arczik18 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Czesc mam taki problem. Od chyba miesiaca mam nowy dysk SATA a mianowicie Western Digital Caviar 120GB i 8MB cachu. Płyta głowna ASUS A7N8X Deluxe, procek Bartona 2.5GH i 512 RAM'u i od tego momentu komp stasznie wolno przy kopiowaniu plikow z jednego dysku na drugi. Spada wydajnosc i nie da sie nic wiecej robic w tym czasie. Wczesniej mialem dysk SATA SEAGETA BARRACUDE 80GB i takze 8MB cachu i takich problemow nie mialem. Wszystko smigalo jak nalezy i nie bylo takich problemow z wydajnoscia. Wiecie moze w czym tkwi problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sgi Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Czesc mam taki problem. Od chyba miesiaca mam nowy dysk SATA a mianowicie Western Digital Caviar 120GB i 8MB cachu. Płyta głowna ASUS A7N8X Deluxe, procek Bartona 2.5GH i 512 RAM'u i od tego momentu komp stasznie wolno przy kopiowaniu plikow z jednego dysku na drugi. Spada wydajnosc i nie da sie nic wiecej robic w tym czasie. Wczesniej mialem dysk SATA SEAGETA BARRACUDE 80GB i takze 8MB cachu i takich problemow nie mialem. Wszystko smigalo jak nalezy i nie bylo takich problemow z wydajnoscia. Wiecie moze w czym tkwi problem?? 1295208[/snapback] sprawdz dysk w HDtachu, porownaj do referencyjnego ... wklej nam screena ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczik18 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) tak wyglad print screen a co do porownania z referencyjnymi to chyba ma dobre rezultaty?? Edytowane 24 Lutego 2005 przez arczik18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sgi Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 (edytowane) tak wyglad print screen a co do porownania z referencyjnymi to chyba ma dobre rezultaty?? 1295959[/snapback] na screenie nie ma porownania, ale z tego co widac jest ok, pozostaje wiec ... aktualizacja biosu, sterownikow do saty, sprawdzenia dysku u innej osoby... Edytowane 24 Lutego 2005 przez sgi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczik18 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 a jakie sterowniki do saty bys proponowal???teraz uzywam Sil'a o numerze 3112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Moim zdaniem to troche dziwne u niego transfer 70mb/s osiaga moja baracuda na ata100 a samsung ponad 120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...