Skocz do zawartości
kalabanga

Codegen Padł :(

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Piszę z kompa qmpla :] szukałem na szybciora podobny dylemat i nie znalazłem. Postanowiłem założyć temat bo jutro lub dzisiaj mam zamiar kupić zasiłkę... Codegen 300wat wywalił jak petarda hehe ^^ aż korki wywaliło w domciu i bezpiecznik w listwie ;) Wiedziałem, że się tak to skończy, ale nie było funduszy na zasiłkę ;p. W drugim kompie mam Huntkey'a 400wat i tak średnio napięcia trzyma, więc mam dylemat jaki kupić. Do wydania mam 300zł. Konfiguracja to AthlonXP Mobile, gf6600, jeden dysk , cdrw, mobo abit nf7-sl. Oczywiście mobilka chcę kręcić co najmniej na 3200+, i gf6600 też będzie kręcony. Więc jaki zasilacz polecacie ?? bo ja już zgłupiałem i nie wiem czy Tagana 380wat, czy Szefa 420,

a może coś innego ?? proszę o szybką radę. dzięki. pozdro

Może NeoTec'a 420wat, tylko brak go w proline'a :/ jestem z Wrocka, więc jak macie jakieś ciekawe propozycje będę wdzięczny...

P.S. a nie jest przepraszam dokładnie ten model NeoTEC V4202 420W No-Noise Series 19dB, brać go ?? 299zł.

Edytowane przez kalabanga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tez dojrzalem do wymiany swojego Codegena 300W (chociaz system dziala stabilnie, napicia idealne (miernik) i tak juz 1,5 roku, no i jest cichy - po ustawieniu prdkosci wiatraka @1000 rpn). Ale chce go wymienic dla swietego spokoju bo z reszty podzespolow jestem b. zadowolony :D . Poza tym ciekawi mnie na co stac tak naprawde mojego Bartona i grafe.

Zastanawiam sie czy to musi byc Tagan czy Chieftec a nie np. MODECOM Feel 400W za ok 110 zl???????

Ostatnio ogldalem taki zasilacz w wersji 300W i wygldal na staranie wykonany, wg specyfikacji z zabezpieczeniami i co mi sie szczegolnie spodobalo byl naprawde cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codegen padl- co za wielka niespodzianka przeciez to takie trwale i swietne zasilki :D :D :D :D :D . A sprawdziles czy nie pociagnal za soba innych komponentow kompa?? Ja bym polecal chiefteca bo szef to szef :D :D :D Ale inne markowe tez beda dobre. Jak mam chiefteca 360W i nie narzekam.

Edytowane przez myszek14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj Codegen 300W tez jest na padnieciu a idzie na nim tylko :

1700xp+

Chaintech 7Vjl Apogee

768ddr 333mhz

dyzio 80gb

radek 8500

cd rw

2 dyzio 40gb

sb Live 5.1

ale kiedys jeszcze szla karta TV i sieciowka i modem hyhy i chyba to go dojechalo, juz ledwo co ciagnie i musze na dniach cos kupic

myslalem o Topower 450W

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407

co o tym powiecie?

a moze macie inne propozycje tak do 400zl i chcialbym zeby w wakacje poszedl na tym nowy komp na A64 i troche o/c :)

Co bedzie najlepsze w tej cenie ?

aha teraz mam zamiar wymienic proc na 2000xp Mobile i graficzke na jakiegos R9550 lub Gf6200 :) wiec zasilke i tak musze teraz jaks kupic dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Topower 90% swojej produkcji wytwarza dla innych firm, tylko mała cześć jest sprzedawana pod rodzimą marką. Topower sprzedawany jest tylko w Polsce i Japonii. Na przykład w USA są jako EPower, robią też dla Revoltec, Tagana, OCZ, BeQuiet, Hiper, i kilku innych firm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi