pok Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Mam takie pytanie mianowicie czy jeżeli mam na płycie głównej wejście pci express 8x to czy moge w takową płyte zamontować grafike która ma 16x? Czy wejście 8x i 16x różnią sie od siebie tak jak to było w przypoadku agp? Dzięki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 hmm o ile wiem nie ma wejscia 8x, są 1x, 4x i 16x... W przypadku SLI montujesz grafe z 16x do obu slotów po 8x bo zazwyczaj jest 20 lub 22 linii PCI-e, czyli np 1 x 16x (lub 2 x 8x) + 1 x 4x + 2 x 1x, więc nie da się dać 2 grafik po 16x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 w praktyce "pseudo" plyty SLI maja zlacza x8 tylko na stale ... tzn normalna plyta z nf4-sli dziala albo 2x8 albo 1x16 ... pseudo plyty sli maja np 2x8 na stale nie wazne czy jest 1 czy dwie karty co w praktyce rowniez nie wplywa znaczaco na wydajnosc czy to jednej czy 2 kart ... konczac nie ma znaczenia jaka karte tam wsadzisz oby PCIe i bedzie dzialala ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pok Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Thx. za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...