Skocz do zawartości
lolipop

Przeróbka Tv Pod Wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

A więc jak najkrócej, to bedzie tak :

Jak do wieży włożysz jacka czyli np. słuhawki to naogól odcina to dżwięk z głośników.

W telewizorze nie mam żadnego wyjscia audio, i jeśli zdejmę obudowę i podepnę wtyczkę na jacka, i potem podepnę wzmacniacz to czy dzwięk będzie szedl tylko do wzmacniacza czy do telewizorowych głośniczków tez?

Czy jest jakiś sposób żeby to mądrze i łatwo zrobić>?

Nie chcę na marne pudla rozkrecać więc pytam

Edytowane przez lolipop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwile myślałem nad tym co tak w ogóle chcesz zrobic ale chyba załapałem - wzmacniacz pod telewizor , jeżeli dobrze myśle.

co do samego projektu , mozna by kombinowac . Podpinanie jacka pod kabelki głosnikowe moze ci najwyzej obciążyć układzik tym sygnałem wyjsciowym , ale na to jest prosty sposob - czyli regulacja jego natezenia zaraz za "podpieciem " do ukladu audio TV wtedy mozesz regulowac potrzbna na wzmacniacz moc . Mozesz równie dobrze zainstalwac przełacznik miedzy głosnikami z telewizora a wyjsciem na wzmacniacz , jedyne z czym jest problem to zebys nie ciągnął zbyt dużej mocy z ukladu telewizora na ten wzmacniacz , prosciej mowiac lepiej zrobic mocniejszy wzmacniacz niz spalic potem kawalek ukladu audio . Co do samych ukladów to na elektrodzie cos musi byc , jestem wrecz pewien ze kiedys tam to ktos poruszał . Jak dla mnie taki pomysł ,jesli myslimy o tym samy jest bez problemu mozliwy do zrealizowania , oczywiscie troche czasu zejdzie nad główkowaniem czy to aby ten kabelek i jaki tu potencjometr wsadzic :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi