Uneek Eth Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Cześć... :lol: W Biosie jak również w Windzie pokazuje mi Vcore=1,842 V czy to aby nie za dużo ??? Moje ustawienia (poniżej): mnożnik x12,5 i zegar 133 Mhz. U mojego kumpla na MSI KT3 i AMD 1800+ jest 1,74 V ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 moze masz napiecie nastawione na + 5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie nie już to sprawdzałem... Vcore w BIOSIE :!: Jak chce to zmienić to wtedy mam do dyspozycji: +5%, +7,5% & +10% :!: NIE MOGĘ NIC OBNIŻYĆ :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 Nie nie już to sprawdzałem... Vcore w BIOSIE :!: Jak chce to zmienić to wtedy mam do dyspozycji: +5%, +7,5% & +10% :!: NIE MOGĘ NIC OBNIŻYĆ :cry: pewnie cie to nie pocieszy ale moj kolega ma GA-7VA i dokladnie ten sam problem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 I CO DALEJ ??? :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ja nietety tez mam na GA-7VA antek 1600+ xp 1.825 core moze by napisac do gigabyte maila :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 Może Gigabyte chciał zrobić 'stabilniejsze' płyty ?? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 miałem podobny problem na abit vh6-2, dawała napięcie o 0.5V wyzsze. wydaje mi się, że to zależy od zastosowanych na płycie kondensatorów... jak masz wyzsze napięcie to podkręć trochę proca, albo sprawdź jakie jest jak go obciążysz... powinno trochę spaść... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 no wlasnie na 1600+@2200+ (171 fsb) mam tyle 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 no wlasnie na 1600+@2200+ (171 fsb) mam tyle 8)wow jak miło :P ja bym się cieszył wyższym Vcore, wszak jest to forum overclockerów, a nie underclockerów :lol: case - napisz coś wiecej o swoim wyczynie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 widocznie trafilem na dobry proc jest to 1600+ AGOIA 0213 costam na 2200+ chodzi bez problemu plyta gigabyte 7va wiecej nie sprawdzalem bo nie mam narazie potrzeby :D moze kiedys odblokuje mnoznik , ciekaw ile wtedy pociagnie :D wentylator jakis normalny spire za 65zl , szlifowalem samemu dzieki czemu tmp spadl z 44 stopni na 38 :) pamieci wilk ddr333 nie zwiekszalem napiecia na niczym , ustawienia defaultowe plyt (ten dziwny vcore na 1.825 :twisted: moze pomaga ) nawet sie za bardzo nie grzeje 45 stopni max po nocy z seti :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 8O eno ja mam GA&VRX i mam napiecie na procu 1,72-1,72, tak mi pokazuje dupiaty menager plyty....a w b iosie to samo...co dziwne ja mam ustawienia +5,+10,+15 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 U mnie jest to samo na GA-7VAX też mam na auto 1,82V Może w nowym BIOSIE to poprawią. Tak jak wyłączanie kompa jak temperatura na procu przekroczy 110 stopni :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 jak Wam się te mobo Gigabyta na Via KT 400 sprawują ?? jakie mają minusy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 20 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2002 ja tam mam vcore 1.78 i ustawienia na AUTO... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 ja tam mam vcore 1.78 i ustawienia na AUTO... A jaką masz wersję płyty :?: Moja to rev. 1.1 ... ... ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 w takim razie porównajcie BIOS-y i może REV. płyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 sorki Uneek Eth, ten sam pomysł (nie odświeżyłem strony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 OK... :) Wersja płyty wyżej a BIOS F5 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 moja wersja rev.2.0 slyszalem ze poprzednie zapodawaly za wysokie napiecie na proca, dlatego kupuilem 2.0 :lol: :lol: :lol: a biosa mam juz f6....bo juz wyszedl :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 moja wersja rev.2.0 slyszalem ze poprzednie zapodawaly za wysokie napiecie na proca, dlatego kupuilem 2.0 :lol: :lol: :lol: a biosa mam juz f6....bo juz wyszedl :P :P :P OK ale masz inne MOBO. A BIOSA zaraz spróbuje sciągnąć :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Przed chwilą byłem na stronce Gigabyte'a i nie ma jeszcze nowego BIOS'a do mojego MOBO... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 uzyj tego proxa do biosa... niemozliwe zeby nie bylo, na twoja plyte jest ich 2 razy wiecej niz na moja... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 sprzęt: ja mam 7VAXP rev 1.1, bios f5, Athlon 2200+ system: WinXP Prof. + SP1 pytanie: używacie EasyTune, bo u mnie nie chce działać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar81 Opublikowano 21 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2002 Cześć... :lol: W Biosie jak również w Windzie pokazuje mi Vcore=1,842 V czy to aby nie za dużo ??? Moje ustawienia (poniżej): mnożnik x12,5 i zegar 133 Mhz. U mojego kumpla na MSI KT3 i AMD 1800+ jest 1,74 V ! u mnie takze wyswietla Vcore 1.820 w windzie i w biosie ,moze tak wlasnie powinno byc , ale dobry pomysl aby sie spytac tych z gigabyta,zaraz napisz do nich maila ,chyba ze juz ktos mnie uprzedzil :) i ma na ten temat cos do powiedzenia... procka jeszcze nie krecilem ale to nastapi na dniach . moze ktos mi powiedziec o serii AGOIA bo slyszalem ze sie dobrze krecą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 sprzęt: ja mam 7VAXP rev 1.1, bios f5, Athlon 2200+ system: WinXP Prof. + SP1 pytanie: używacie EasyTune, bo u mnie nie chce działać ? Cały czas chodzi i wszystko jest OK... Monitoruje mi wszystkie podstawowe parametry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 u mnie na plycie 7VAX rev.1.1 (Duron 600 MHz) VCore wynosi 1,69 V a powinno wg mnie 1,60 V - dziwny ten Gigabyte a co do Biosa to nie ma nowego jeszcze - przynajmniej oficjalnie i ostatnia wersja to F5 :-/ co do Easy Tune to u mie dziala aczkolwiek nieraz sa problemy z zalaczeniem i wyskakuje jakis dziwny blad :-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 sam już nie wiem, sformatowałem partycję, przeinstalowałem WinXP - nie działa, zainstalowałem SP1 - nie działa. dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 sam już nie wiem, sformatowałem partycję, przeinstalowałem WinXP - nie działa, zainstalowałem SP1 - nie działa. dziwne A próbowałeś zainstalować via 4 in 1 :?: Może to oto chodzi??? Zainstaluj wszystkie stery z "zielonej płytki" może coś pomoże... :) Ja tak zrobiłem i z Easy Tune 4 nie mam problemu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clooney Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 oczywiście też tak robiłem, wyskakuje coś, że nie może załadować driverów WinNT (pierwsze okno), a później ,że nie może załadować driverów Win2000 :?: 8O (System to Win XP +SP1) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...