Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

co myslicie o tym zasilaczu?? zasilacz i w ogole o tej firmie bo nic nie znalazlem w szukajce. mam to co w podpisie i juz mi moj nie wyrabi jak podkrecam bardziej :cry: mam jakiegos megabajta 300 czy cos takiego

Edytowane przez ThonThar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy sobie szczerze: te zasilacze delikatnie mówiąc nie są najwyższych lotów. W tej cenie możesz dostać o niebo lepszego ModeComa 350GTF lub nawet tańszego 300GTF. Dopłacając nieco mamy już Chiefteca 360-202 lub 360-302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takiego samego sasilaka i napiecia trzyma elegancko. Jak za ta cene to bym polecal. Cichutki. Z tym czy on rzeczywiscie ma 400W to bym polemizowal. Jak dla mnie ma dobre 350WAT.Dobre!!!

Edytowane przez males66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

males66 napisał(a):

mam takiego samego sasilaka i napiecia trzyma elegancko. Jak za ta cene to bym polecal. Cichutki. Z tym czy on rzeczywiscie ma 400W to bym polemizowal. Jak dla mnie ma dobre 350WAT.Dobre!!!

1316440[/snapback]

Przy Twoim konfigu ta zasiłka nie ma czemu mocy podawać więc nie dziwię się, że jeszcze Ci działa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

males66 napisał(a):

no ale mialem ten sam komp tylko ze na zasilaku 300w codegena i napiecia byly nizsze.  Ten q-tec jak na ta cena jest moim zdaniem elegancki. I cichy co bardzo wazne. Jakby go nie bylo praktycznie.

1317709[/snapback]

Mam ten zasilacz, ktory wg. specyfikacji ma <26dB. Ten dwuwentylatorowy ma <27dB. Moj nie jest cichy, a juz na pewno nie powiem ze 'jakby go praktycznie nie bylo'. Deer 350W jest cichszy :) Jutro ma przyjsc Nexus 12cm i dopiero bedzie cisza. No chyba ze faktycznie z tej zasilki twojej pradu bierze tyle, ze ciagle jest na <25% wydajnosci, bo te dB podawane to chyba sa przy 75% :) Ogolnie zasilacz dobry, moze nie jest cichy, ale napiecia trzyma w normie.

btw. moj ma 'radiatory' ktore wygladaja jak zgiete blachy 8mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wescie ten zasilacz schowajcie, albo sprzedajcie go komus (bez obrazy), mialem chwilowo Q-TEC'a 550W dual fan, na poczatku go zachwalalem, poki nie sprawdzilem go dokladnie, po pierwsze nie ma tej mocy co pisza, po drugie slabo mi trzymal napiecia, po trzecie do OC to se mozna go wsadzic...w ...d..., i to wyje niezmilosiernie, jedynie to co mi sie podobalo to ze ladnie wygladal (takie zlote cus z ladnymi wentylami i tyle) nie ma to jak pozadny Chieftec, i nie jest az tak drogi, a roznica w jakosci jest bardzo duza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dioda napisał(a):

A wescie ten zasilacz schowajcie, albo sprzedajcie go komus (bez obrazy), mialem chwilowo Q-TEC'a 550W dual fan, na poczatku go zachwalalem, poki nie sprawdzilem go dokladnie, po pierwsze nie ma tej mocy co pisza, po drugie slabo mi trzymal napiecia, po trzecie do OC to se mozna go wsadzic...w ...d..., i to wyje niezmilosiernie, jedynie to co mi sie podobalo to ze ladnie wygladal (takie zlote cus z ladnymi wentylami i tyle) nie ma to jak pozadny Chieftec, i nie jest az tak drogi, a roznica  w jakosci jest bardzo duza...

1317861[/snapback]

Absolutnie q-tec'a nie bronie, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Nie stac mnie w tej chwili na tagana 420, niestety, wiec jedynie wyjme wentyl i bedzie cicho :)

Ja kupilem qteca za 130zl, gdy 306-302 kosztowal 220, wiec byla roznica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pbuda napisał(a):

Absolutnie q-tec'a nie bronie, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Nie stac mnie w tej chwili na tagana 420, niestety, wiec jedynie wyjme wentyl i bedzie cicho :)

Ja kupilem qteca za 130zl, gdy 306-302 kosztowal 220, wiec byla roznica.

1317896[/snapback]

Chieftec na allegro 420W kosztuje 190zl, wiec sorry ale wole dolozyc kilka groszy wiecej i miec zasilke na lata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi