Skocz do zawartości
arczik18

Dysk Sata I Powolny Strasznie System

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam taki problem. Od chyba miesiaca mam nowy dysk SATA a mianowicie Western Digital Caviar 120GB i 8MB cachu. Płyta głowna ASUS A7N8X Deluxe, procek Bartona 2.5GH i 512 RAM'u i od tego momentu komp stasznie wolno przy kopiowaniu plikow z jednego dysku na drugi. Spada wydajnosc i nie da sie nic wiecej robic w tym czasie. Wczesniej mialem dysk SATA SEAGETA BARRACUDE 80GB i takze 8MB cachu i takich problemow nie mialem. Wszystko smigalo jak nalezy i nie bylo takich problemow z wydajnoscia. Wiecie moze w czym tkwi problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc mam taki problem. Od chyba miesiaca mam nowy dysk SATA a mianowicie Western Digital Caviar 120GB i 8MB cachu. Płyta głowna ASUS A7N8X Deluxe, procek Bartona 2.5GH i 512 RAM'u i od tego momentu komp stasznie wolno przy kopiowaniu plikow z jednego dysku na drugi. Spada wydajnosc i nie da sie nic wiecej robic w tym czasie. Wczesniej mialem dysk SATA SEAGETA BARRACUDE 80GB i takze 8MB cachu i takich problemow nie mialem. Wszystko smigalo jak nalezy i nie bylo takich problemow z wydajnoscia. Wiecie moze w czym tkwi problem??

1295208[/snapback]

sprawdz dysk w HDtachu, porownaj do referencyjnego ... wklej nam screena ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wyglad print screen a co do porownania z referencyjnymi to chyba ma dobre rezultaty??

1295959[/snapback]

na screenie nie ma porownania, ale z tego co widac jest ok, pozostaje wiec ... aktualizacja biosu, sterownikow do saty, sprawdzenia dysku u innej osoby...

Edytowane przez sgi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi