emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 zakupilem radeona 8500 na allegro i mam co do niego pewne przypuszczenia ze zostalem oszukany. podejzewam ze zostal "podrasowany" bios karty. prosze o wszelka pomoc. moje przypuszczenia biora sie z tad ze karta jest oryginalnie zakupiona w sklepie ale jako ART 8500LE - jednak ktos sobie popisal na pudelku mazakiem 275/275. na samej karcie nie ma zadnych oznaczen jaki jest jej producent. pamieci Hynics 3,6ns. laminat czarny. Zdjecia tej kart sa tutaj: http://strony.wp.pl/wp/emge100/radeon.htm karte zamontowalem i oczywiscie na nowo zainstalowalem win_xp + sterowniki do karty dolaczone na plycie. po sprawdzeniu taktowania - faktycznie wartosci 275@275. jednak karta bardzo zle zachowuje sie w 3Dmark 2001se. przed otrzymaniem karty przewrtowalem forum w temacie R8500 i wogole ATI Radeon - jednak zdobyta wiedza nie pozwolila mi ujarzmic tego sprzetu. * pierwsza rzecz to na obrazie pelno jest roznokolorowych plamek zoltych, zielonych, filetowych, czerwonych i takich tam - czasem sa male a czasem sa b.duze. dzieje sie tak przede wszystkim na pierwszych 4 demach. * druga rzecz to pojawiajace sie dziwne plaszczyzny ktore przecinaja obraz. biegna jakby od jednego punktu gdzies do drugiego. bywa ze widac zwyklac cienka linie a czasem jest b.szeroka plaszczyzna. z nimi tez jest roznie - czasem jest ich kilka a czasem to na ekranie sa tylko te plaszczyzny - szczegolnie niestrawny jest w tym "smok". * te problemy sa w sumie nie duze gdy 3Dmark leci jednym przebiegiem. ale kiedy ustawiam "powtarzaj 5x" testu nie da sie juz ogladac. ustawienia karty i wszystko co odczytalem o sprzecie w systemie jest przedstawione ponizej. * kiedy zmniejszylem taktowanie na nominalne dla LE - 250@250 - testy przebiegaly bezproblemowo - wszystko pieknie i gladko. problemem pozostaje jednak wyjscie TV-out. karta polaczona z telewizorem kablem S-Video daje obraz strasznie poprzebarwiany i nie moglem znalezc zadnego znosnego ustawienia. obraz wczesniej podawany przez GF2Ti byl zyleta. telewizor jest nowy i co do jego jakosci raczej nie mam zastrzezen. Informacje o karcie : Wlasciwosci ekranu: Informacje o Karcie Typ mikroukladu: Radeon 8500 AGP (QL) Typ konwertera DAC: Internal DAC (350MHz) Rozmiar pamieci: 64MB Ciag karty: Radeon 8500 Informacje o systemie BIOS: BK7.2.0 VR000.000.007.002.000.001.001 ATI version information: Advanced desktop utilities: 6.13.10.2533 Product version: 7.67-020130a-2573E-ATI Driver: 6.13.10.6032 Menadzer urzadzen: wlasciwosci Radeon 8500 ASIC type: R200 ASIC ID: 514C BUS Type: AGP 1x, 2x, 4x Bios version 7.002 Bios date: 2001/11/29 Memory size: 64.0M Memory Type: DDR SGRAM/SDRAM Driver file ati2dvag.dll Relase version: 7.67-020130a-2573E-ATI Memory upgrade modules: Not Applicable >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Karta jest przetaktowana, ktos cie zrovil w balona :( ALe powiem ci ze moj Radek 8500 Le z hynixami 3,6 spokojnie po zalozeniu radiatorow na pamieci chodzi na 300/300. Wiec mozesz albo zalozyc radiatorki pracowac na 275/275 albo sflashowac karte na 250/250. