Skocz do zawartości
extremeee

Sound Storm / Nv Mixer - Brak Kanalu Centralnego

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa przedstawia sie nastepujaco :

Na starych sterownikach wszystko smigalo super dziwiek 5.1 z Technics`a podlaczonego do kompa 5.1

Na nowych sterownikach (v 5.10) zamiast mojego starego programu do konfiguracji dziwiekowki pojawil sie NV mixer - wszystko bylo by ok tylko nie ma w nim jednej opcji tak bardzo mi potrzebnej...

Otóz w starym programie mialem przy konfiguracji glosnikow opcje "Stwórz kanal centralny" a w NV mixerze tego nie ma... Graja mi tylko 4 kanaly...

Co zrobic ? zostawic dotychczasowe sterowniki i wymienic tylko audioutility na to poprzednie ?

Czekam na jakies sugestie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dobrze pamiętam poszukiwany przez ciebie program nazywa sie sound effect manager i instaluje sie o ile dobrze pamietam z av rack. Zostaw sterowniki nvidii i poprostu go zainstaluj tam bedziesz mial opcje która cie interesuje.

1295654[/snapback]

Ok sprobuje zrobic jak mowisz - rownoczesnie czekam tylko az kumpel mi odda plyte z asusa i sproboje zamienic audio utility z nv mixera na to stare :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu tak ma być . W tym sterowniku, głośnik centralny działa tylko na filmach DVD i  grach  z dżwiękiem  5.1.

1295715[/snapback]

No niecałkiem mi na nv mixerze dzialaly tez tylko 4 kanaly niezaleznie czy dzwiek byl 5.1 czy stereo a na sound effect managerze chodzilo bez problemu. Po drugie w jednym i drugim programie jest opcja do sprawdzania kazdego kanalu oddzielnie. Na SEM kazdy dziala bez problemu a na nv mixer dzialaja tylko przednie i tylnie bez subwofera i centralnego. Poczatkowo mialem nv mixera i wlasnie mialem ten sam problem a poprzesiadce na SEM dziala bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi