lolipop Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) A więc jak najkrócej, to bedzie tak : Jak do wieży włożysz jacka czyli np. słuhawki to naogól odcina to dżwięk z głośników. W telewizorze nie mam żadnego wyjscia audio, i jeśli zdejmę obudowę i podepnę wtyczkę na jacka, i potem podepnę wzmacniacz to czy dzwięk będzie szedl tylko do wzmacniacza czy do telewizorowych głośniczków tez? Czy jest jakiś sposób żeby to mądrze i łatwo zrobić>? Nie chcę na marne pudla rozkrecać więc pytam Edytowane 24 Lutego 2005 przez lolipop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Chwile myślałem nad tym co tak w ogóle chcesz zrobic ale chyba załapałem - wzmacniacz pod telewizor , jeżeli dobrze myśle. co do samego projektu , mozna by kombinowac . Podpinanie jacka pod kabelki głosnikowe moze ci najwyzej obciążyć układzik tym sygnałem wyjsciowym , ale na to jest prosty sposob - czyli regulacja jego natezenia zaraz za "podpieciem " do ukladu audio TV wtedy mozesz regulowac potrzbna na wzmacniacz moc . Mozesz równie dobrze zainstalwac przełacznik miedzy głosnikami z telewizora a wyjsciem na wzmacniacz , jedyne z czym jest problem to zebys nie ciągnął zbyt dużej mocy z ukladu telewizora na ten wzmacniacz , prosciej mowiac lepiej zrobic mocniejszy wzmacniacz niz spalic potem kawalek ukladu audio . Co do samych ukladów to na elektrodzie cos musi byc , jestem wrecz pewien ze kiedys tam to ktos poruszał . Jak dla mnie taki pomysł ,jesli myslimy o tym samy jest bez problemu mozliwy do zrealizowania , oczywiscie troche czasu zejdzie nad główkowaniem czy to aby ten kabelek i jaki tu potencjometr wsadzic :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...