Skocz do zawartości
Myszek

Czym Wyciac Dziure Z Przodu Obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

wiertarka + pilnik, zapalniczka + pilnik, otwornica (+ ew. pilnik), wyrzynarka (+ pilnik :lol: ). Wszystko zależy od tego jaki duży jest otwór. Osobiście w plastiku wycinam wiertarką- robisz blisko siebie male otworki (wiertlo 0.8- 3 mm) przy wewnetrznej krawedzi tego co chcesz wyciac. Potem je ze soba laczysz, az ci w koncu wypadnie ten kawalek plastiku. Reszte dopieszczasz pilnikiem i finito.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam zrobic dziurki na roga wiertarką potem wyzynarką na niskiej prędkości ładnie wyciąć a potem pilniczkiem, jednak jezeli nie masz wprawy w używaniu wyżynarki to lepiej zastosuj metodę kolegi

Edytowane przez kingcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cielem otwor o srednicy 12cm przy uzyciu zwyklej wiertarki. Z braku wiedzy chcialem robic otwory wokol, potem pilnikiem wykonczyc. Ale po wwierceniu sie w srodek( na probe) okazalo sie, ze samo wiertlo zchodzi na bok łukiem pod wplyem jego obrotu. Tak wiec samo mi robilo łuk, a przy uzyciu sily miesni :P moglem jeszcze to kontrolowac, do tego 4 razy trzeba obrocic frontpanel bo sie zle "kieruje" jak jest wiertlo w dolnej czesci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybszy i najdokładniejszy sposób :) to wykożystanie wysokoobrotowej miniszlifirki np. DREMEL lub PROXXON oczywiście to są dość kosztowne gadzety(przynajmniej dla mnie) ale jak dużo robisz przy kompie tj. tniesz czy frezujesz to się przydaje . Ja osobiści używam dremela i plastik o grubości do max 1.7cm taki właśnie z jakigo robione są obudowy tj. chyba ABS albo jakiś polimer :oops: ?tnie przy 25.000 Obr jak masło bez szczępienia i palenia na freziku HCS HV Lub HSS Cob.

Edytowane przez andi963

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi