższe ceny to 50$ (ok150zeta) + shipment + marża i wychodzi mniej więcej obecna cena modułów

ja kupiłem w sobotę twin mosy 512 za 211 i jestem rad kontent - ewentualny spadek nie będzie już duży (oczywiście mogę się mylić) więc nie ma się za bardzo nad czym zastanawiać - teraz jest dobry moment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<_< nie chcę siać reklamy, bo to nie mój interes... ale warto wiedzieć, że w esc.pl:

Apacer 512 MB PC400 CL2.5 175zł

Twinmos 512 MB PC400 CL2.5 209zł brutto

wg mnie to dobry sklep, ale nie upieram się że najlepszy, niestety w gdańsku się znajdują, daleko, ale są wysyłkowi jak by co.

:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moja odopowiedz jest nie... czekami az spadnie ddr II wtedy sie wymieni plytke odrazu i bedize hulalo... odpowiedz jets taka jezeli ktos nie chce unowoczensiac kompa niehc kupi... a jezeli ktos mysli ze teraz kupi tanio a pozniej jak bedzie chcial wymienic na ddr 2 to sprzeda sobie... nieprawda terz spada ddr bo spada tez ddr ii narazie nie znacznie ale jakos juz spadlo... a wiec jezeli ktos kupi teraz i bedize myslala o zmianie pozniej to nie sprzeda obecnych pieniedzy za dobre pieniadz.e.. czekamy pol roku za ta sama kase dostaniesz wtedy ddr 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

--> venepl

dudy smalone bredzisz :blink:

jak masz intela, to nic dziwnego, ze maza Ci sie pamiatki ddr ii ....pamietaj jednak, ze nie wszyscy (tutaj - nieliczni) sa w posiadaniu procesorow i rozwiazan proponowanych przez tego producenta i przepustowosc szyny danych nie spedza im snu z powiek; ddr ii na AMD sens bedzie mialo dopiero przy dual core (chociac nie jestem wcale o tym przekonany); czekanie az ceny ddr ii zrownaja sie ze zwyklymi ddr'ami to paranoja - tym bardziej, ze jesli ceny sa niskie, to w czym problem ??? - przeciez ewentualne "straty" nie moga byc duze

a nowa plyte mozna bez obaw o przyszlosc swojego kompa kupic bez ogladania sie na ddr ii - w tej chwili postep w elektronice, a w przypadku pamieci szczegolnie - wyhamowal i nie ma co liczyc na szybka zmiane sytuacji (lepiej jest wybrac rozwiazanie, ktore lepiej sobie radzie z wspomnianymi problemami - czyt. AMD)

2 grosze B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi