miceic Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witanko, czy ktos moglby mi doradzic jakiego Athlona 64 kupic? Chodzi mi glownie o socket , cache itp. Kaska ktora chce wydac to ok 900zl +-100zl Skladam kompa - mam juz ASUSA 6800GT, dysk twardy Maxtora 160GB ATA133 Do tego planuje plytke ABITA lub Gigabyta(tez moze jakies sugestie???) Ps. Jakie pamieci do takiego procesora najlepiej zakupic???Planuje kupic przynajmniej 1GB i mysle o jakis markowych. Wielkie dzieki za pomoc!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Te 900 zeta to na sam procek? Jeśli tak to na s939 3000+ , ewentualnie 3200+, najlepiej z serii pochodzących z 2004 roku. Płyta? Hmm, daruj sobie GB. Pod s939 i AGP proponuje MSI K8N Neo2. Pamięci 2x512 ? Cokolwiek na Samsungach TCCD - A-Data Vitesta, Geil UltraX, Kingston HyperX ULK2, Gskill 4400/4800 LA/LE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miceic Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 dzieki za odpowiedz! a dlaczego akurat na 939 i seria z 2004. Z ta seria to pewnie chodzi o krecenie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 dokladnie chodzi o krecenie a s939 nForce4ultra i SLI ma wbudowanego firewall'a sprzetowego i jest bardzo wydajny ... plyta to MSI jakas na NF4 ( nie ma zlej plyty na nf4 od MSI :] albo DFI ) gigabyte jest tani ale mozliwosci OC sa na nim bardzo ograniczone ... co do ramu to zastanow sie jeszcze nad OCZ GOLD XV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miceic Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 dzieki wielkie - a co sadzisz o plytach ABIT??/ Czytalem, ze sa dobre do OC. Jeszcze jedno pytanko co to jest SLI?? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Ja oczywiście polecę mój zestawik. A64 3000+ box 600zł chodzi na 2500Mhz Gigabyte Gigabyte GA-K8NS-939 280zł I wszystko chula wyśmienicie !! Nie wywalałem kupe kasy na drogą płytę ta jest zajebista :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 SLI to technologia umożliwiająca zamontowanie 2 kart graficznych na pci-e ale moim zdaniem to sie cholernie nie opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) moim skromniastym zdaniem skoro koles sobie sklada kompa to nie warto inwestowac teraz w karte na AGPx8 ... Wiec zostaje mu plyta na NF4 a najlepiej MSI K8N Neo4 Platinum /nForce4 Ultra /PCIex /S 939 cena ok 600zl ... Gigabyte 8NU-SLI kosztuje mniej wiecej tyle samo i ma SLI ... co do tego czy SLI sie oplaca czy nie to tak na prawde czas pokaze a mi sie zdaje ze sie oplaca bo za rok/dwa GF6600GT bedzie kosztowal ok400zl i wtedy dokupienie 2 takiej karty albo kupienie 2x taka karta moze sie okazac swietnym rozwiazanie znaczaco podnoszacym wydajnosc kompa w gierkach. PS. przemysl tez GV-3D1 + płyta K8NXP-SLI taki zestawik kosztuje co prawda kolo 2000zl ale wydajnoscia lyka gf6800ultra ... http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...gabyte_3D1.html <-- link do testu Edytowane 24 Lutego 2005 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Z jednej strony opłaca sie, bo tak jak napisales wyzej, za rok dokupujesz 2 karte ( klasy 6600GT) i sie cieszysz o wiele wieksza wydajnoscia. Jednak jest tez druga strona medalu, dwie karty bardziej sie grzeja, produkuja wiecej chalasu ( 2 systemy chlodzace) i jeszcze musisz miec mocniejszy zasilacz, który uciagnie dwie kart( nie wiem ile pradu ciagna 6600GT- wiec moze ten wymog ich nie dotyczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 na pewno troszeczke ciagna ale zasilaczem bedziesz sie martwil albo za dwa lata albo kupisz dzis taki ktorystarczy ci na 5lat ... pozatym modecom 350W (kupowany razem z buda za ok 200zl) nie powinien miec wiekszego problemu z takim zestawem amd64+plyta na nf4 + gf6600Gt bez OC... a co do ciepla + hałasu to gf6600 jakos strasznie sie nie grzeja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo1988 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Skladam kompa - mam juz ASUSA 6800GT....Nf4 byla by dobra pod pci-e ale kolega miceic chyba ma asusa pod agp wiec zostaje tylko nf3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 co do tego czy SLI sie oplaca czy nie to tak na prawde czas pokaze a mi sie zdaje ze sie oplaca bo za rok/dwa GF6600GT bedzie kosztowal ok400zl i wtedy dokupienie 2 takiej karty albo kupienie 2x taka karta moze sie okazac swietnym rozwiazanie znaczaco podnoszacym wydajnosc kompa w gierkach. Za rok/dwa to okaze sie ze GF6x00 nie bedzie mialo masy "niezbednych" funkcji i Doom4 bedzie wygladal jak PacMan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 nvidia do 6600gt zaleca zasilacz 480 wat (czytałem w jakiejś gazecie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adderek Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 A dlaczego nie polecacie A64 2800+ (1800 MHz)? Ma gorszą wydajność, jest obcięty, czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Do krecenia z A64 polecam Athlona 64 3000+ (Winchester) Skladalem kompa typowi na Abicie AN8 Fatal1ty i wlasnie tym procq i dude mowil, ze krecic sie daje super tylko zasilacz Chieftec 360W ponoc ma nie wyrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto990 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Płyta Microstar K8N Neo2-Platinum/939 (MS-7025-010) nForce3 250Gb jeżeli masz już karte AGPx8 to nf4 cie nie obchodzi narazie, a procek??... tylko z rdzeniem Winchester!! - AMD Athlon 64 3200+ Aha i może zmień boxowego wentyla:) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 dlaczego uważasz że musi wymienić boxowy wentyl? A64 na s939 nie wydziela za dużo ciepła i box styknie nawet na lekkie o/c sie na da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...