kalabanga Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Hej. Piszę z kompa qmpla :] szukałem na szybciora podobny dylemat i nie znalazłem. Postanowiłem założyć temat bo jutro lub dzisiaj mam zamiar kupić zasiłkę... Codegen 300wat wywalił jak petarda hehe ^^ aż korki wywaliło w domciu i bezpiecznik w listwie ;) Wiedziałem, że się tak to skończy, ale nie było funduszy na zasiłkę ;p. W drugim kompie mam Huntkey'a 400wat i tak średnio napięcia trzyma, więc mam dylemat jaki kupić. Do wydania mam 300zł. Konfiguracja to AthlonXP Mobile, gf6600, jeden dysk , cdrw, mobo abit nf7-sl. Oczywiście mobilka chcę kręcić co najmniej na 3200+, i gf6600 też będzie kręcony. Więc jaki zasilacz polecacie ?? bo ja już zgłupiałem i nie wiem czy Tagana 380wat, czy Szefa 420, a może coś innego ?? proszę o szybką radę. dzięki. pozdro Może NeoTec'a 420wat, tylko brak go w proline'a :/ jestem z Wrocka, więc jak macie jakieś ciekawe propozycje będę wdzięczny... P.S. a nie jest przepraszam dokładnie ten model NeoTEC V4202 420W No-Noise Series 19dB, brać go ?? 299zł. Edytowane 24 Lutego 2005 przez kalabanga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Tagan 380 jest lepszy niż V4200/V4202 i chieftec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Albo enermax http://www.balta.pl/opis.php3?ID=12752 <-- ponoc tam najtaniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam! Tez dojrzalem do wymiany swojego Codegena 300W (chociaz system dziala stabilnie, napicia idealne (miernik) i tak juz 1,5 roku, no i jest cichy - po ustawieniu prdkosci wiatraka @1000 rpn). Ale chce go wymienic dla swietego spokoju bo z reszty podzespolow jestem b. zadowolony :D . Poza tym ciekawi mnie na co stac tak naprawde mojego Bartona i grafe. Zastanawiam sie czy to musi byc Tagan czy Chieftec a nie np. MODECOM Feel 400W za ok 110 zl??????? Ostatnio ogldalem taki zasilacz w wersji 300W i wygldal na staranie wykonany, wg specyfikacji z zabezpieczeniami i co mi sie szczegolnie spodobalo byl naprawde cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 modecom spokojnie daje rade ale jak dla mnie to one jakies wybitnie ciche nie sa :] taki 350GTF do krecenia tego bartonika spokojnie wystarczy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) Codegen padl- co za wielka niespodzianka przeciez to takie trwale i swietne zasilki :D :D :D :D :D . A sprawdziles czy nie pociagnal za soba innych komponentow kompa?? Ja bym polecal chiefteca bo szef to szef :D :D :D Ale inne markowe tez beda dobre. Jak mam chiefteca 360W i nie narzekam. Edytowane 24 Lutego 2005 przez myszek14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 tak sprawdzałem na zasilaczu qmpla i nic nie pociągnął ze sobą ;]] to mam brać Tagana 380wat ?? NeoTec 420 nie będzie lepszym wyborem ?? i czy ten Tagan pociągnie mi to wszystko jak napisałem ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 moj Codegen 300W tez jest na padnieciu a idzie na nim tylko : 1700xp+ Chaintech 7Vjl Apogee 768ddr 333mhz dyzio 80gb radek 8500 cd rw 2 dyzio 40gb sb Live 5.1 ale kiedys jeszcze szla karta TV i sieciowka i modem hyhy i chyba to go dojechalo, juz ledwo co ciagnie i musze na dniach cos kupic myslalem o Topower 450W http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15407 co o tym powiecie? a moze macie inne propozycje tak do 400zl i chcialbym zeby w wakacje poszedl na tym nowy komp na A64 i troche o/c :) Co bedzie najlepsze w tej cenie ? aha teraz mam zamiar wymienic proc na 2000xp Mobile i graficzke na jakiegos R9550 lub Gf6200 :) wiec zasilke i tak musze teraz jaks kupic dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 mi codeshit jeszcze nie padl ale wymieniam dla pewnosci bo troche stuffu do kompa dokupilem i nie chce aby mi to zabral ze soba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 nie dostałem żadnej znaczącej odpowiedzi od Was, a że mi się spieszyło to kupiłem tego NeoTec'a, 420wat 4202 ( fajnie świeci wiatrak ;) ) ale nie po to go kupiłem, mam nadzieję że będzie wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 testow zasilaczy jest duzo w necie wiec nie wiem czy moge umiescic linka do jakiegos konkurencyjnego portalu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Prosze poradzcie ktos cos apropo mojego posta powzej, bo naprawde na gwalt potrzebuje jakiejs zasilki, za kazdym razem jak wlaczam kompa to sie boje ze Codegen wyjara mi sprzet :/ HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ja polecam TAGANA , naprawde solidny zasilacz i dobrze trzyma napiecia, samm mam to wiem , po podłaczeniu go do kompa slyszalem .... nic nie slyszalem bo jest ultra cichy :D !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 a ja bym polecil Topower p6 420 bo to jest okrony OCZ Power stream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 bierz Tagana, nie zawiedziesz się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 a czy Tagan to nie Topower ?:> hyhy tak slyszalem ze z tej samej tasmy schodza i ze to prawie to samo a Topower 450W tanszy niz Taganet 420W wiec wezme chyba Topowera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 porownaj ampery na liniach a jak poszukasz artow w seci to zobaczysz ze topower p6 to oczy power stream lite :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Topower 90% swojej produkcji wytwarza dla innych firm, tylko mała cześć jest sprzedawana pod rodzimą marką. Topower sprzedawany jest tylko w Polsce i Japonii. Na przykład w USA są jako EPower, robią też dla Revoltec, Tagana, OCZ, BeQuiet, Hiper, i kilku innych firm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...