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Niekoniecznie ktoś ci wykręcił wałek... Podam przykład : ECS K7S5A + Dureń 1200 + DDR 256 PC2100 + GF4MX440 Dokładnie te same objawy co u ciebie - w grach 3d to samo . Lekarstwem okazało się ustawienie biosu , a konkretnie TAKA SAMA FSB dla procka i dla pamięci , czyli 100. I co śmieszniejsze , w 3DMarku wynik podskoczył do góry. Z tego co widzę , możesz mieć podobny problem - zrób próbę i daj taką samą szynę dla DDR jak i procesora , a jeśli masz możliwość ustaw to wszystko na AUTO. Mogę się też mylić , ale spróbować warto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat Niekoniecznie ktoś ci wykręcił wałek... Podam przykład : ECS K7S5A + Dureń 1200 + DDR 256 PC2100 + GF4MX440 Dokładnie te same objawy co u ciebie - w grach 3d to samo . Lekarstwem okazało się ustawienie biosu , a konkretnie TAKA SAMA FSB dla procka i dla pamięci , czyli 100. I co śmieszniejsze , w 3DMarku wynik podskoczył do góry. Z tego co widzę , możesz mieć podobny problem - zrób próbę i daj taką samą szynę dla DDR jak i procesora , a jeśli masz możliwość ustaw to wszystko na AUTO. Mogę się też mylić , ale spróbować warto... w zadnej chwili pamieci i procesor karty nie byly taktowane asynchronicznie - zawsze tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat Karta jest przetaktowana, ktos cie zrovil w balona :( ALe powiem ci ze moj Radek 8500 Le z hynixami 3,6 spokojnie po zalozeniu radiatorow na pamieci chodzi na 300/300. Wiec mozesz albo zalozyc radiatorki pracowac na 275/275 albo sflashowac karte na 250/250. skad wiesz ze jest przetaktowana? jakiego argumentu powinieniem uzyc zeby nie wyjsc na jakiegos lamera. jak mozna to rozpoznac. zadzwonie do sklepu w ktorym karta byla kupowana (udlao mi sie go zlokalizowac) i dowiem sie dokladnie o co chodzi z karta. tylko niebardzo bede wiedzial co odpowiedziec jak zakoscza mnie jakim pytaniem dziwnym. ----------------- ps. sporo pisze sie tutaj o artefaktach - co to takiego jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ja na allegro kupilem swego czasu prolinka gtsa pro i tez wyswietll artefakty mimo ze byl nominalnie taktowany po zanizeniu wartosci dla pamieci z 400 mhz na 333 czy nawet 360 karta dzialala idealnie - po prostu pamieci musialy byc lekko uszkododzone albo sama karta - mam teraz prolinka gf2 ti i nie ma juz tego problemu - jest inny karta sie nie chce krecic :) po podkreceniu jej o gloopie 40 mhz na pamieciach wyskakuj te same artefakty co na gtsie pro btw obie sa wykonane na idntycznych plytkach :) - mysle ze po prostu pamiec moze miec za male napiecie defaultowo i stad takie mizzerne wyniki w oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat Cytat Karta jest przetaktowana, ktos cie zrovil w balona :( ALe powiem ci ze moj Radek 8500 Le z hynixami 3,6 spokojnie po zalozeniu radiatorow na pamieci chodzi na 300/300. Wiec mozesz albo zalozyc radiatorki pracowac na 275/275 albo sflashowac karte na 250/250. skad wiesz ze jest przetaktowana? jakiego argumentu powinieniem uzyc zeby nie wyjsc na jakiegos lamera. jak mozna to rozpoznac. zadzwonie do sklepu w ktorym karta byla kupowana (udlao mi sie go zlokalizowac) i dowiem sie dokladnie o co chodzi z karta. tylko niebardzo bede wiedzial co odpowiedziec jak zakoscza mnie jakim pytaniem dziwnym. ----------------- ps. sporo pisze sie tutaj o artefaktach - co to takiego jest? Skoro masz artefakty to sa dwie mozliwosci: 1.uszkodzona karta lub pamieci 2.zbytnie przetaktowanie Jezeli masz gwarancje to niech cie to wali, pokazesz im ze masz smieci na ekranie i maja ci szybciutko wymienic na nowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Jak ju wczesnie koledzy pisali,artefakty (smieci na ekranie) spowodowane sa przegrzewaniem sie pamieci.Wiec albo kupiles podrasowanego 8500LE ,albo uszkodzonego 8500.Przyklej na te pamiatki jakies radiatory i powinno byc OK.Jesli nie to wal z reklamacja.Jesli to nie poskutkuja to zostaje ci zjechac z ustawieniami na 250/250. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat Jak ju wczesnie koledzy pisali,artefakty (smieci na ekranie) spowodowane sa przegrzewaniem sie pamieci.Wiec albo kupiles podrasowanego 8500LE ,albo uszkodzonego 8500.Przyklej na te pamiatki jakies radiatory i powinno byc OK.Jesli nie to wal z reklamacja.Jesli to nie poskutkuja to zostaje ci zjechac z ustawieniami na 250/250.nie chodzi o to zeby za ta karte odpalic tak by bylo dobrze. z reklamacja obawiam sie ze jesli jest przetaktowany bios to mnie poprostu oleja w serwisie. zaplacilem za ta karte jak za wypasiona a dostalem "barachlo" - no nie popuszcze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat Cytat Jak ju wczesnie koledzy pisali,artefakty (smieci na ekranie) spowodowane sa przegrzewaniem sie pamieci.Wiec albo kupiles podrasowanego 8500LE ,albo uszkodzonego 8500.Przyklej na te pamiatki jakies radiatory i powinno byc OK.Jesli nie to wal z reklamacja.Jesli to nie poskutkuja to zostaje ci zjechac z ustawieniami na 250/250.nie chodzi o to zeby za ta karte odpalic tak by bylo dobrze. z reklamacja obawiam sie ze jesli jest przetaktowany bios to mnie poprostu oleja w serwisie. zaplacilem za ta karte jak za wypasiona a dostalem "barachlo" - no nie popuszcze! wiec zrob tak jak pisali koledzy wczesniej, zadzwon do sklepy i dowiedz sie jaka ta karta byla oryginalnie 275/275 czy 250/250, jak to ta ostatnia mozliwosc to zrob upgrade biosu do wartosci 250/250 i wtedy gon do sklepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 ok. zrobie ten bios - pogonie do sklepu - i co? karta z niskim biosem pracuje dobrze - wiec co tu reklamowac wymienic ani oddac karty nie ma jak - nikt na to nie pojdzie, a jesli nawet - to dlaczego mam sie z tym tak gimnastykowac skoro i tak policza mnie za katre jakies 150 tansza niz zaplacilem - jeszcze doplacac i wogole wyjde na tym jak zablocki na mydle :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cytat ok. zrobie ten bios - pogonie do sklepu - i co? karta z niskim biosem pracuje dobrze - wiec co tu reklamowac wymienic ani oddac karty nie ma jak - nikt na to nie pojdzie, a jesli nawet - to dlaczego mam sie z tym tak gimnastykowac skoro i tak policza mnie za katre jakies 150 tansza niz zaplacilem - jeszcze doplacac i wogole wyjde na tym jak zablocki na mydle :evil: Trochę bedziesz stratny. Właśnie dlatego nic nie kupuję na Allegro. A bios'u w karcie nie zmieniaj tylko daj im tak jak jest. Zobaczą artefakty i Ci wymienią. Myślę, że nie będą lukać czy bios był zmieniany i jakie karta ma taktowanie (chyba wiesz dlaczego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Aaaa, zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy. Jest jeszcze jedna możliwość. Dojechać strasznie tego gościa z allegro i odzyskać kasę. Trudniejsze do wykonania jak gostek mieszka w innym mieście. Ale wszystko da się zrobić. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 wlasnie dzwonil do mnie ten gosc - sam zadzwonil, ja mu tylko maila wyslalem. zdeklarowal sie ze sam przyjedzie odebrac sprzet i oddac pieniadze, ma do mnie tylko jakies 50km. jesli nie bedzie z tym zadnej sciemy - podobno sie pomylil - bede mogl napisac na zakonczenie tego postu ze istnieja jeszcze uczciwi ludzie. tym samym humor mi sie poprawil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Milo z jego strony. Moim zdaniem karta jest przekrecona 8500LE. Pelna ma RAMDAC 400 MHz a nie 350... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Mam identyczną kartę. Jest to ART Radeon. Rzeczywiście na pudełku pisze 8500 LE. Ale karta ma pamięci Hynixa 3,6ns i jest fabrycznie taktowana 275/275. Moja napewno nie jest przerobiona, bo kupiona wczoraj nowa w Veracompie. Karta jest suuuuuper, na sprzęcie w podpisie prawie 9000 pkt. w 3DMarku 2001. U mnie nie ma żadnych przekłamań czy błędów w wyświetlaniu grafiki. Kręci się do 296/300, ale po godzinie grania w uT2003 są blędy w postaci błyskających linii brzegów tekstur. pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Eh Fan. A skąd wiesz, że ten Veracomp nie zrobił Cię w jajo? Zmieniają BIOS i już sprzedają kartę jako pełny Radeon. Pare minut roboty i niezły zysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ale ja kupiłem ją jako LE za 507 zł brutto :)) pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Bardzo podejżane... na pudełku LE, a w środku Full? Nic Cię nie tknęło jak to brałeś? Z drugiej strony, sklepy-serwisy często zamiast oryginalnego opakowania dają to co mają pod ręką. Mój znajomy kupił GF2Pro Prolinka, a pudełko ma od Prolinkowej "Karty grafiki", i oprócz "GF2 Pro" wymazanego markerem to na pudełku nie ma nic. Kiedyś kupowałem wentylatory ze sklepu i przysłał mi je koleś w pudełku po MSI GF4MX420 ... pociętym i sklejonym... Tak więc może być, że pudełko nic nie znaczy, ale może być, że Cię po prostu oszukali... Ja tam nie mam nic przeciwko kupowaniu na Allegro, większość podzespołów jakie miałem kupiłem właśnie na Allegro. Ze sprzętem komputerowym jeszcze nigdy nie miałem "przykrej niespodzianki"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Heh - to jeszcze lepiej. Od kiedy LE są taktowane 275/275 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fun Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 dlatego zamówiłem na poniedziałek jeszcze 5 takich radków :), pewnie mają żle przepakowane karty :) A jeżeli to był pojedynczy przypadek to i tak mi się sprzedadzą po 530 zł nawet jako LE :) pozdr. Fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Ja sie tam boje kupowac uzywanego sprzetu....sam wiem jak mnie kiedys korcilo zeby opchnac spierdzielony ram itp.....nie zrobilem tego ale inni nie maja skrupuloow.... Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Wylacz fast writes. Powinno lekko pomoc a moze nawet zupelnie 8) Mam podobne objawy z moim radkiem 9000PRO jak jest wlaczony fast writes i lekko podkrecony 280/280. Pojawia sie mnostwo plaszczyzn i i nic prawie nie widac na ekranie. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 hmmm.... mnie sie wydaje ze kolo zajechal pamiec na tej karcie bo te hynixy 3,6 chodza bezproblemowo na 275 a box mogl ci dac od innej karty to tlumaczy ten marker ..(ja zazwyczaj wkladam w to co jest pod reka byleby na poczcie tego nieoptlukli) pewnie sprawdza przed wysylka karty i sdad ta omylka ze byl nieco wstawiony :P albo chcial ci sprzedac zfajczonego 8500 jako LE ale zapomnie sflashowac biosu :twisted: gosci chyba nie az taka porzadna firma skoro badziew ci przyslal ja bym lepiej uwazal czy czegos jeszcze nie wymysli ?!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Cytat Pelna ma RAMDAC 400 MHz a nie 350...a gucio......chcialbys :( 350mhz ale zato podwujny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 odpowiedz na caly post jest taka: kasa oddana - karta zwrocona wszystko zakonczylo sie pomyslnie. a ja juz kupilem Sapphire'a Radeon 9000Pro i chyba go juz sobie zostawie. -> tym razem poszedlem do sklepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Cytat odpowiedz na caly post jest taka: kasa oddana - karta zwrocona wszystko zakonczylo sie pomyslnie. a ja juz kupilem Sapphire'a Radeon 9000Pro i chyba go juz sobie zostawie. -> tym razem poszedlem do sklepu Mam taka sama karte, jakie chlodzenie zastosowales na pamieci, u mnie na 590 MHz leca bez artefaktow, ale na 600 juz sa artefakty, musze zalozyc na pamieci radiatory, Core Leci na 305 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Cytat Cytat odpowiedz na caly post jest taka: kasa oddana - karta zwrocona wszystko zakonczylo sie pomyslnie. a ja juz kupilem Sapphire'a Radeon 9000Pro i chyba go juz sobie zostawie. -> tym razem poszedlem do sklepu Mam taka sama karte, jakie chlodzenie zastosowales na pamieci, u mnie na 590 MHz leca bez artefaktow, ale na 600 juz sa artefakty, musze zalozyc na pamieci radiatory, Core Leci na 305 MHz.te 300@600 to poszlo mi bez zadnych problemow i bez kombinowania z karta. ustawienie podnioslem w PowerStrip'ie dokladnie do wartosci 301.25 synchronicznie oczywiscie. Karta tak podkrecona radzi sobie doskonale w 3D marku 2001se - ustawienia: powtarzaj 5x. zadnych przeklaman na obrazie. na razie wiecej nie probowalem. w tej chwili najwiecej czasu zajmuje mi ustawienie systemu pod karte. jej kreceniem i wydajnoscia zajme sie w weekend - teraz najwazniejsza stabilnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 25 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2002 Panowie ostatnio kupilem (razem z calym kompem) tego radeona - ART RADEON 8500LE (identyczna jak na zdjeciu) na pamieciach hynix 3,6ns i mial miec taktowania 250/250 zainstalowalem sobie dzisiaj power stripa i pokazuje, prosze panstwa 274,5/274,5. Tak na to wyglada ze te LE sa wlasnie tak taktowane... Sprawa dziwna, bo jak tylko wszytsko zainstalowalem to 3dmark pokazywal mi 8199pkt, a po instalacji power stripa pokazuje 7600pkt, w ut2k3 gram w rozdzialce na 1024x786x32 i wszystkie detale na normal, jak dam je na high to mi gra skacze.... A w benchmarku ut2k3 mam strasznie slabe wyniki.... Nie odnotowuje czegos takiego jak wspomniane artefakty, wyjscia TV nie sprawdzalem, bo mam za daleko telewizor :P . I tutaj mam pytanie czy ewentualne zmniejszenie taktowania, jesli to mozliwe (np. power stripem na nomilne dla LE 250/250), pomoze , czy dlatego ze ta karta jest przetaktowana wychodza mi takie dziwne wyniki???. Najbardziej dziwne wydaja mi sie wyniki benchmarku ut2k3, (Link do postu), inni na slabszym sprzecie maja wyzsze wyniki niz ja?! A tak BTW to ART nie jest producentem tych kart, jest nim HIS te karty wygladaja tak samo, ale roznia sie dostepem do pamieci HIS Excalibur ma 4ns a ART 3,6ns. Komputer kupilem we wtorek takze jest jeszce mozliwosc zrobienia z nim czegos.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...