ezrael80 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tak sie zastanawiam, czy sam chip ma wplyw na OC sprzetu ? pomijam to ze nf4 ma oficjalne wsparcie dla dzielnika 183 Ma ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane ? Chodzi mi glownie o OC pamieci na tych dwoch platformach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 z agp nf3 250 ,z pci-e nf4 no i nf4 ma sprzetowego firewalla ,ale nie kazdy czy cos - w kazdym razie niewazne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 A jesli chodzi o OC to jak to jest ? z tego co widzialem duza wiekszosc wynikow fsb >300 1t to ludzie na nf4 maja a nie nf3 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 fsb300 z 1T to chyba od pamieci zalezy diametralnie nie wiem jak timingi ,ale plyty na nf3 250 (przynajmniej popularna MSI Neo2) robi fsb330 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no wlasnie czy to zalezy tylko od pamieci ?? wlasnie to sie chce dowiedziec , czy sam chipset nf4 i platforma "ulatwia krecenie pamieci ?" przyklad: na nf3 pamieci mi chodza max na powiedzmy 300, ale na nf4 obsluga pamieci jest lepciejsza i np te same pamieci beda leciec 320 ... o to mi chodzi, czy majac nf3u oplaca i mi sie przesiadka na nf4 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no wlasnie czy to zalezy tylko od pamieci ?? wlasnie to sie chce dowiedziec , czy sam chipset nf4 i platforma "ulatwia krecenie pamieci ?" przyklad: na nf3 pamieci mi chodza max na powiedzmy 300, ale na nf4 obsluga pamieci jest lepciejsza i np te same pamieci beda leciec 320 ... o to mi chodzi, czy majac nf3u oplaca i mi sie przesiadka na nf4 ? 1295336[/snapback] Boze fanatyk normalnie... A nie masz czego innego w kompie do wymiany :) ? Chlodzenie na cichsze albo co? Bo z nf3 na nf4 to moim zdaniem bez sensu, nawet jezeli to nf3 jest z athlonem z 754 nozkami na pokladzie. No offence ofkoz ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 to bylo czysto teoretyczne pytanie, bo zastanawia mnie czy kolesie na nf4 wyciskaja ze swoich pamieci takie wyniki bo: - nf4 to umozliwia ? , - czy maja takie dobre pamieci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 jak kogos stac na nf4 to i stac na TCCD ,wiec ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...